icon

Úzkosť a strach z kolapsu

cucoca
19. okt 2025

Prosím vás...pomôžte mi alebo poraďte mi.
Už neviem čo mi je.Tocí sa mi hlava pri práci alebo pri strese .Do toho mi začne busit srdce a nevoľno.Už sa bojím ísť zaniesť aj malú do školy čo sa bojím ze po ceste odpadnem.Bojim sa chodiť sama do obchodu do práce,bojím sa ísť aj dole po schodoch pre objednavku,hneď keď mi zazvoní kuriér hneď mam stres a busenie a tocenie hlavy.Keď som v tescu tak busenie,hlavne ked idem platiť..v noci sa zobudím a busenie do toho ale hrozne ze počujem srdce až v krku.Čo to je?Som už naozaj zo psychikou tak zle ...obávam sa toho že sa mi niečo stane .

anonym_bbfd46
19. okt 2025

@cucoca och pises o mne...toto bez liekov nedas, ries to lebo ta to zrujnuje....mozes mat lepsie horsie dni ale neodide to.

pribinak
19. okt 2025

Smer psychiater

gigie24
19. okt 2025

@cucoca Vyzera to tak, ze sa jedna o uzkosti alebo tetaniu, vsetko sa da pekne zvladnut so spravou liecbou a dychovymi cviceniami 😇🙏

anonym_2d0886
19. okt 2025

@cucoca choď k doktorovi, ten ti najlepšie pomôže. Zatiaľ si skús napríklad aj zmerať tlak, mne sa toto stávalo keď som mala z liekov veľmi nízky a keď mi napr niekto zazvonil, ako tebe ten kuriér, tak mi došlo zle lebo som v tej chvíli rýchlo vstala (čiže so stresom to nič nemalo), alebo keď som už chvíľu chodila (ako ty než sa dostaneš v obchode k pokladni), ale aj v pokoji, v noci ma to budilo.. tiež som sa už bála voziť dieťa do škôlky. Ale po pár dňoch som šla k doktorovi, lieky mi zmenil a je dobre. Sama to nevyriesis

anonym_1fcdc4
19. okt 2025

@cucoca určite navštív psychiatra. Nie je to hanba, pomôže ti a bude ti lepšie. Toto už sama nedáš

leonard1997
19. okt 2025

panicky atak

bluka2
19. okt 2025

Tak najprv by som začala obyčajnou lekárskou prehliadkou, aby boli vylúčené zdravotné problémy. Ak sa nič nenájde, až potom vieš, že je to z psychiky. Potom by som porozmýšľala, čo v živote u teba nie je dobré, že si sa dostala do takého stavu. Mas veľa stresu? Je toho na teba veľa? Problémy v partnerstve? Otrasné pracovné prostredie? Žiadny pohyb? Nezdravý životný štýl? Bmi nad 30? .... Odniekiaľ to prišlo.

marek775
20. okt 2025

@cucoca podla vsetkeho mas uzkosti. Skus porozmyslat nad zdrojmi stresu, a zvaz psychoterapiu alebo navstevu psychiatra. Drzim palce.