Úzkosť ako následok šoku

somavi
31. aug 2016

Ahojte, potrebujem sa zveriť , poradiť ... Takze prvýkrát som mala panicky záchvat ( myslím , ze to tak mozem nazvať ) nejaký čas po manželovom infarkte asi 2 roky dozadu . Prišlo to zrazu, myslela som , ze mam infarkt . Teraz v lete mladšia dcérka dostala febrilne kŕče , boli sme v zahraničí , bolo to strašne . Nejdem to rozvíjať , ale bol to pre mna strašný sok , strašný pohľad , bála som sa najhoršieho . Uz cestou do nemocnice mi začala tŕpnuť ruka , to potom prešlo . Asi tretí deň v nemocnici som začala mat pocit, ze sa mi tažko dýcha , potom to prešlo . Po návrate z nemocnice to začalo . Na druhý deň som dostala záchvat , skoro som prinútila manžela aby volal záchranku . Pocit, ze nemôžem dýchať , bolesť na hrudníku , triasli sa mi ruky , nohy . Otrasne . Trvalo to dosť dlho. O 5 dni to iste . Odvtedy stále pociťujem - nie cely deň , ale v takých vlnách , takú úzkosť , stres , bolesť na hrudi, akoby ztazene dýchanie . Je to velmi nepríjemne a som z toho nešťastná . Ja som vždy bola pozitívny vysmiaty človek a teraz toto. Neviem čo mam robiť. Este kojím , lieky nechcem brat . A aj tak by som sa im rada vyhla. Pomôže mi Psycholog ? Ci to je zbytočne ??

sardinka335
31. aug 2016

@somavi juj....nechapem prečo sa tolko braniš liekom? Zle sa citiš, ledva funguješ.... Co ti pomoze psycholog? Vykecáš sa a to je cele...uz maš pocuchane nervy. Ja by som navštivila skor psychiatra. Prečítaj si niečo o panickej poruche čo to je a prečo to je a mozno ti to pomoze rozhodnut sa čo dalej.
https://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Br...

gretagarbo
31. aug 2016

Nie, nie je to zbytocne 🙂. Urcite nejakeho najdi a chod.

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
labajka
31. aug 2016

Ja sa doliecujem.nebran sa liekom.ja som sa tiez branila a len sa to stupnovali a zhorsovalo.ak mas babo kojene min. 6 mesiacov tak kludne bez vycitiek mozes prestat kojit a nabehnut na liecbu.zvaz to.viem co hovorim.mam to za sebou

snehulienka1981
31. aug 2016

Myslím si že to čo opisuješ je Tetania má to moja dcéra.Je to nepríjemné,ale sa sa to zvládnuť.Psychologicka ju naučila ako má správne dýchať a pomáha to. Nej sa to prejavilo ešte aj tak že sa nemohla v autobuse postaviť,nemohla dýchať,ruky sa jej triasli.Bol to technický záchvat z dlhodobeho stresu.Neviem či to je Váš prípad,ale nepodceňujte to.

snehulienka1981
31. aug 2016

Myslím si že to čo opisuješ je Tetania má to moja dcéra.Je to nepríjemné,ale sa sa to zvládnuť.Psychologicka ju naučila ako má správne dýchať a pomáha to. Nej sa to prejavilo ešte aj tak že sa nemohla v autobuse postaviť,nemohla dýchať,ruky sa jej triasli.Bol to tetanicky záchvat z dlhodobeho stresu.Neviem či to je Váš prípad,ale nepodceňujte to.

juliet86
1. sep 2016

Ahojki. Urcite zacni pracovat s psychologom plus povedz svojmu vseobecnemu co sa deje. Skus sa naucit meditovat a trenovat mindfulness cez biofeedback. Pridaj si horciku vela. Mozno guajacuran aj 5denne je volnopredajny. Skus pohyb aj hlboku relaxaciu venovat sa hobby co ta tesi do toho slnko. Neponahlat sa. Ak nenastane postupna zmena k lepsiemu tak potom psychiater. Drzim palxe! To das. Mas za sebou extremne narocne situacie na psychiku je to normalna reakcia. Drz sa. A kludne napis ako ti je. A za psychologom chod urcite

snehulienka1981
20. sep 2016

Ďakujem pekne za radu.Už tento piatok som objednaná na relaxácie a neskôr na terapie.Dufam že to pomôže

papricka33
20. sep 2016

@sardinka335 pri úzkosti je medikamentózna liečba bez psychoterapie len vytváranie závislosti. Väčšina psychiatrov ti hneď capnu antidepresíva, keď nezaberú tak druhé atď atď. ...a biznis ide. Ale to je asi tak celé. V akútnej fáze pomôžu na spacifikovanie anxiolitika, ale potom musí prísť tvrdá práca na sebe. Je množstvo techník či postupov pri uprave životosprávy, ktoré reálne pomáhajú, ak si chce pomôcť aj človek sám

scandinavia
20. sep 2016

@somavi ahoj.. rada by som prispela mojou skusenostou a mozno ti moja rada pomoze. Vyhladaj psychologa ktoremu rovno povedz ze to chces skusit bez liekov.
Stalo sa mi nieco podobnered par rokmi ako teraz tebe. Taktiez to bolo nasledkom soku, podobne akou teba ( zlaknutie sa o najblizsiu osobu).
U mna sa to vsak prejavovalo trosku inac- napinanim na vracanie, traviacimi problemami, zavratmi, tiez pocitom ze sa dusim..dokonca ze mam anafylakticky sok z jedlal ( sok z alergie)..ze sa cela vyhadzes, opuchnem, a zomriem🙂 nedokazala som chodit autobusom ani autom lebo ma chytila panika, zavrate a musela som vybehnut, zastavit.
No co ti povie ...najhorsie obdobie, zivot sa vtedy pre mna zastavil a nic nebolo ako predtym.
Vyhladala som psychologa a diagnoza bola panicka porucha. Zacal so mnou cvicit autogenne treningy a plnila som rozne ulohy a cvicenia podla pokynov.. cudum sa svete, postupne pomalicky vsetko zabralo a behom roka kt som psychologa navstevovala postupne vymysli vsetky moje problemy;) ak chces, napis ss a mozme o tom pokecatm pripadne odporucim mudr. Papa a drz sa

somavi
autor
21. sep 2016

@scandinavia dakujem , napíšem správu 😊

helenanovakova
21. sep 2016

máš tetániu, ja to mám tiež. presne tieto isté stavy

somavi
autor
21. sep 2016

@helenanovakova a ako sa liečis? Potvrdili mi tetaniu , dr. Mi predpísala nejaký neurol , ale nechcem brat chémiu . Da sa to bez toho ?

helenanovakova
21. sep 2016

@somavi v najťažších stavoch som chodila denne pichať magnézium do žili, potom už len v tabletkách. keď na mňa prišla úzkosť a napätie, hodila som si guajacuran. je voľne dostupný a nie je taký návykový ako neurol. no a treba zmeniť myslenie a spôsob života. prestať sa stresovať, naháňať, báť sa, byť v kľude a vnútornej pohode. na tomto zapracuj a budeš ok. tetánia je len stav, ktorý ti hovorí, že treba niečo v živote zmeniť.

somavi
autor
21. sep 2016

@helenanovakova dakujem ❤️