icon

Úzkosť, problémy s trávením, bolesti pod rebrami a slabosť

18. aug 2021

je tu niekto kto ms skúsenosť alebo prechádza úzkosťou? Moje problémy sú trávenie,bolesti brucha pod rebrami, slabosť,úbytok na váhe častý strach o seba

Strana
z2
livi07
19. aug 2021

Musíš naozaj inak rozmýšľať, a vyhľadaj dobrého psychológa a bude všetko v poriadku.

autor
19. aug 2021

@gagik neviem asi úzkosť stres strach, ale mna to sem tam pichá keď pôjdem na wc je to ok, a ten žalúdok asi ho mám stiahnutý malo jem lebo sa bojím jesť že mi niečo uškodí, a pali má záha asi tiež stres

livi07
19. aug 2021

Áno aj ty to vieš to je super inak. Daj si Magnerot aspoň 4-6 za deň, uvidíš že bude to lepšie. Len jest musíš ale hlavne skus zdravo to tiež je super na psychiku. Držím ti palce.

autor
19. aug 2021

@livi07 jem zdravo práveže zelenina ovocie+ Už aj polievky jem ktoré doteraz boli premna tabu :D, magnosolv mám to je asi silnejšie že?

livi07
19. aug 2021

Magnosolv môže robiť črevné problémy. Takže možno tu bude pes zakopaný. Určite prestať piť Magnesolv a začať brať Magnerot.

autor
19. aug 2021

@livi07 nepijem ho už dlho ale užívam persen a tam píše že reflux môže robiť

slovakboy
19. aug 2021

Asi budeš mat uzkostnu poruchu. Prejavuje sa nechutenstvom bolesťami brucha hnačkami stiahnutým žalúdkom strachom neidentifikovateľným nevieš z čoho máš strach ale máš ho. Nauč sa dýchať celým jógovym dychom. Dôležitý je pomaly výdych pri ňom mozog relaxuje. Ako spíš? Ak máš problém zaspať alebo sa budis skoro tak to je tiež z úzkosti. Aj strach o zdravie a hypovhondricke strachy sú dôsledok. Psychológ len porozpráva ale treba ho počúvať a cvičiť. Skús minútu na nič nemyslieť a z hlboká dýchať. Pôjde to? Každý den to trenuj

slovakboy
19. aug 2021

Znakom úzkosti je aj to že sa nevieš uvoľniť. Nevieš uvoľniť všetky aj tie najmenšie svaly. Vypliešťaš oči kútiky úst sú zvesené smerom dole. To pichanie môže byt tiež z toho. Nedá sa to ovládať ovláda to amigdala nevedomia časť mozgu. Pomôže relax oddych spánok jesť viac cukru a b vitamín milgama N

autor
19. aug 2021

@slovakboy ja mám presne to, napätie skripem zubami si to občas uvedomím a to brucho pichanie zápcha nepravidelná stolica

autor
19. aug 2021

@slovakboy mám uzkostnu poruchu potvrdenu

slovakboy
19. aug 2021

Ako dlho to máš? Treba oddych vypísať na niekoľko týždňov marodku. Chorá fyzicky nebudeš a keď tak nie tak vážne ako si myslíš. To robí všetko psychika. Daj si predpísať aj neurol ale ber jednu tabletku len keď ti je najhoršie a oddychuj alebo spi po nej. Nesmieš s tabletkami pracovať ale naopak späť. Dobre je to brať aj na noc ale len pár týždňov. Ak by to nepomáhalo tak antidepresíva netreba sa báť. No najprv vyskúšaj to dýchanie relax strava. Nepozeraj správy zredukuj stres a najlepšie aj vnemy. Ticho lez v posteli dýchaj a pustili relaxačnú hudbu. Nepocuvaj rádio ani telku ani soc. média aj čítanie obmedz. Relaxačnú hudbu áno a liečivé sú aj videá od Jaroslava Dušeka alebo ľudí zaoberajúcich sa úzkosťami. Neboj všetko bude dobre. Niečo si prepískla a organizmus povedal dosť a núti ťa do oddychu. Neanalyzuj čo to bolo na to prídeš neskôr. Vyciťuj akonáhle ti robí niečo zle prestaň to robiť a naopak. Buď k sebe láskavá a opakuj si Mám sa rada prijímam sa aj s úzkosťou

autor
19. aug 2021

@slovakboy áno skúšam tie nahrávky si dávať pred spaním cez slúchadla, lenže ja niečo a už sa bojím že má bude bolieť z toho a ono boli fakt :( neviem hadicu nezvládnem takze neviem čo robit

autor
19. aug 2021

@slovakboy Až chrbtica má začína bolesť z toho brucha

slovakboy
19. aug 2021

To je od strachu. Na vyšetrenia ale choď. Keď ti však robili už vyšetrenia a na nič neprišli tak to je z úzkosti. Nebojuj s ňou. Prijmi ju. Ja keď na mna šla úzkosť a strach tak som jej povedal: No poď moja prejdi keď musíš a neuškoď. Úzkosť ti nemôže ublížiť je to len emócia a reakcia tela na emóciu.

autor
19. aug 2021

@slovakboy mne okrem hadice robili všetko sa dá povedať

slovakboy
19. aug 2021

Gastroskopia sa dá robiť aj v narkóze na požiadanie. Ale neboj sa strach ťa pri uzkostiach ovláda a nie je opodstatnený.

autor
19. aug 2021

@slovakboy u nás nie :/ volala som kade tade, ja mám silne podvedomie

slovakboy
19. aug 2021

Dá sa to. Vyhovárajú sa lebo by to chcel každý ale väčšina ľudí s tým nemá problém no niektorí ano potom sa trápiš aj ty aj lekár. V Košiciach v Šaci to robia na požiadanie aj s narkózou alebo nejakou inou anestéziou oni to vedia urobiť tak aby si to zvládla.

autor
19. aug 2021

@slovakboy skúsim zavolať môže má chvrtica bolieť z brucha žalúdka ?

slovakboy
19. aug 2021

Nie som lekár nespoliehaj na odpovede tu. Osobne si myslím že žalúdok vždy boli vpredu a chrbtica boli od chrbtice. Stiahnuté svaly okolo chrbtice sú prejavom stresu a úzkosti. Žila si v poslednom obdobi v strese?

Strana
z2