icon

Úzkostná porucha a vysoký tlak

mariades29
21. sep 2025

Ahojte. Viem, ze tetania a stres sa tu omiela dookola, ale potrebujem sa zdoverit. Mam tetaniu a k tomu zdravotnu uzkost. Poslednu dobu sa mi stava, ze mi zacne busit srdce a tlak mi vyskoci okolo 140/100, tepy 100- 120 bezne mavam skor nizsi tlak pod normou. Bola som u dr., dala mi Vasokardin beriem zatial 0/4 tbl na tepy. Pred tyzdnom som mala nejaku virozu s teplotou, ale citim stale navaly tepla a rano ked sa zobudim, hned mam vysoke tepy aj tlak, je to normalne?

martinmmartin
21. sep 2025

@mariades29 Skusim predpovedat buduce odpivede:

Ano ano nie nie nie ano nie ano ano nie

Co presne cakas?

mariades29
autor
21. sep 2025
@martinmmartin

@mariades29 Skusim predpovedat buduce odpivede:

Ano ano nie nie nie ano nie ano ano nie

Co presne cakas?

@martinmmartin cakam, ci ma niekto podobnu skusenost ako ja..

martinmmartin
21. sep 2025
@mariades29

@mariades29 to ked ma niekto podobnu skusenost neznamena ze u teba to bude take iste

mariades29
autor
21. sep 2025
@martinmmartin

@mariades29 to ked ma niekto podobnu skusenost neznamena ze u teba to bude take iste

@martinmmartin dakujem za odpoved.

mariades29
autor
21. sep 2025
@mariades29

@martinmmartin dakujem za odpoved.

Vies, niekedy staci, ak zistis, ze vela ludi ma podobny problem, ze v tom nie su sami a ze najdu vzajomnu podporu. Necakam, ze to niekto vyriesi za mna, to riesim s lekarmi.
A ak len nemas co robit, tak kludne dalej komentuj, ale neviem, ci to ma nejaku hodnotu v tomto pripade 🙂

zuzla10
24. sep 2025

@mariades29 dobry ja som natom podobne stresom mam vyssi tlak naposledy u dr.som mala 144/100 a 106 tep len ja mam extrasystoly a stoho stres tak mi dali betaloc 50 tak uvidim len ja mam panicky strach z merania taku tak a ho bojim zmerat takze tak.a dovtedy som malvala tlak 100/70 ta teraz stresom vysoky🙈

anonym_d3864f
24. sep 2025

@mariades29 na uzkostnu poruchu sa treba liečiť u psychiatra.Ta úzkosť niečo signalizuje máš zlý životný štýl.Zbytocne ti dajú betablokator, keď ten rieši len dôsledok a ten z niečo vznika

zuzla10
24. sep 2025
@anonym_d3864f

@mariades29 na uzkostnu poruchu sa treba liečiť u psychiatra.Ta úzkosť niečo signalizuje máš zlý životný štýl.Zbytocne ti dajú betablokator, keď ten rieši len dôsledok a ten z niečo vznika

@anonym_d3864f tam daju zase len oblbovaky ktore len potlacia nie vyliecia a ked clovek vysadi AD tak je natom istom nieje to tak?vyvradte mi to ak je to inak

anonym_d3864f
24. sep 2025
@zuzla10

@anonym_d3864f tam daju zase len oblbovaky ktore len potlacia nie vyliecia a ked clovek vysadi AD tak je natom istom nieje to tak?vyvradte mi to ak je to inak

@zuzla10 pýtaj sa lekára.Niektore povahy berú celý život AD vždy lepšie ako mať vysoký tlak.Tak hľadaj prečo máš ten stres?ako ho odburavas?

zuzla10
24. sep 2025
@anonym_d3864f

@zuzla10 pýtaj sa lekára.Niektore povahy berú celý život AD vždy lepšie ako mať vysoký tlak.Tak hľadaj prečo máš ten stres?ako ho odburavas?

@anonym_d3864f nemyslim nato co mi ho sposobuje ,skusam zamestnat mysel je to tazke niekedy to nejde ale skusam nehovorim ze to pojde ale skor ako navstivim psycho vyskusam toto ale je mozne ze skoncim s liekmi ako sa hovori nikdy nehovor nikdy

mariades29
autor
3. okt 2025
@anonym_d3864f

@anonym_d3864f k psychológovi idem o 2tyzdne. Mne sa zdravotná úzkosť vyvinula z rezanie a z tých stále meniacich sa príznakov. Ak mám problém s búšením srdca, stresuje ma to natoľko, že dostanem panicky atak. Takže betablokatory v malých dávkach beriem ako dočasnú vec

mariades29
autor
3. okt 2025
@mariades29

@anonym_d3864f k psychológovi idem o 2tyzdne. Mne sa zdravotná úzkosť vyvinula z rezanie a z tých stále meniacich sa príznakov. Ak mám problém s búšením srdca, stresuje ma to natoľko, že dostanem panicky atak. Takže betablokatory v malých dávkach beriem ako dočasnú vec

@mariades29 *tetánie (nie rezanie)

mariades29
autor
3. okt 2025
@zuzla10

@mariades29 dobry ja som natom podobne stresom mam vyssi tlak naposledy u dr.som mala 144/100 a 106 tep len ja mam extrasystoly a stoho stres tak mi dali betaloc 50 tak uvidim len ja mam panicky strach z merania taku tak a ho bojim zmerat takze tak.a dovtedy som malvala tlak 100/70 ta teraz stresom vysoky🙈

@zuzla10 úplne chápem, že z toho mate strach. Ja sa ráno zobudím a hneď mi vyskočí tep, lebo viem, že idem merať tlak :/ brutál je tá psychika. Preto idem k psychologovi, lebo potrebujem riešiť tie stresové reakcie. Už dlho som sa to snažila upraviť cvičením a zdravou životosprávou, ale nefunguje to veľmi. Lebo tie príznaky tetanicke sa menia, keď si už na nich zvyknem a prestanú ma stresovať, tak prídu iné

zuzla10
4. okt 2025
@mariades29

@zuzla10 úplne chápem, že z toho mate strach. Ja sa ráno zobudím a hneď mi vyskočí tep, lebo viem, že idem merať tlak :/ brutál je tá psychika. Preto idem k psychologovi, lebo potrebujem riešiť tie stresové reakcie. Už dlho som sa to snažila upraviť cvičením a zdravou životosprávou, ale nefunguje to veľmi. Lebo tie príznaky tetanicke sa menia, keď si už na nich zvyknem a prestanú ma stresovať, tak prídu iné

@mariades29 ano mate pravdu stres je strasny aj ja mam stoho prav.vysoky tlak teda tten spodny mam 100 vrchny dobry 130 , a na ten tlak aj nieco beriete?

zuzla10
4. okt 2025
@zuzla10

@mariades29 ano mate pravdu stres je strasny aj ja mam stoho prav.vysoky tlak teda tten spodny mam 100 vrchny dobry 130 , a na ten tlak aj nieco beriete?

tep uz mam lepsi len ja mam exrasystoly tep.a ako znizit ten tlak hlavne ten spodny uz sa tak nestresujem a stale je vysoky

derdia
4. okt 2025
@mariades29

@mariades29 ano ty nemas vysoky tlak ale mas uzkostnu poruchu a tym padom pri uzkosti sa ti zuzia cievy, a telo sa sprava ako keby bola pre neho nrjaka hrozba. Utiect prezit bojovat
Treba lieky od psychiatra na uzkost a bude aj po ostatnych problemoch...treba proste riesit tvoju reakciu na stresovy podnet, ktory nemusis ani vediet aky je.
Alebo mozes pobehat trencin beckov jest milion tabliet ale uzkostnu poruchu budes mat aj tak.

Lieky mozno budes brat rok, dostanes sa do pohody a ochorenie prejde.

zuzla10
4. okt 2025
@derdia

@mariades29 ano ty nemas vysoky tlak ale mas uzkostnu poruchu a tym padom pri uzkosti sa ti zuzia cievy, a telo sa sprava ako keby bola pre neho nrjaka hrozba. Utiect prezit bojovat
Treba lieky od psychiatra na uzkost a bude aj po ostatnych problemoch...treba proste riesit tvoju reakciu na stresovy podnet, ktory nemusis ani vediet aky je.
Alebo mozes pobehat trencin beckov jest milion tabliet ale uzkostnu poruchu budes mat aj tak.

Lieky mozno budes brat rok, dostanes sa do pohody a ochorenie prejde.

@derdia ale tie lieky su uz na cely zivot nie?lebo ked ich clovek vysadi bude natom istom?