V poslednej dobe som veľmi unavená

neznamaznama
29. feb 2016

Som unavená. Tak strašne, že občas chcem zaspať a nemusieť viac vstať. Máte občas také dni aj vy? Ja už neviem, kde vziať energiu a fungovať. Potrebovala by som reštart, mám úžasné deti, ktoré si zaslúžia veselú a usmievavú mamu a ja taká nie som. Rozhovor s manželom nikam nevedie. On to proste nechápe, lebo on je plný optimizmu, má pocit, že všetko čo ma trápi sú malichernosti a keďže to netrápi jeho, tak s tým netreba nič robiť. Napr. detail a drobnosť, ak hreším deti a zvýšim hlas, upozorňuje mňa a nie deti (to, že im neviem koľkýkrát opakujem, aby niečo spravili, to ho nezaujíma, že chcem už niekoľko rokov vymaľovať tiež nepočuje a takto by som mohla pokračovať do noci). Ako otec je super, ale mám pocit, že ako manžel a partner zlyháva na plnej čiare. Mám pocity, ktoré viem kam smerujú a to nechcem. Už som tam bola a prisahala som si, že nikdy viac, ale môj život tam smeruje a neviem zmeniť smer. Neviem prehodiť výhybku, neviem odbočiť. Aj zastavenie by bolo lepšie ako toto...... Ja chcem veriť, že to zvládnem, každý večer líham s tým, že zajtra to zvládnem, že budem vládať fungovať, že to dokážem a potom príde ráno a ja som opäť tam, kde predtým. Prešiel si tým niekto? Zvládli ste to niekto?

tyelde
29. feb 2016

čo tak skúsiť psychológa? mi to zaváňa trošku depresiou.....alebo manželskú poradňu, keďže myslíš, že chyba je v tom...

neznamaznama
autor
29. feb 2016

@tyelde Uvažujem nad tým, myslím tým psychológom, na poradňu manžela nedostanem ani náhodou a museli by sme tam chodiť obaja a to je nereálne, nakoľko pracuje na týždňovky. Ďakujem za radu.

betka239
29. feb 2016
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

toho psychologa vyskusaj

qidko
29. feb 2016

@neznamaznama no odporucila by som psychologa vyrozpravas sa budes mat nestrany pohlad na veci ktore ta trapia......nechcem strasit ale take stavy som mavala aj ja a diagnoza PP....☹ ries to cim skor aby sa to nezhorsilo to viem z vlastnej skusenosti☹

neznamaznama
autor
29. feb 2016

@betka239
@qidko Ďakujem za názor, niečo na tom bude, len to dať dokopy bude trošku ťažšie. Je mi trošku lepšie, ale je jasné, že musím so sebou niečo robiť. Asi som to potrebovala počuť aj od niekoho iného. Ešte raz ďakujem.

qidko
29. feb 2016

@neznamaznama drz sa 🙂

stanusa89
29. feb 2016
Používateľ stanusa89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stanusa89.

Vela stastia, snad to bude uz len a len lepsie

anik56
1. mar 2016

Ja by som ti najskôr odporučila endokrinológiu. Tiež som bývala taká unavená, že som nevládala prejsť posledné schody k dverám, tak som ostala sedieť na schodoch alebo na terase, muž mi kúpil aj lehátko, aby som si mohla položiť aj hlavu. Treba ísť najskôr k obvodnému lekárovi a vyžiadať si testy na funkciu štítnej žľazy. Odkedy užívam lieky (mimochodom doživotne), mám energie aj za troch. Únava, priberanie, zimomrivosť, to sú prvé príznaky zníženej funkcie štítnej žľazy.

charity
1. mar 2016

@neznamaznama Mavas tieto stavy aj ked je manzel na tyzdnovke, ci vtedy sa to zlepsuje?

neznamaznama
autor
7. mar 2016

@charity Prepáč, že až teraz, nedostala som sa sem skôr. Aj keď je preč, momentálne je to lepšie, nejako som si niektoré veci ujasnila, dala som si záväzok, že sa pokúsim v každom dni nájsť niečo pozitívne a zamerať sa na to. Zatiaľ to funguje, snáď to pomôže, keď nie, budem to musieť riešiť inde.

neznamaznama
autor
7. mar 2016

@anik56 Aj my to napadlo, ale nie som si istá, či by to mohlo byť týmto, lebo ono je to tak, že to nie je stále tak, mám pocit, že je to skôr psychické vyčerpanie, ktoré prechádza do fyzického.

nelendelina
7. mar 2016

Aj ja som mala taky stav 2 mesiace a deti som odpratala na dva dni prec manzel bol v robote a ja tak len odveci som si pustila hudbu a tancovala som ako trubka po izbe a super.keby ma niekto videl tak si pomyslia ze potrebujem doktora a od toho dna si robievam viac casu na seba namalujem sa aj ked idem vysipat smeti a muz co mi nikdy nevolal tak mi vola aj v nocnej zazrak lebo tiez ked som mupovedala daco tak to bral do luftu urob si den pre seba a uzi siho

anik56
7. mar 2016

@neznamaznama štítna žľaza pôsobí aj na psychiku. Ako myslíš, ale za krvné testy u lekára nič nedáš, maximálne čas. Myslím, že na začiatok je to jednoduchšie ako psychológ. A keď budú výsledky v poriadku, máš istotu zdravia a potom budeš riešiť ďalej.

neznamaznama
autor
12. máj 2016

@tyelde
@betka239
@qidko
@anik56
@charity
@nelendelina

Ženy, ďakujem za vaše slová. Našťastie mi je už podstatne lepšie, vzťah s manželom sa vyčistil, ako keby niektoré veci pochopil a mne to neuveriteľne pomohlo. Takže som to nakoniec zvládla sama. Únava ešte občas je, ale tá je z detí a to je prijateľná únava. Ešte raz vám ďakujem a každej jedne posielam jedno malé modré.

qidko
12. máj 2016

@neznamaznama dakujem drz sa vela stastia😀