icon

Vedľajšie účinky Arketis

27. sep 2025

Ahojte 4deň beriem po pol tabletky Arketis 20mg.
Od včera mi je že brutalne zle.Mám že skoro väčšinu vedľajších účinkov,o ktorých sa píše.
Nevoľnosť,nechuť do jedla,zima mi je také občasné chvenie ,hlava ma bolí,unavená som nič nevládzem urobiť mám doma 4mesačne bábo pri ktorom musim fungovať.Priatel je doma už len zajtra potom musí do práce.
Čo mám robiť? Je to ok?
Dokedy to bude trvať? Resp.dokedy ste mali také pocity ?
Vďaka.

autor
27. sep 2025

@anonym_autor ešte plus dodám ze mam pocit že tazko sa mi hltá

veronika33
27. sep 2025

väčšinou po 2 týždňoch začnú odznievať nežiadúce účinky, ale to berieš len malú dávku, tak neviem, či ti tie lieky sadli, na akú diagnózu ich máš?

momo00
27. sep 2025

Tak zo začiatku to má asi každý no po čase sa to upraví. Ja ich už beriem niekoľko rokov. Ale ak sa ti niečo nezdá volaj doktorovi.

autor
27. sep 2025
@veronika33

väčšinou po 2 týždňoch začnú odznievať nežiadúce účinky, ale to berieš len malú dávku, tak neviem, či ti tie lieky sadli, na akú diagnózu ich máš?

@veronika33
@veronika33 po 6dňoch si mám začať dávať celú...išla som tam z strešné ťažká depresia a uzkost

autor
27. sep 2025
@momo00

Tak zo začiatku to má asi každý no po čase sa to upraví. Ja ich už beriem niekoľko rokov. Ale ak sa ti niečo nezdá volaj doktorovi.

@momo00 Takže to je úplne normálne sa takto citit ?

momo00
27. sep 2025

No kým si zvykneš. Ale ak by ti bolo naozaj strašne zle, tak volaj. Teraz mi tie lieky zaberajú. Bola som doma, tak tá únava a to ostatné som dajako prekonala. Viem, že s malým dieťaťom to nie je žiadna sláva. Dieťa vie vyčerpať ešte viac. Ako sa vždy radí, mama má spať s dieťaťom. Žiaľ každé lieky potrebujú čas aby zabrali.

anonym_1add2f
27. sep 2025

Toto, čo máš je ešte ok, ja som potila krv tri mesiace, ale potom to bolo ok. Len vydrž. je to najlepší liek - teda originál Seroxat, ale aj Arketis je fajn.

autor
27. sep 2025
@momo00

No kým si zvykneš. Ale ak by ti bolo naozaj strašne zle, tak volaj. Teraz mi tie lieky zaberajú. Bola som doma, tak tá únava a to ostatné som dajako prekonala. Viem, že s malým dieťaťom to nie je žiadna sláva. Dieťa vie vyčerpať ešte viac. Ako sa vždy radí, mama má spať s dieťaťom. Žiaľ každé lieky potrebujú čas aby zabrali.

@momo00 tak sama neviem ako to zvládnem ja nevládzem ani hlavu držať na krku

momo00
27. sep 2025

Musíš sa tak nastaviť. Prebaliť nakŕmiť, pohrať sa na posteli a spať s malinkým. Postupne to prejde. A nemôže prísť niekto z rodiny trochu pomôcť? Pri každom lieku sú zo začiatku problémy. Potom to už nebudeš vnímať a samozrejme ustúpia.

vorkola
27. sep 2025

s tym malinkym spat,ale malinky nech je v postielke,nie vedla teba, lebo ked tvrdo zaspis ,aby si ho nepridusila, aj to sa uz stalo..skoro matka nechtiac pridusila babo.