Vedľajšie účinky Xanaxu
Dobrý deň , od tohto týždňa mi lekár predpísal xanax, nikdy pred tým som ho neužila na čo sa mám pripraviť , aké vedľajšie účinky ste mali vy ?
@anonym_autor ziadne vedlajsie neboli, zmiernil uzkost
@anonym_autor Ziadne vedlajsie ucinky, je to ulava. Treba si vsak dat velky pozor, aby nevznikla zavislost, to je vlastne ten najhorsi vedlajsi ucinok. To znamena brat len prilezitostne alebo velmi kratkodobo.
@anonym_autor Žiadne vedľajšie účinky nemá len je vo vyšších dávkach a pravidelne dlhodobom užívaní návykový. A vysadiť sa môže len postupným vysadzovaním pod odborným dohľadom.
Ale to len pri dlhodobom užívaní vo vysokých dávkach .
@anonym_autor 🙈🙈🙈 preco xanax na dennej báze??? Toto ti predpisal ktory lekar? Psychiater? Vymen ho. Xanax urcite nie je na to aby si ho brala dlhodobo.
Ziadne, iba ulava od uzkosti a taky super pokoj, moze prist aj spanok, ked to beries prvykrat. Mne na spanok uz neucinkuje, beriem ho uz dlhe roky, cize telo si zvyklo. Ale na zaciatku som po nom aj spala. Zavisi samozrejme aj od davky..
@anonym_autor 🙈🙈🙈 preco xanax na dennej báze??? Toto ti predpisal ktory lekar? Psychiater? Vymen ho. Xanax urcite nie je na to aby si ho brala dlhodobo.
@betulinka1 Normalne sa berie aj na dennej baze... Ja ho beriem denne uz cca 25 rokov. A mam 4teho psychiatra, ked je na to indikacia, co asi spravi iny psychiater? 😀
@anonym_autor bez vedlajsich ucinkov
Zmiernil uzkost, neberiem pravidelne len ked na mna dojdu stavy, mam za sebou tazke obdobie
@anonym_autor Žiadne vedľajšie účinky nemá len je vo vyšších dávkach a pravidelne dlhodobom užívaní návykový. A vysadiť sa môže len postupným vysadzovaním pod odborným dohľadom.
Ale to len pri dlhodobom užívaní vo vysokých dávkach .
@anonym_4601e6 aj pri nižších dávkach je návykový - brala som 0,25 mg denne a vznikla mi závislosť. Dnes som na 3x 0,25 mg a telo si pýta viac.
@betulinka1 Normalne sa berie aj na dennej baze... Ja ho beriem denne uz cca 25 rokov. A mam 4teho psychiatra, ked je na to indikacia, co asi spravi iny psychiater? 😀
@anonym_3ce1ae to je zle.
Prečo nemáš antidepresíva?
@anonym_e6ed0e ty hajzel jeden zastraty 😂😂😂 nepoviem že sviňa, tá má viacej empatie.
@anonym_3ce1ae to je zle.
Prečo nemáš antidepresíva?
@zmrzlinka2021 Ved mam aj AD samozrejme..
na nic sa nemusis pripravit, je to velka ulava, ked uz clovek je velmi vypaty z uzkosti, alebo inak psychicky, mozes byt unavena, zavisi od davky
@anonym_4601e6 aj pri nižších dávkach je návykový - brala som 0,25 mg denne a vznikla mi závislosť. Dnes som na 3x 0,25 mg a telo si pýta viac.
@anonym_b935d4 takže pôjdeš s davkovanim hore?
@anonym_b935d4 takže pôjdeš s davkovanim hore?
@timea179 nie, už nechcem ísť hore, i keď niekedy musím, o pol tbl. Skôr musím ísť na liečenie a odvykačku. Ale beriem ho 23 rokov.
@timea179 nie, už nechcem ísť hore, i keď niekedy musím, o pol tbl. Skôr musím ísť na liečenie a odvykačku. Ale beriem ho 23 rokov.
@anonym_b935d4 ja by som sa bála čo bude po odvykacke,tiež beriem dlhodobo a som rozhodnutá že už to nejak dobojujem aj keby som mala jemne zvýšiť
@anonym_autor no neviem, so všetkými benzodiazepínmi treba opatrne, ubúda z nich pamäť. Napr. ako moja mama-tiež 40 rokov na Diazepame a už od 72 rokov postupne ubúdanie pamäti
@anonym_551769 už sú oveľa modernejšie lieky ako Diazepam, ale starší ľudia sa boja zmeny liekov, tak asi preto jej to necháva.
@anonym_autor ja som mala Lexaurin ja mám nízky tlak a bola som ospala, zívala som, ale ten božský pokoj a kľud stál za to.Ked ho nebudeš brať mesiace neboj sa
@anonym_551769 už sú oveľa modernejšie lieky ako Diazepam, ale starší ľudia sa boja zmeny liekov, tak asi preto jej to necháva.
@anonym_autor ja som mala Lexaurin ja mám nízky tlak a bola som ospala, zívala som, ale ten božský pokoj a kľud stál za to.Ked ho nebudeš brať mesiace neboj sa
@luccija benzodiazepíny sú benzodiazepíny a je úplne jedno ako sa volá krabička v ktorej sú zabalené

Xanax je na upokojenie. Vo veľkej úzkosti...ma ukľudní...možno si aj pospim. Vedľajšie účinky možno koncentrácia pri zobratí lieku? Neviem. Mne sa vždy uľaví...a niekedy si dám na noc a vyspím sa.