Vedľajšie účinky zeleného Trifedu
Mali ste taktiež? Nie deti ale vy. Beriem ho tretí deň no ako prvé ma po ňom vypína som unavená a cítim silnejšie búšenie srdca , môžem ho vysadiť?
mala som po ňom príšerné búšenie srdca a točila sa mi strašne hlava, tiež mi bolo nevoľno, takže mi nebolo odporučané ho užívať...
@dada1996 v lekarni ma upozornili, ze budem spava.
A je pohode ho vysadiť po troch dňoch ? Žiadne následky nič?
Jansé, ak ti je po ňom zle a máš vedľajšie účinky, určite ho vysaď, veď to nie je antibiotikum 🙂 Nahraď ho iným sirupom s iným zložením z lekárne, podľa problému, ktorý máš
@dada1996 mala som po ňom vedľajšie účinky také že som sa cítila ako na drogách to bol horší pocit ako keď som sa raz riadne opila... Vysadila som ho a odmietam ho brať... Synovi dvojročnému bol predpísaný žltý trifed... Dala som mu ho s obavami a dopadlo to tak, že ho začalo triasť bol úplne vydesený iba sa krčil.na zemi a dýchal prerívane.. nik nebol doma tak som volala na tiesňovú linku čo mám robiť veru mi aj poslali sanitku bolo to strašné...
Ved si precitaj pribalovy letak, tam mas uvedene vsetky NÚ. Vysadit ho, samozrejme, mozes, je to obycajny liek proti kaslu.
Nikdy viac. Zmenili sme detskú lekárku, veľmi rada predpisuje trifed. Nikdy sme ho predtým nemali. 12 ročná dcéra bola tak strašne agresívna, že sama povedala, že ho už nechce. Dala som jej to aj do karty zaznačiť - nikdy viac.
Ja som ho mala iba raz, 3dni som bola ako mechom buchnuta a to bola iba jedna dávka večer
@rakywanda obe dcery boli po nom ako diva zver,starsia vtedy 3rocna kricala ako zmyslov zbavena,krcila sa na zemi a triasla sa,nevedela co so sebou.mladsia ho mala ako 2 rocna a po 2 davkach som ho hodila do kosa,take zachvaty hnevu som este nevidela,vrieskala ani sama nevedela kvoli comu,cokolvek ju podrazdilo,aj obycajny pohlad,nedokazala spat po nom.. uz nikdy viac
Ja budem asi jedina, ktora ma opacnu skusenost 😁. Brala som ho prvykrat v zivote pred mesiacom, dr. naordinovala 3x denne, ale nepocitovala som ziadne vedlajsie ucinky.
@dada1996 u nas a a deto zoadne neziaduce ucinky.
Ano,ja sa cudujem,ze tento liek sa vobec este predpisuje.
Raz som si sama naordinovala zelený trifed (podľa kg), ktorý ostal po dcérinom kašli. Cítila som sa tak, akoby som vzala nejaké tbl na spanie, nevedela som sa ubrániť spánku, totálne som bola mimo. Dcéra mala vtedy necelé tri roky, ani neviem, ako dlho som bola mimo, spala som. Odhadujem 40 min. Našťastie malá bola kľudné dieťa, hrala sa. Odvtedy som bola proti tomu, aby jej dr. predpísala trifed. Sama pediatrička bola prekvapená z takej reakcie.
Možno má zmysel užívať ho pri vyčerpávajúcom kašli, no pri bežnom určite za mňa nie.
Moje deti z toho nikdy nemali nijaké divné účinky.
Mne sa osobne Trifed páči, lebo ako už jeden z mála obsahuje pseudoefedrín - kto nevie, tak z toho sa dá vyrobiť pervitín (ale pravda, to by musel toho zohnať strašne veľké množstvo, aby z toho niečo bolo). 😝
@kvieta tiež mi ho doktorka dala celý.den, hovorím že to ja nemozem, ak by mal účinky ospalosť. Že ok teda večer aspoň, ale ako píšem, iba raz, sfetovana ešte 3dni
skoro 11 rocnej dcere ho dal lekar cca pred 2 tyzdnami, citala som o nom, ale reku ok, skusime, kedze jej ho predpisal a hlavne, dcera mohla do skoly. Mala uzivat 2x denne 5ml, prvy den ako prisla zo skoly sa ma pytala, co som jej to dala, ze pol dna bola v skole nepouzitelna, ze by stale spala. Tak sme viac nedavali. Kupila som NAC a davala ten. K dr sme isli, lebo hrozne kaslala a v skole potrebovali vediet, ci je ok. Dcera skolu miluje a uz 2 dni co som ju mala doma plakala, ze nemoze byt v skole 😂
Ja som tiež nemala žiadne vedľajšie účinky. Ono je to vraj aj s antihistaminikom. Ale pri Zodacu som mala extrémnu únavu
..myslela som, že umriem. Aj som to našla vo vedľajších účinkoch.
@mantilka pri jednom zodacu?
@danielahamar nie užívala som niečo vyse tyzdňa....nevedela som, že to robí Zodac. Až potom mi poradili, aby som pozrela leták. Mala som Covid a myslela som si, že to po Covide som taká unavená. Bolo to strašné. Po vysadení na druhý deň mi bolo o polovicu lepšie a ďalší deň všetko prestalo.
@mantilka je zaujímavé, my zodac tolerujeme. Zato po covide 3mesiace únava. Tak každý inak

@dada1996 ja som mala pocit že som po ňom ako na drogách. Normálne som sedela a mala pocit že mám halucinácie 😀 už nikdy viac. A môj 120 kilovy muž po ňom hneď zaspal 😂