Veľmi silná menštruácia

zuzicek88
30. apr 2014

Potrebujem radu,uz druhy mesiac mam silnu menstruaciu ,vzdy mavam silnu,ale posledne dva mesiace,neskutocne silnu,miniem cely balik vloziek za den a v zachode plna misa krvy,je to normalne? inak nemam ziadne zdravot.problemy aj na preventivke som bola,vsetko o.k.

monicm
30. apr 2014

@zuzicek88 určite to nie je normálne,toto je už príliš silná menštruácia,kedy si bola na preventívke?od vtedy sa mohlo veľa vecí zmeniť,takže byť tebou,čo najskôr zavolám dr. a objednám sa,neviem,či treba počas menštruácie,alebo kedykoľvek,ale to ti už on/a povie.

zuzicek88
autor
30. apr 2014

@monicm dakujem za odpoved,si zlata

map0007
30. apr 2014

Aj odporúčam ísť k lekárovi,ak maš silnú M tak si daj pár tabletiek vitamín C-ten by mál troška pozastaviť.Silné krvácanie može byť len prechladene ale aj niečo vážnejšie.Preto radšej lekár.Niekedy si namoč nohy alebo sa okup v teplej vode zo soľou.To je dobre na prechladnutie a nohy dať do tepla.Lebo od nôh sa najrýchlejšie prechladene

lenkadlo
30. apr 2014

Znama mala zlu zrazanlivost krvi po liekoch sa o upravilo.

mily7
30. apr 2014

Urcite k lekarovi. Ja som mavala tiez, s tym, ze jeden cas sa ozaj zhorsilo, do hodky som odpadavala, ked som dosla do prace od slabosti a tak vtedy ked som takto menstruovala a bolo to sialene nabehla som k lekarke. Lekarka ma prezrela aj napriek krvacaniu, silnu menstr. som s nou riesila aj predtym a nic sa nedialo. Vraj myom. V nemocnici nemali miesto tak ma poslala s liekmi domov. Ze sa mam ukazat neskor. Po vystraseni myomom ma poslala domov, lebo v nemococnici nemali miesto a do dalsej ma uz neposlala, lebo v Ba ich nie je dost asi. Takze ja uplne vystrasena som sla domov a hladala svojpomocne lekara, ktory by pomohol. Dostala som sa na Kramare k p. doktorovi Rusnakovi. Vysetril ma, bol velmi fine, povedal, ze to moze byt funkcneho povodu, myom, cysta a pod. u mna sa to nepotvrdilo a tak diagnostikoval hormonálnu poruchu. Po niekolkych rokoch sa mi dostalo konecne diagnozy a pomoci. Nasadil zas antiku, ze pomoze, tu ktorou ma liecila predchadz. p. doktorka vraj pouzivali nase mami a tak sa mi ozaj cyklus upravil. Bolo mi tiez povedane, ze po porode sa zvykne upravit 9 z 10 zien. Ale tak mala som nieco cez 20, 21 rokov. Doteraz mi ozaj pomahala len antikoncepcia a po porode sa mi ozaj cyklus zmiernil a je to nieco co pre mnohych normalne ale pre mna nove a super. Takze jednoznacne lekar, nech zisti ci je to len prechladnutie alebo nieco ine. Ale prechl. kazdy mesiac nebyva to je jasne. Ja som s tym mala problem od 12 rokov odkedy mam menzes. Lekar ta prezrie a urci problem az vtedy sa moze nieco riesit. A v dnesnej dobe uz sa da, netreba takto trpiet.

zuzicek88
autor
1. máj 2014

@mily7 Ahoj a dakujem za odpoved,ale mne normalne nic neni,ani na odpadnutie,dokonca ani take krce,ako som vzdy mavala,len je toho proste vela a ms mavam tak najviac 4 dni,len to mnozstvo krvi sa mi vidi divne,inak som v pohode ,tak uvidime co bude dalej,mozno pojdem k lekarke,ale snazime sa o babatko,tak som bola po vysetreniach ,pred dvoma mesiacmi,aj na sono,folikulometriu aj hormonalny profil,vsetko mam v poriadku a nemam ziadne cisty,ani som nikdy nemala,no tak neviem...

mily7
2. máj 2014

@zuzicek88 tak vela stasticka. ak sa snazite o babo, nebol to skory potrat? aj to sa mohlo zial stat. ak sa ti nieco nezda predsa radsej zajdi za doki.

zuzicek88
autor
2. máj 2014

@mily7 velmi pekne ti dakujem,no dufam,ze nieee,mala som taku silnu nastastie iba dva dni,pockam este jednu ms aka bude a potom pojdem za dr. ach bodaj by uz ziadna neprisla,no neviem snazime sa uz 11 mesiacov a zatial nic

mily7
4. máj 2014

@zuzicek88 nechcem hrať múdru ale nebude to už len o psychike, o tom, že chcete??? Ja som tehu 2x bola teraz je to 3x neoficiálne. Do tretice to šlo dlho u mna, že 4 mesiace!!!Aj to som si ten posledný 4. mesiac povedala, že príliš tlačím na pílu, lebo som prosto chcela otehotnieť a počítala dni a sledovala ovuláciu pomocou testou, tie mi vtedy ale nevyšli dobre. Prosto som si povedala, koniec, viem sama, že naj otehotnieť je štýlom, že na to nemyslím, že riešim iné veci, ja som sa na to vykašlala, zmierila sa s tým, že prosto pôjdem vážne do práce a kedže teda nejde mi otehotn. cez ovu tak mam problém a budem mať jedno a postavím si dom ale uplne vážne som to zobrala a nečakane nesledovanie som otehotnela. a keď ma brucho ťahaloooo ja že ovu davaj zas skusat a to uz som bola tehotna tyzden🙂 prosto som otehotnela vtedy ked som to vzdala a psychicky riesila uplne ine veci. Stalo sa to 2x na prvy sup ale to viem presne ze to bolo tym, ze som to ozaj necakala. Kvoli problemom s menzes som si myslela ze to bude beh na dlhe trate a teraz som na to zabudla az som si to neskor pripomenula, ze veeela psychika zohrava. Viem ze som mala velke stastie ale som zaroven pevne presvedcena, ze to bolo mojim nastavenim. Tak drzim prsty, mozno ti to pomoze.

zuzicek88
autor
5. máj 2014

@mily7 Ahoj dakujem za povzbudenie,si moc zlata,no pravdou je,ze este nikdy som to az tak neprezivala,ze by som plakala,alebo nadavala ked prisla ms,no pravdou je,ze mam uz 37 rokov za dva mesiace 38 tak je zasa tazke nato nemysliet,vedela som ze v nasom veku to nepojde na prvy sup,ale zasa bez deticiek by som zit nechcela,tak verim,ze aspon ten jeden drobec sa podari. Teraz ideme prerabat kuchynu,uplne nakomplet celu,tak verim,ze ma to tak motivuje a zamestna,ze sa nebudem sustredit na tehu.Prajem pekny den

bzucabzz
9. apr 2024

Baby ja velmi odporucam trstinovú melasu na doplnenie ŽELEZA. Nie na krvacanie. Ked ste silne anemicke a beriete železo v tabletkách tak to zase nie je dobré na pečeň, zaťažuje ju to. Ak chcete vitamin doplnok v tabletkách tak hladajte železo S POSTUPNYM UVOLNOVANIM. To je miernejsie na tu pečeň. Inak k tej melase, je plna vitaminov a mineralov, ma vysoky obsah železa a chuti otrasne 😀 bohužiaľ, akoby ste lízali kovoú tyč. Ale stoji to za to. Ja ju konzumujem tak, ze si ju dam do kaše (čajovú lyžičku) alebo priamo do pusy a rýchlo zapijem čajom. Chceli mi robiť transfúziu krvi, také nízke hladiny železa som mala práve vďaka silnej a dlhej menštruácii. A melasa mi neskutočne pomohla (nebrala som mimo menej žiadne tabletky). Okrem toho je ešte aj železité víno, pije sa to po malých dúškach (max 2 štamrpliky denne, viac nie), to je velmi chutné 🙂 a mimo toho v strave viac listovej zeleniny, špenátu a cvikle. Aj čerstvo odštavena cviklova šťava s jablkovou alebo mrkva + jablko + cvikla je tiez chutna kombinácia. Tolko na doplnenie železa.
Drzim palce.