icon

Ventilačné trubičky do uší

divozena
20. dec 2022

ahojte, dcere v lete vyberali nosnu mandlu pre chronicky zapal stredneho ucha, ale nepomohlo, do mesiaca bola mandla naspat a teraz celu jesen zimu zase zapal a tekutina v strednom uchu. Na Orl jej chcu opat vybrať mandlu a zároveň zaviest ventilacne trubicky do usi, chcem sa spýtať ci s tým ma niekto negativnu skúsenosť, napr komplikacie po operácii, alebo ze nezrastol bubienok naspäť po vybrati...

zdenulkam
3. nov 2023

@zuzka0601 v Bratislave? Synovi tiež dnes

traxo
3. nov 2023

@zuzka0601 ahoj…tak tri dni bol len ticho, trosku hovoril-chuchmal a taký iny hlások mal, časom sa to upravilo…pil trochu, jedol niečo lahke, po tom zákroku sa taký uboleny ale hovorím do troch dni v pohode…uska mal tiež robené-trubičky, len sme dali uniflox a všetko v poriadku bolo…

zuzka0601
8. nov 2023

@traxo prosím tá išla mu aj krvicka z uška? Môj ma jedno uško krásne a druhé vždy keď mu čistim ma krvavé. Aj ste sa dako špeciálne o tie uška museli starať?

zuzka0601
8. nov 2023

@zdenulkam nie v novamede v Banskej Bystrici. Máte aj trubičky v uskach?

zdenulkam
8. nov 2023

@zuzka0601 máme áno. Inak nič, spavost len v prvý deň, ďalší deň už akčný chlapec, všetko normálne

traxo
8. nov 2023

@zuzka0601 trosku mal krvicku ale dávali sme kvapky a potom sa to zahojilo…inak teda nesmie sa voda dostat do usi pri umývaní vlaskov, a potom nič take závazne…

zdenulkam
8. nov 2023

@zuzka0601 a na plávanie ma štuple do uší.

simmsi
12. feb 2024

@zuzka0601 ahoj a ktory dr.prosim operoval syna? My sa tam mame tiez objednat.

zuzka0601
12. feb 2024

@simmsi fuuu neviem meno, bol tam doktor, čo riešil mandle a doktorka čo riešila uška. Za mňa veľká spokojnosť, perfektný prístup aj komunikácia.

simmsi
13. feb 2024

@zuzka0601 dakujem. My riesime skoro rok vodu v uskach,raz tam je potom nie. Vcera nas odporucili na zakrok ale neviem. Nie som s tym stotoznena.

zdenulkam
13. feb 2024

@simmsi ak zle pocuje tak by som išla.

simmsi
13. feb 2024

@zdenulkam praveze jej robili audio test a sluch ma dobry. Najradsej by som este pockala. Kazdopadne dakujem za odpovede.

penelope2066
2. mar 2024

@babulkomale prosím Ťa kedy si začala po tomto zákroku normálne pocut bez zalahnutia?Mne to robili včera ráno,v lokálnej anestézii,do ľavého ucha mi dali tu trubičku,tzv.stipilku a stále mám zalahnute a nepočujem.Dakujem

babulkomale
2. mar 2024

@penelope2066 ak si mala zapal a vodu, musi sa to vyliecit. Popytas sa na kontrole.
Ja uz nebudem nikdy dobre pocut, bubienky mam zjazvene 🥴

penelope2066
2. mar 2024

@babulkomale zápal som nemala,ale nejake menšie množstvo tekutiny mi odtiaľ odsali.Ja na to ucho počujem už dlhšie slabšie a od polky Decembra sa k tomu pridalo aj zalahnutie.Az včera mi robili tento zákrok a vložili do ucha stipulku.Lieky nedali žiadne,len som mala hodinu vložený gazovy štrafik napusteny antibiotikom,ktory mi potom kázali vytiahnuť.Mala si po tomto zákroku aj pocit zalahnutia?Ako dlho to trvalo?

babulkomale
2. mar 2024

@penelope2066 to si bohuzial uz nepamatam.

zitaje
2. mar 2024

@penelope2066 ja som mala po zákroku chvíľu ešte zaľahnuté, ale postupne mi vytekala tekutina a zlepšovalo sa to. Už mám trubičku od júna a som veľmi spokojná, konečne zima, keď som nemala problém s ušami.

penelope2066
2. mar 2024

@zitaje mne malé množstvo tekutiny včera ráno odsali,ďalšia mi nevyteka.Vyrazne zalahnutie pretrváva.Lieky mi nedali žiadne.Robili Vám to v lokálnej anestézii?

penelope2066
2. mar 2024

@zitaje zákrok Vám robili z akého dôvodu?

zitaje
2. mar 2024

@penelope2066 áno v lokálke. Robili mi to preto, lebo od februára mi pretrvávalo zaľahnutie, zhoršený sluch, tekutina v uchu, 2x mi prepichovali... po zákroku som mala pocit, že to nie je oveľa lepšie ale postupne sa to zlepšilo. Lieky som už tiež nedostala. Aktuálne aj keď mám sople a som chorá (mala som medzitým aj covid), ucho ma nebolí a nezalieha, a hlavne počuje (potrebujem k práci).

penelope2066
2. mar 2024

@zitaje veď aj ja potrebujem počuť a od Decembra riešim to zalahnutie,ktoré na istý čas ustúpilo ale potom sa opäť vrátilo a bolo to výraznejšie.Tak mi včera spravili ten zákrok.Mali ste po tomto zákroku aj nejakú liečbu?Mne povedali,len toľko,že sa do toho ucha nesmie dostať voda.Za za aký čas (hodín,dni) ste začali pociťovať aspoň minimálne zlepšenie?Teraz mám aj sople,fukam opatrne ale to zalahnutie je výrazne.Som z toho na nervy.Tiez mám prácu kde potrebujem počuť lebo som v denodenom styku s ľuďmi.Ja na to ucho dlhšie horšie počujem a ešte sa pridalo aj zalahnutie

zitaje
2. mar 2024

@penelope2066 ja si to už presne nepamätám, iba že to zlepšenie bolo postupné, nie hneď. Keď prejde nádcha, myslím že by sa to malo zlepšiť 🙂 už ide jar, hádam bude lepšie.
Ja teraz riešim, čo s tým ďalej, mne to vyhovuje s trubičkou v uchu, najradšej by som si ju nechala na stálo 😀 pre mňa je to veľká úľava, lebo inak som mala viackrát ročne zaľahnuté v uchu, bolesti, zhoršený sluch... tiež sa s tým trápim roky, niektorá sezóna je lepšia, iná horšia, minulú zimu to bol extrém. Ale v lete asi budem musieť ísť na kontrolu, ktovie či mi trubičku vyberú, vymenia, nechajú...

penelope2066
2. mar 2024

@zitaje ja mám kontrolu o 2 týždne,veľmi ma to zalahnutie obmedzuje.Boli ste aj nejaký čas po zákroku doma?Mne povedali,že môžem ísť normálne po zákroku do práce

zitaje
2. mar 2024

@penelope2066 myslím, že môžeš. Ja som chodila hneď von aj medzi ľudí.

brita1006
1. júl 2024

@zdenulkam ahoj prosim chcem sa spytat.a zapojit do debaty.tie stuple vam aj hradila poistovna? Vedeli ich dat na predpis?

zdenulkam
1. júl 2024

@brita1006 my sme si ich klasicky kupovali

zuzka0601
7. júl 2024

@anjelicek26 dobrý deň 🙂 prosím vás viete mi poradit aké stuple sú to do uši? Teraz zháňam pre syna a vôbec neviem čo to mám kúpiť :(

zuzka0601
7. júl 2024

@traxo dobrý deň 🙂 našli ste niekde obchod kde vám vyrobili trubičky do uši na mieru?

kris_tin257
7. júl 2024

@zdenulkam a tie štuple do uší musí dieťa potom nosiť stále do bazéna? Syn ide v auguste na zavedenie stipul do uška ale o žiadnych obmedzeniach následných nám nehovorili

traxo
7. júl 2024

@zuzka0601 dobrý deň, trubičky mal voperovane do uši a následne sa tam nesmela dostať voda, tak sme celý čas/cez leto-plávanie, potápanie/ fungovali na tomto, prikladám foto…dovolenka pri mory, aj plavecký kurz v tom absolvoval…je to akoby plastelina, dáva sa do usnice a zafixuje sa čelenkou…