Vnútromaternicové teliesko Mirena - skúsenosti a rady
Ahojte, somsompred skoro 4 mesiace po porode a pred mesiacom mi zaviedol ženský vnutromaternicove teliesko Mirenu. Padaju mi vlasy, sem tam ma boli strasne hlava a brucho. Mam pocit ze som stale sfucana a niako moc jem. Ale najhorsie je ze odkedy mi ho zaviedol tak krvacam alebo spinim. V jednom kuse musim mat vlozku. Mate niektora prosim vas s tym skusenosti ? Dakujem
Tak mne sa po necelých troch týždňoch sama vypudila, bez bolesti, z ničoho nič bola von 😐😐😐
@stanuska3105 zdravim, mozem sa opytat ako ste vedeli alebo citili???? Ze sa vam teliesko posuvalo?????tiez som sa rozhodla pre Mirenu mam ju uz tyzden ale presne z tohto mam strach ze sa posunie co samozrejme vedie aj k otehotneniu ked ze neni na svojom mieste..... Dakujem za odpoved
@werciatko04 Mirena funguje, že vypušťa do maternice hormon, aby sa nevytvorila výstelka tým sa vajíčko nevie usadiť, čiže keby sa aj posunula a bola stále v maternici, tak je to OK, Ale prečo si myslíš, že by sa mala posuvať, ved ak maš pochybnosti, tak doktor ti to na sone povie za par minut,
@lubka72 to ano ale je odomna 144 km tak ze to nemozem riesit len tak ze idem kedy kolvek.... Len co som citala fora niektore baby pisali ze im padala a zosuvala sa preto to mu nerozumoem ako je to mozne
@werciatko04 fakt? tak daleko maš gynekologa? to je dosť, ale ked tu baby niečo písali, to nemusí byť vobec tak, možno im to nejaký amatér zle vložil, alebo tak tebe sa neposúva, neboj, tak si treba povedať
@lubka72 no neviem ja radsej ako nezelane tehu mame uz 2 deticky a uz viac nechceme preto som sa rozhodla pre Mirenu len uz by sme s nuzom aj... ale mam aky si strach problemy som nemala ziadne dnes je tyzden ako ju mam len v 1. den bolesti vpohode ako pri menzese inak vpohode.... Vy ju mate tiez? A davali ste si s muzom pozor alebo ste sli hned na,, ostro'' viem ze sa asi smejete na mne ale ja mam fakt boja 😊
@lubka72 A ano tak daleko na kolko manzel pochadza s daleka tak byvame tu a gyyn mi ostal tam a nemenila som ho ani pocas 2 tehu ktore sice boli narocne... Myslimtie poradne cestovat a tak ale sparovala som to aj s navstwvou rodicov a tak 😂 a nehodlam ho ani menit kym nemusim predsa len som spokojna a zas si zvykat na ineho... a nechodim tam 5 x do roka tak ze nevidim problem aspon zatial.
@werciatko04 neboj nič urcite to bude dobré,ja mam uz tretiu mirenu nikdy sme si nedávali pozor,nikdy som neotehotnela a to si myslim ze som bola dosť plodna v tom období,nakoľko sme obe dcérky naplánovali a je medzi nimi rozdiel 11 mesiacov,😀😀 takze vypusti strach a nemyslí na to,teliesko by sa nemalo samo nejako posúvať,to by si cítila bud by si mala bolesti,alebo by si silno krvacala,tam je možnosť otehotnenia veľmi mala az nulová pri mirene,skor zostávali zeny tehotné pri dane,to bola staršía verzia.
@werciatko04 mam už tretiu a spokojnosť
@chiccco ok a s menzesom ste to mali mate ako? Chodi vam pravidelne a na cas?
@werciatko04 no ja som zo zaciatku dost spinila skoro aj 3 mesiace s prestávkami.teraz uz mam len tak 5 dni spinenie do mesiaca a to pouzivam len intimky na to aky som ja mala silny menzes ze so mna lialo doslova tak toto je pohoda .a mam pravidelne
@chiccco aha tak ze cyklus vam to teliesko vbec neovplyvnilo ano ? No ja tak tiez som mavala velmi silny menzes priserne prve 2 dni najlepšie ked som sa ani z domu nepohla tak ze viem o com hovorite ! tk som zvedava ako sa to bude vyvijat umna .
@werciatko04 ovplyvnilo to len tak ze mam velmi slabunku ms,ale ked som mala mirenu predtym tak som nemavala ms vobec,potom som nemala teliesko asi 5 rokov a teraz ju mam od februára,ale cítim ze mi pomaličky slabne aj sa skracuje.
@chiccco a myslite ze je to normalne ...ze je to dobre ze sa ta krv .....kde sa vlastne vytrati ze zrazu neni ms skoro ziadna .....a vobec no neviem ja by som asi kupovala tehu test kazdy mesiac som zvyknuta ze ked neprisli tak tobolo jasne preto neviem ci si dokazem na toto zvyknut ze mozno nebudem mat ms a rozmyslat ci som vlastne neni tehu
@werciatko04 nie neboj to je v pohode,viaceré zienky písali ze nemali ms vôbec,mna to ani nenapadne ze by som mohla byť tehotná.
@werciatko04 ta krv, výstelka sa tam vôbec vďaka mierne nevytvorí, tak preto ani nemá čo vyjst
@chiccco diky za pochopenie a aj vysvetlenie... Ja uz sa teraz neviem dockat ms.... Dufam ze to bude vsetko ok.
@lubka72 ehm, to je pravda ale ja mam aj tak trocha strach dufam to vsetko bude vporiadku. Dakujem.
Ahojte baby, tak ako ste spokojne s mirenou po určitom čase? Rozmýšľam nad ňou, ale mam obavy.
@petra9517 ja som spokojn nad mieru mam ju od Augusta a ziadne vedlajsie priznaky ni krvacanie mimo... Proste nic ms mam tak ako mam mat slabsiu vpohodke oproti tomu ked som teliesko nemala.. Tak ze ja mam skusenosti velmi dobre zatial. Len odporucam.
Ahojte baby, aj ja prispejem mojou skúsenosťou s Mirenou. Mala som ju 5 rokov. Mne sa úplne stratila menštruácia, čo mi vyhovovalo, neriešiť vložky, tampóny.. čas dovolenky... Ale stratila som chuť na sex a jeho užitie si... nulové. Asi po 4 rokoch sa mi na jednom oku objavil ekzém, ktorý svrbel. Rok som chodila po lekároch, alergologia, očná, kožné. Nezistili nič, pomohla mi síce kortikoidna masť, ale iba na nachvilu. Po roku som sa rozhodla dat zo seba preč všetko umelé. Najprv nechty, nič sa nezmenilo,po mesiaci Mirenou. Do týždňa mi ekzém zmizol. Samozrejme môj gynekológ sa mi vysmial. Ale ja som odvtedy ekzém nemala, a to už je viac ako 3 roky. To isté sa stalo mojej dobrej kamaratke, len malá iné príznaky. Jej sa vytvorili na nohách krvavé ako z popraskanych žiliek fľaky, a to nevravím, kde všade bola na akých vyšetreniach koli bolestiam brucha, kŕčom...Dala si to vybrať, fľaky zmizli, kŕče nemá, a zrazu môže jesť aj to co jej lekári vylúčili koli bolestiam. Proste sa cíti super....
Raz mi ktosi povedal. Raz mate v tele cudzie teleso, vás organizmus sa bráni a časom keď už nevládze, Vám to dá najavo takýmto spôsobom

@anik56 a mavas aj menzes ?