icon

Vnútromaternicové teliesko Mirena - skúsenosti a rady

janka3029
21. feb 2018

Ahojte, somsompred skoro 4 mesiace po porode a pred mesiacom mi zaviedol ženský vnutromaternicove teliesko Mirenu. Padaju mi vlasy, sem tam ma boli strasne hlava a brucho. Mam pocit ze som stale sfucana a niako moc jem. Ale najhorsie je ze odkedy mi ho zaviedol tak krvacam alebo spinim. V jednom kuse musim mat vlozku. Mate niektora prosim vas s tym skusenosti ? Dakujem

Strana
z3
bubi29
11. jan 2020

A aby som nezabudla, kamarátka ktorá mi ju odporučila mala mirenu 2x. Po čase začala mať depresie,ktore je po odstránení mireny zmizli.Upozornila ju na to známa z rodiny, ktorá mala také isty problém.
Viem, že Vám niektorým babám som dala chrobáka do hlavy,kazdy organizmus je iný, inak sa s tým vysporiadáva,predsa je cudzie teleso v organizme.... Ale to sú moje skúsenosti....

lubi2002
16. dec 2020

@petra9517 ahoj, dala si si ju nakoniec? mne ju dnes odporucila Dr. ze mam prist po sviatkoch. ale tiez vaham a neviem sa rozhodnut.

den11
21. dec 2020

Dievčatá, nemali ste niektorá po zavedení technický problém s partnerom? Šnúrka mu prekáža..už mi ju raz skracovali a teraz po menzese opäť...riešiť len u dr., či sa dá nejako pomôcť?

werciatko04
21. dec 2020

@den11 urcite riesit len s dr. Mne bola tiež skracovana 2x a pri dalšom raze sa prišlo na to že počas menzesu sa posunula tak že šňurka sa znova dala nahmatať preto že teliesko už nebolo na svojom mieste nakoniec musela isť vonku na koľko sa maternica ju snazila vypudit von. A to podotykam že som nemala ziadne problemy ani s bolestami hlavy ani pri zavedeni ani po a ani co sa tyka krvacania. Tak ja by som si to urcite dala skontrolovat ak este stihate teraz pred sviatkami ak nie tak radsej si dat s muzom pozor 😉🙈

werciatko04
21. dec 2020

@den11 teraz čitam ze po menzese vam ju skracovali opat?! A skontroloval vam dr aj na sone ci je na svojom mieste teliesko? Alebo vam len skratil vlakna?

den11
22. dec 2020

@werciatko04dakujem... ach to by som nebola rada, keby muselo ísť von..tiež okrem spinenia nemám iný problém s tým, šnúrka bola skracovaná raz aj skontrolovane cez sono a teraz po menzese sa opäť vrátil problém, že mužovi vadí..no dr.uz nerobí, tak len po sviatkoch.dufala som, že s tým budem vedieť aj ja aspoň niečo spraviť...

werciatko04
22. dec 2020

@den11 určite stým nič nerobte ani by ste keď že teliesko je v maternici cez kŕčom sa k nemu nedostanete hlavne pozor pri sexe až vám to partner náhodou neporušuje ešte nižšie...... Tiež som to riešila tak to po menzese keď že máte pri ms uvoľnené svalstvo maternici tak sa môže stať že sa teliesko posunie laicky povedané spadne nižšie bola som u 2 lekárov stým keď že svojho mám ďaleko 150 km tak že som to riešila tu kde bývam na ambulancii skontrolovali a tiež som bola upozornenia ze neni na svojom mieste až radšej dávame pozor že je teliesko v maternici ale nie kde má byť skrátili mi vlákna preto že ja sama som ich cítila ako keby som mala dnu tampón také zvláštne niečo mi tam vadilo.... Neskôr som po pár dňoch šla znova na pohotovosť do nemocnice pre svoj pokoj .... Tam mi dr povedal že je posunutá ale funkciu stále plní keď že je v maternici a hormón stále vylučuje do maternici... Situácia presne ktorú som nechcela že 2dr a každý povie inak no ja sama som tomu už neverila ....šla som nakoniec k svojmu .... Ktory mi kázal prísť o týždeň keď budem mať ms že mi junposunie späť vyššie vraj to už robil čo moje info boli že sa stým manipulovať nemá keď sa to posunie malo by sa vybrať a dať nová .....no ubezpečil ma že má stým skúsenosti že vyskúšať to môžme keď som to mala len rok a kopec eur vyhodených nakoľko som mala mať za necelé 2tyzdne ms tak že uvidíme či to vydrží ..... Bohužiaľ nie po pár dňoch ma začalo pichať mala som divnynpocit v bruchu a zas sa mi to posunulo dole šla som opäť k svojmu.... A nečakal ani na ms a vybral mi ju ....tiež ma to mrzelo a veľmi aj kvôli bezstarostne mu sexu si povedzme na rovinu ☺️ aj kvôli ms ktorú som mávala veľmi veľmi silnú ......a teraz ju mám silnú znova ale bohužiaľ je to cudzie teleso v tele a moje telo si po roku povedalo že ho nechce a zatiaľ som sa pre druhé nerozhodla sám povedal že není pravidlo že by ju telo zas chcelo vypudiť že buď alebo ale neviem či mám chuť a odvahu to zas skúšať....tak že toľko moja skusenost

dupinka
1. feb 2021

Baby, lekárka mi navrhla vnútromaternicové teliesko kvôli extra silnom krvácaní. Aké máte skúsenosti? To špinenie a následná strata menštruácie Vám nerobili problém? Bolesti máte?

lubi2002
2. feb 2021

ja idem prave dnes si dat zaviest Mirenu prvykrat, tak som zvedava. snad bude vsetko OK.

dupinka
2. feb 2021

@lubi2002 držím palce. Potom napíš prvé dojmy.

lubi2002
2. feb 2021

@dupinka prave som sa vratila od Dr. tak zakladanie telieska trochu bolestive, 2x taka neprijemna bolest, po par minutach mi zostalo teplo ako keby som isla odpadnut. ale teraz uz celkom OK, dnes treba oddychovy rezim, kontrola po mesiaci. zakladanie telieska 45 eur, ale blocek z lekarne je dobre si odlozit pre pripad zeby to trebalo predcasne vybrat, vraj sa da refundovat (no ja som ho vysmarila)..

dupinka
2. feb 2021

@lubi2002 uff. S tým rátam, preto som aj doktorke povedala, že až keď budem mať doma manžela (je v zahraničí), lebo sama ten vklad pri dvoch deťoch nedám. Držím palce, nech máš len pozitívne skúsenosti.

lubi2002
2. feb 2021

@dupinka dakujem, dufam ze bude dobre. veru, sama radsej nie, nech mas niekoho poruke.

Strana
z3