icon

Vraj viditeľná nadváha: ako sa vyrovnať so šokom?

14. nov 2025

Bola som dnes na vstupnej lekárskej prehliadke, keďže som menila zamestnávateľa. Lekárka sa medzi inými spýtala na výšku váhu. Keď som povedala 170, 65 tak odvetila: "slečna, 65 by ste si možno priali mať, no ja potrebujem reálne číslo." Keďže jej nefungovala váha, tak mi zmerala obvod pásu a zhodnotila, že mám vyššiu nadváhu a že by som kvôli zdraviu mala zhodiť takých 10kg. Ostala som trochu šokovaná, celý život som skôr bojovala s tým, že som bola podvýživená a snažila sa pribrať, čo sa mi aj podarilo, vďaka cvičeniu s trénerom a špeciálnom jedálničku, no teraz som bola prvýkrát konfrontovaná s druhou stranou mince. Trochu mi to podkopalo minimálne na dnes sebavedomie.

zuzubb007
14. nov 2025
@anonym_59c36f

Uf. Za mňa priveľa tuku. Ja mám 45 rokov, 168 CM a 56 kíl. Ber to ako dobrú radu od pani doktorky. Mňa by to nakoplo. Priškrť príjem, pridaj pohyb a bude to ok. Hlavu hore.💪🏻

@anonym_59c36f súhlasím hneď by som sa uvedomila, je to tuková postava, takto postava z cvicenia nevyzerá

anonym_177ce4
14. nov 2025

Ja mám 165cm a 65kg, mám o polovicu menší zadok a som o dosť chudšia ako ty.

mandzula
14. nov 2025
@deti95060810

@mandzula pani si myslela že lekárka je blbá a nevie odhadnúť váhu pacienta. však s ľudmi prichádza do styku celý prof. život.

@deti95060810 hej, veľmi sa mi ráta taký ten typický komentár, keď si niekto dovolí poukázať na vyššiu váhu: Z dr. Si nič nerob tá bude kosť a koža asi.

anonym_6ff934
14. nov 2025

Za mna si tucna. Podla foto toto nie 65 ani nahodou

autor
14. nov 2025
@anonym_177ce4

Ja mám 165cm a 65kg, mám o polovicu menší zadok a som o dosť chudšia ako ty.

@anonym_177ce4 no, píšem, že som to videla skreslene, nakoľko sa moc nevážim. Reálne mám ale dnes navazenych 76

anonym_6ff934
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_177ce4 no, píšem, že som to videla skreslene, nakoľko sa moc nevážim. Reálne mám ale dnes navazenych 76

@anonym_autor Tak 76 a 65 je rozdiel, ze? Ano, tym 76 to zodpoveda

sisaka
14. nov 2025

Doktorka očividne nie je slepá, podľa fotky som tipovala okolo 75 kg a ako ďalej čítam trafila som sa.
Veľký zadok, veľké stehná spájajúce sa až po kolená, to hneď vidno, že je to ďaleko od ideálnej hmotnosti.

o__o
14. nov 2025

O co ide vlastne v tejto diskusii?

anonym_3c7f7a
14. nov 2025

@anonym_autor nechcem znevažovať ale tie ruky nevyzerajú že cvičia. Si tučná podľa mna

mandzula
14. nov 2025

Rozmýšľam, čo to bolo za parádneho trénera, keď z podvýživy urobil nadváhu.

anonym_177ce4
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže? p.doktorka mala pravdu. Bolo by fajn dať takých cca 10kg dole 😉 Ak je pravda, že cvičíš s trénerom, neverím, že si o reálnej váhe nevedela.

mandzula
14. nov 2025
@o__o

O co ide vlastne v tejto diskusii?

@o__o Aj ja čakám, že čo z toho bude. Autorka vie, že má viac kíl, ako uviedla lekárke, a čuduje sa, že jej lekárka neverí. Popritom cvičí s trénerom, to sa váha prísne sleduje, a lekárke strieľa hausnumerá.

anonym_6dbaca
14. nov 2025

"tucna" niesi ako ta tu nazvali ..ale niesi aani chuda.. ako by povedali- krv a mlieko ... ak si bola oblecena ta hold ta nazvala s velkou nadvahou ..ale ta nadvaha az tak velka nieje .. podla mna to az tak zle nieje .. kazdemu sa ine paci ... takze dolezite je,ze sa pacis sama sebe ...

vroni
14. nov 2025

Toto je mierna nadváha. Nič strašné, ale je. Ale nie je to postava ženy, ktora cvičí. Toto je typicky gaucovo vypapana postavička.

mandzula
14. nov 2025
@anonym_6dbaca

"tucna" niesi ako ta tu nazvali ..ale niesi aani chuda.. ako by povedali- krv a mlieko ... ak si bola oblecena ta hold ta nazvala s velkou nadvahou ..ale ta nadvaha az tak velka nieje .. podla mna to az tak zle nieje .. kazdemu sa ine paci ... takze dolezite je,ze sa pacis sama sebe ...

@anonym_6dbaca Ono tu však nejde o tom, čo sa komu páči, keďže podstatou príspevku je vyšetrenie u lekárky, ktorá odporúča schudnúť - ide o zdravie.

anonym_6dbaca
14. nov 2025
@mandzula

@anonym_6dbaca Ono tu však nejde o tom, čo sa komu páči, keďže podstatou príspevku je vyšetrenie u lekárky, ktorá odporúča schudnúť - ide o zdravie.

@mandzula ale tucnota vyzera inak ..no vzdy ked sem niekto da svoju postavu su tu zakeracky co si musia kopnut pritom same su spuchnute ... ze je vacsia je viditelne ale nie tucna

anonym_177ce4
14. nov 2025
@anonym_6dbaca

@anonym_6dbaca toto nie je krv a mlieko. Má veľký zadok a k nemu malé prsia. Autorka by mala zmeniť trénera. Ak nejakého naozaj má. Lebo ak mala nedávno podváhu, neexistuje že za pár mesiacov pribrala 20kg. Za predpokladu, že nie je po pôrode a nie je vážne chorá.

mandzula
14. nov 2025
@anonym_6dbaca

@mandzula ale tucnota vyzera inak ..no vzdy ked sem niekto da svoju postavu su tu zakeracky co si musia kopnut pritom same su spuchnute ... ze je vacsia je viditelne ale nie tucna

@anonym_6dbaca Nazvime to akokoľvek, ja korektne hovorím, že má nadváhu. Relevantný je však názor lekárky a tá odporúča schudnúť - určite nie preto, že sa jej autorka nepáči, ale preto, že je to dôležité zo zdravotného hľadiska.

xckaretxxx
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou

@anonym_autor mas vemi peknú ritku

a0
14. nov 2025
@anonym_autor

No, tých 65 čo som tvrdila lekárke som neodhadla. Doma som sa zvážila a aktuálne mám 76. Schválne som to sem nedávala, lebo som chcela vediet, že či ta nadváha je viditeľná. Ak by som napísala váhu, tak podľa nej tam nadváha samozrejme je.

@anonym_autor nadváhu máš, je to vidieť na rukách a zadných stehnách, síce na stehnách vidno aj to, že cvičíš ale očividne ti strava pokrivkáva.

anonym_6dd19e
14. nov 2025

Za mňa máš 75+ a to je teda už nadváha.Od štíhlosti a 65 kíl máš riadne ďaleko.A v mladom veku takuto nadvahu mat, čo potom budes robiť v menopauze?Za mňa by si mala schudnúť na cca 60 kíl .Oblecena musis pôsobiť mohutne

mizoko
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou

@anonym_autor máš peknú pevnú postavu. Nie je všetko o vahe. Váha môže dosť miast. Ženy čo chodia do posilky majú vyššiu váhu a prieotm sú štíhle. Ty máš postavu pekne pevnú. Neriešila by som lekárku.

autor
14. nov 2025
@anonym_177ce4

@anonym_6dbaca toto nie je krv a mlieko. Má veľký zadok a k nemu malé prsia. Autorka by mala zmeniť trénera. Ak nejakého naozaj má. Lebo ak mala nedávno podváhu, neexistuje že za pár mesiacov pribrala 20kg. Za predpokladu, že nie je po pôrode a nie je vážne chorá.

@anonym_177ce4 asi som to nenapísala správne a zrozumiteľne, tak ešte raz. Kedysi som bola vychudnutá, ale nie je to pár mesiacov, ale 4r. Počas covidu som mala 46kg. Rozhodla som sa to zmeniť, tak som rok cvičila s trénerom. Podarilo sa mi to, pribrala som a držala som si váhu okolo 55kg. To sa bavíme o roku 2023. 😊 Zle som to popísala, no chcela len poukázať na to, že kedysi v minulosti som mala skôr opačný problem

autor
14. nov 2025
@mandzula

Rozmýšľam, čo to bolo za parádneho trénera, keď z podvýživy urobil nadváhu.

@mandzula s trénerom som cvičila dva roky dozadu. Odvtedy som to trochu upozadila. Inak ty máš nádhernú postavu. Ako si sa dopracovala k take sixpacku?

mandzula
14. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula s trénerom som cvičila dva roky dozadu. Odvtedy som to trochu upozadila. Inak ty máš nádhernú postavu. Ako si sa dopracovala k take sixpacku?

@anonym_autor Tak skús trénera znova, je to perfektná vec na nakopnutie. Aj ja som ho pár rokov mala plus mám v hlave nastavené, čo a koľko jesť. A za kompliment ďakujem, od sixpacku to má ďaleko, na to som príliš lenivá. Cvičím pre relax a zdravie, mám rodinnú anamnézu, že zomriem na srdcovocievne ochorenie, tak sa s tým snažím takto bojovať.

anonym_9dd91a
14. nov 2025

@anonym_autor Vidíš to a ka mám nadváhu a riadnu od druhého tehotenstva čo je XY rokov a prvý krát som sa stretla s tým nedávno na vyšetrení u endokrinologa.Aj to len po prečítaní papierov(ze až obezita !) A pritom nevyzerám vôbec obézne , ale váha nepustí 😬😬

anonym_27b177
14. nov 2025

@anonym_autor odvaz sa na dobrej vahe, aj dvoch, troch. Ked vidis ,ze nemas nadvahu,tak posli potom fotku vysledku nadriadenym lekarky s tym, ze prosis o jej zaskolenie, ako sa slusne spravat.

Ak mas nadvahu, kasli na hnusnych ludi a mysli na svoje telo s laskou.
Ja mam nadvahu a na platenej klinike som nedavno riesila operaciu s tym suvisiacu a vo verejnej nemocnici u obvodnej to iste.
Normalne slusny pristup - nejde o vahu ale o to co mas v krvi. Take a take jedla obmedzit, to a to robit, to a to brat. Ziadne vycitky posmesne. Suhlasila som, ze ano, jasne, toto je zdrave.
Aj to beriem vazne - v lete to bolo tazsie, ale chvalabohu od septembra sa mi dari, nemam velke prezieracky ,ked uz najem sa navyse, ale bez cukru a bez vyprazania. Napriklad kakao, ovocie jogurt, bum, dezert dokonaly. Tak dnes som blizsie k zdravej vahe,
nez v auguste.

Lekari niektori len tak ponizuju pacientov, vobec neberu do uvahy, kolko sikany za nadvahu uz pacient mozno zazil. Chore.

anonym_9dd91a
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Postavu máš super, typ 🍐 a ak si ty spokojná tak kašli na tú "chytrú premotivovanú doktorku " Sen veľa dievčat mať takú 🍊

krasneleto
14. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor nadvaha nie je vidielna, viditelne je iba to, ze pri tejto postave nie je mozne mat 65 kil.. ja som ta typovala na 70 pri tvojej vyske

@krasneleto tipovala, pardon piatocek

anonym_9dd91a
14. nov 2025
@deti95060810

@mandzula pani si myslela že lekárka je blbá a nevie odhadnúť váhu pacienta. však s ľudmi prichádza do styku celý prof. život.

@deti95060810 Nie nevie každá lekárka odhadnúť váhu, pretože neberiem to ako objektívny pohľad niektorých vychrtlých premotivovaných lekárov..