Vraj viditeľná nadváha: ako sa vyrovnať so šokom?
Bola som dnes na vstupnej lekárskej prehliadke, keďže som menila zamestnávateľa. Lekárka sa medzi inými spýtala na výšku váhu. Keď som povedala 170, 65 tak odvetila: "slečna, 65 by ste si možno priali mať, no ja potrebujem reálne číslo." Keďže jej nefungovala váha, tak mi zmerala obvod pásu a zhodnotila, že mám vyššiu nadváhu a že by som kvôli zdraviu mala zhodiť takých 10kg. Ostala som trochu šokovaná, celý život som skôr bojovala s tým, že som bola podvýživená a snažila sa pribrať, čo sa mi aj podarilo, vďaka cvičeniu s trénerom a špeciálnom jedálničku, no teraz som bola prvýkrát konfrontovaná s druhou stranou mince. Trochu mi to podkopalo minimálne na dnes sebavedomie.
@anonym_autor odvaz sa na dobrej vahe, aj dvoch, troch. Ked vidis ,ze nemas nadvahu,tak posli potom fotku vysledku nadriadenym lekarky s tym, ze prosis o jej zaskolenie, ako sa slusne spravat.
Ak mas nadvahu, kasli na hnusnych ludi a mysli na svoje telo s laskou.
Ja mam nadvahu a na platenej klinike som nedavno riesila operaciu s tym suvisiacu a vo verejnej nemocnici u obvodnej to iste.
Normalne slusny pristup - nejde o vahu ale o to co mas v krvi. Take a take jedla obmedzit, to a to robit, to a to brat. Ziadne vycitky posmesne. Suhlasila som, ze ano, jasne, toto je zdrave.
Aj to beriem vazne - v lete to bolo tazsie, ale chvalabohu od septembra sa mi dari, nemam velke prezieracky ,ked uz najem sa navyse, ale bez cukru a bez vyprazania. Napriklad kakao, ovocie jogurt, bum, dezert dokonaly. Tak dnes som blizsie k zdravej vahe,
nez v auguste.
Lekari niektori len tak ponizuju pacientov, vobec neberu do uvahy, kolko sikany za nadvahu uz pacient mozno zazil. Chore.
@anonym_27b177 mne ale ten prístup od lekárky prišiel fajn. To ja som pochybila, že som jej povedala 65, lebo som absolútne netušila, keďže som sa dlho nevážila. 76 ma ale samu dosť prekvapilo. Tiež som tým chcela od vás počuť nezainteresovaný názor na moju postavu. Sama ho totiž mám skreslený tým, že celý život som bola podvýživená a bojovala som s tým, že chcem pribrať. Vždy som počúvala, že vážim malo, no zrazu mi od lekárky bolo povedané, ze to už úplne tak nie je. No v mojich očiach mi stále prišlo, že som tá, ktorá je zvyknutá počúvať niečo úplne iné.
@deti95060810 Nie nevie každá lekárka odhadnúť váhu, pretože neberiem to ako objektívny pohľad niektorých vychrtlých premotivovaných lekárov..
@anonym_9dd91a vychrtlých? tak riadia sa heslo že tučnota je choroba.
@deti95060810 Nie nevie každá lekárka odhadnúť váhu, pretože neberiem to ako objektívny pohľad niektorých vychrtlých premotivovaných lekárov..
@anonym_9dd91a ty si nejaká mrochta keď štíhlym ľuďom nadavas do vychrtlych
@anonym_177ce4 asi som to nenapísala správne a zrozumiteľne, tak ešte raz. Kedysi som bola vychudnutá, ale nie je to pár mesiacov, ale 4r. Počas covidu som mala 46kg. Rozhodla som sa to zmeniť, tak som rok cvičila s trénerom. Podarilo sa mi to, pribrala som a držala som si váhu okolo 55kg. To sa bavíme o roku 2023. 😊 Zle som to popísala, no chcela len poukázať na to, že kedysi v minulosti som mala skôr opačný problem
@anonym_autor čiže si za dva roky pribrala 20kg?? ako sa ti to podarilo? ja som bola celý život chudá, druhé dieťa som porodila pred 40 a ostala na váhe 58kg. Teraz mám 45, 65kg a bojujem s hormónmi a predmenopauzou. Ale na tom nezáleží. Pointa tvojho príspevku je kdesi inde a ja vlastne nerozumiem, prečo sa cítiš byť ukrivdená, keď mala doktorka pravdu. Každá z nás nejak vyzerá, ani z ďaleka nie sme všetky modelky. Ale keď máš raz 76kg, tak sa nemôžeš hrať na urazenú, že ti dr.povedala to, čo ti povedala, pretože sama vieš, že si o váhe klamala a štíhla naozaj nie si. Viac ako na váhe by si mala popracovať na sebavedomí a schopnosti prijať kritiku. Niektoré baby ti tu tvrdia, že vyzeráš super. Ja si myslím niečo iné, ale môj názor je nepodstatný. Dôležité je, ako sa cítiš ty. A keď ti stačí pár chlácholivých komentov na MK na tvoj zadok, potom nie je o čom.
@anonym_autor čiže si za dva roky pribrala 20kg?? ako sa ti to podarilo? ja som bola celý život chudá, druhé dieťa som porodila pred 40 a ostala na váhe 58kg. Teraz mám 45, 65kg a bojujem s hormónmi a predmenopauzou. Ale na tom nezáleží. Pointa tvojho príspevku je kdesi inde a ja vlastne nerozumiem, prečo sa cítiš byť ukrivdená, keď mala doktorka pravdu. Každá z nás nejak vyzerá, ani z ďaleka nie sme všetky modelky. Ale keď máš raz 76kg, tak sa nemôžeš hrať na urazenú, že ti dr.povedala to, čo ti povedala, pretože sama vieš, že si o váhe klamala a štíhla naozaj nie si. Viac ako na váhe by si mala popracovať na sebavedomí a schopnosti prijať kritiku. Niektoré baby ti tu tvrdia, že vyzeráš super. Ja si myslím niečo iné, ale môj názor je nepodstatný. Dôležité je, ako sa cítiš ty. A keď ti stačí pár chlácholivých komentov na MK na tvoj zadok, potom nie je o čom.
@anonym_177ce4 ja ale nie som urazená. Neviem prečo to tak vyznie. Mňa reálne zaujímal nezainteresovaný pohľad na moju postavu. Aj negatívne komentáre, keďže inak nemám ako dostať spätnú väzbu. Nahnevaná som skôr na okolie, že keď som mala 45, tak všetci na to poukazovali, no teraz, keď som vykrmená, tak mi to nijako nenaznačili
Vobec mi nepripadas obezna. Mozno mensia nadvaha, ale tucnotu, si predstavujem inak. Pokial mas v poriadku krvny obraz, tak bych ti neprezivala ked sa TY citis dobre. Take 30min kardio denne 2x tyzdenne nej lahsi lilovy trening a uplne v pohode. Btw zadok tisko zavidim, ja mam take 2 rasce.
Takto, obezna nie si… ale taka vacsia…
Btw, to som jedina, ktorej sa ten zadok vobec nepaci? Ano viem, na to sa nikto nepytal. Ale prave ten, ked si oblecena moze robit dojem, ze si “velka”
Vobec mi nepripadas obezna. Mozno mensia nadvaha, ale tucnotu, si predstavujem inak. Pokial mas v poriadku krvny obraz, tak bych ti neprezivala ked sa TY citis dobre. Take 30min kardio denne 2x tyzdenne nej lahsi lilovy trening a uplne v pohode. Btw zadok tisko zavidim, ja mam take 2 rasce.
@diaamax ty vyzeráš skvelo a je vidieť že cvicis narozdiel od autorky
Btw, to som jedina, ktorej sa ten zadok vobec nepaci? Ano viem, na to sa nikto nepytal. Ale prave ten, ked si oblecena moze robit dojem, ze si “velka”
@anonym_5b7801 ani mne ta ritisko sa nezdá.
ale tak je to teraz moderné - čo akosi ja nechápem.
@anonym_5b7801 sme minimálne dve
@diaamax ty vyzeráš skvelo a je vidieť že cvicis narozdiel od autorky
@anonym_3c7f7a dakujem krasne. Nepaci sa mi, jak sa do nej pustili. Nemam rada jak sa tu hadzu slova ako tucna, obezna atd. To si predstavujem inak. Autorke by stacilo fakt kardio 30min denne (ja osobne mam orbitrek pred tv) a 2x tyzdenne silovy trening staci aj “dojcensky” level. Nahradit oleje napr ja dost pouzivam avokadovy a olivovy na horucu kuchynu.
@anonym_9dd91a ty si nejaká mrochta keď štíhlym ľuďom nadavas do vychrtlych
@anonym_3c7f7a Nenadávam absolútne.
@anonym_9dd91a vychrtlých? tak riadia sa heslo že tučnota je choroba.
@anonym_790dc7 Áno to beriem. Vo všetkom je najlepšia zlatá stredná cesta.
@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou
@anonym_autor podľa mňa máš ideálnu postavu na silové cvičenie. Zadok super 🤜💪. Ale chce to trochu schudnúť... možno 5 kg a spevniť. Al tak spravíš a dáš sem potom foto...každá padne na zadok aká šupa budeš 💪😎. Držím palce.
@anonym_autor podľa mňa máš ideálnu postavu na silové cvičenie. Zadok super 🤜💪. Ale chce to trochu schudnúť... možno 5 kg a spevniť. Al tak spravíš a dáš sem potom foto...každá padne na zadok aká šupa budeš 💪😎. Držím palce.
@telefon00 šupa bude keď dá dole 20kg.
@anonym_autor Mas nadvahu a nie obezitu. Treba si vediet spravne prelozit slova. Ja mam tiez nadvahu,viem o tom. A co je na tom take strasne? Jednoducho su nejake tabulky,ktore zaraduju vahu do skupin a podla toho vychadza,ze mame nadvahu. Nic sa nedeje.
Ale ste sa zase opustili, co? 😁 Autorka, obezna nie si ani nahodou. Tuto Victorias secret anjeliky, co ti to komentuju netusia, co je obezita. Mozno malicka nadvaha, ale podla postavy by som nepovedala.
Drahe zeny, za rit ako ma autorka by fitnesky dali oblicku, a Vasi muzi by sa poskladali, keby ju mali k dispozicii. 😉
@anonym_autor máš peknú postavu, za mňa to vizuálne nie je nadváha, ale ak chceš vedieť úplne presne, vypočítaj si na bmi kalkulačke prípadne a uvidíš čo ti vyjde. Ale postava vyzerá pekná a pevná. Ja som chudá, ale som ako rôsol, na čo mi to je, radšej by som mala o 5 kg viac a takú pevnú postavu ako ty, ale som lemra, no čo už.
tak pani na foto teda ozaj nie je podvýživená. má celkom slušnú nadváhu.
takto 65 kg žena nevyzerá.
pani na foto má 75-80 kg.
a nie ,neverím že si to ty. 😉
@deti95060810 Ty uz len podla svojich komentarov v takychto temach si vyschnuta jak haluz v zime.
@deti95060810 Ty uz len podla svojich komentarov v takychto temach si vyschnuta jak haluz v zime.
@anonym_ae37a9 Dotycna sa vyjadri, ze autorka ma nadvahu, ty o nej povies, ze je vyschnuta ako haluz. Toto sa ti zda v poriadku?
@anonym_5b7801 sme minimálne dve
@lenkasarka nepáči sa mi ten zadok, toto už je veľa. Aj tie stehná sú za mňa veľa, brucho vypuklé, no proste nie. Za mňa je to nadváha.
@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou
@anonym_autor sklamem Ťa, máš nádváhu, lebo to tak proste je, u nas sa berie nadváha podľa BMI a aj obvodu pásu, doktorka Ti nepodkopala sebavedomie len Ti povedala pravdu 🤷🏼♀️
To Ti vravim ako osoba, ktorá je na tom podobne, a ani mi to doktorka nepovedala
Ja mam aktualne 82kg, schudla som z 92 kg a dovolim si tvrdit ze mam mensi zadok.A to si ivedomujem ze este stale mam nadvahu pri vyske 178 cm, ale opticky vyzeram inak ako ty. Ta fotka je fakt tvoja?
Za 2 roky pribrať 20 kg? Však to je takmer kg mesačne! A nikto si nič nevšimol a aj autorka si mysli, že má o 10 kg menej ako v skutočnosti má. Zrkadlo doma žiadne? U nás v práci jedna kolegyňa schudla z nadváhy na normalnu váhu (nejakých 15 kg) a teraz po rokoch to zase nabrala nazad a ten rozdiel je obrovský - ruky, nohy, brucho, tvár…. ani sa nemusí vyzliecť
@anonym_autor už som to tu písala ale tak aj pre teba. Mám kolegyňu s rovnakou postavou a vyskou ale má o desať kíl viac ako ja. Nechápeme ako je to možné. Váha nie je relevantná. Ide o tuk, svaly, samotnú postavu. Ty si úplne v pohode.
Na výšku 170 je 76 nadváha
Ja mam 174 a 83 je to nadváha
Ruky mám ako ty a tuk najmä okolo brucha
Iná postava ako ty
Riť mám malú , stehná tukové
Celé zle proste
@mandzula topka!
Ten chrbát a postava celkovo krása 🙏
@anonym_ae37a9 Dotycna sa vyjadri, ze autorka ma nadvahu, ty o nej povies, ze je vyschnuta ako haluz. Toto sa ti zda v poriadku?
@mandzula Ano, zda. Toto nebol ziadny relevantne podany nazor, to bolo vyplutie siry, spochybnenie fotky, doslova urazka v priamom prenose. Ja si dotycnu pani vo fore vsimam uz dlhsie, v realite musi byt neskutocne frustrovana a nestastna zena. Staci prezriet jej odpovede.
Tu sa autorka pyta normalnu otazku a v 90% dostane hejty, aka je pomaly obezna. Nic k veci, sproste narazky ake ma ruky, aku ma rit, ake su ony chudsie, proste kurin par excellance, proste asi sa neda odolat tuzbe kohosi dobre podkopnut 🤣 Fotku by sem nedala ziadna, zeby mala odvahu ako autorka, to zas nie.
@telefon00 šupa bude keď dá dole 20kg.
@anonym_790dc7 Ked da dole 20 kg, bude mat 56 na vysku 176 ci kolko. To nevyrysuje ziaden sval, sval lubi papat. Takze zostane vychudnuta a splasnuta. Telo tvaruju svaly a 56 je malo.
@anonym_790dc7 Ked da dole 20 kg, bude mat 56 na vysku 176 ci kolko. To nevyrysuje ziaden sval, sval lubi papat. Takze zostane vychudnuta a splasnuta. Telo tvaruju svaly a 56 je malo.
@drahomirrra nemá 176cm. omnoho menej

@anonym_autor Postavu máš super, typ 🍐 a ak si ty spokojná tak kašli na tú "chytrú premotivovanú doktorku " Sen veľa dievčat mať takú 🍊
Mne neni jasne, ako si sa presvedcila, ze si bola podvyzivena ani ze mas 65 kil. Zrejme nevidis seba realne.
@anonym_9dd91a No moj sen to nie je. Ale ak ma niekto 100 kil, tak pre neho to je mozno sen. Ale obrovsky zadok a stehna moj sen nie su
Treba poskytovat realne informacie, nie kolko si vazila v dobe kamennej a ze uz dlho necvicis. Lekarka nie je slepa, povedala ti pravdu, neviem preco to rozcarovanie