icon

Vraj viditeľná nadváha: ako sa vyrovnať so šokom?

14. nov 2025

Bola som dnes na vstupnej lekárskej prehliadke, keďže som menila zamestnávateľa. Lekárka sa medzi inými spýtala na výšku váhu. Keď som povedala 170, 65 tak odvetila: "slečna, 65 by ste si možno priali mať, no ja potrebujem reálne číslo." Keďže jej nefungovala váha, tak mi zmerala obvod pásu a zhodnotila, že mám vyššiu nadváhu a že by som kvôli zdraviu mala zhodiť takých 10kg. Ostala som trochu šokovaná, celý život som skôr bojovala s tým, že som bola podvýživená a snažila sa pribrať, čo sa mi aj podarilo, vďaka cvičeniu s trénerom a špeciálnom jedálničku, no teraz som bola prvýkrát konfrontovaná s druhou stranou mince. Trochu mi to podkopalo minimálne na dnes sebavedomie.

mandzula
14. nov 2025
@anonym_ae37a9

@mandzula Ano, zda. Toto nebol ziadny relevantne podany nazor, to bolo vyplutie siry, spochybnenie fotky, doslova urazka v priamom prenose. Ja si dotycnu pani vo fore vsimam uz dlhsie, v realite musi byt neskutocne frustrovana a nestastna zena. Staci prezriet jej odpovede.
Tu sa autorka pyta normalnu otazku a v 90% dostane hejty, aka je pomaly obezna. Nic k veci, sproste narazky ake ma ruky, aku ma rit, ake su ony chudsie, proste kurin par excellance, proste asi sa neda odolat tuzbe kohosi dobre podkopnut 🤣 Fotku by sem nedala ziadna, zeby mala odvahu ako autorka, to zas nie.

@anonym_ae37a9 V tejto diskusii napisala, ze autorka ma slusnu nadvahu, zhodnotila fakt, ziadne plutie siry v tom nevidim. Ine by bolo, keby autorka dala fotku z vianocneho fotenia a niekto by ju zacal hodnotit. Pytala sa na nazor na vahu a vzhlad, dostala ho. K inym prispievatelom sa nevyjadrujem, o tom nasa diskusia nie je, je vyslovene o tvojom komentari na konkretnu osobu.

anonym_4521ff
14. nov 2025
@anonym_ae37a9

@mandzula Ano, zda. Toto nebol ziadny relevantne podany nazor, to bolo vyplutie siry, spochybnenie fotky, doslova urazka v priamom prenose. Ja si dotycnu pani vo fore vsimam uz dlhsie, v realite musi byt neskutocne frustrovana a nestastna zena. Staci prezriet jej odpovede.
Tu sa autorka pyta normalnu otazku a v 90% dostane hejty, aka je pomaly obezna. Nic k veci, sproste narazky ake ma ruky, aku ma rit, ake su ony chudsie, proste kurin par excellance, proste asi sa neda odolat tuzbe kohosi dobre podkopnut 🤣 Fotku by sem nedala ziadna, zeby mala odvahu ako autorka, to zas nie.

@anonym_ae37a9 autorka sem dala fotku, otázne je , či je skutočná a upravená je ,
Keď chcem dať fotku, tak reálnu , neupravenú
Načo sa prikrášluje

catherinah
14. nov 2025
@deti95060810

tak pani na foto teda ozaj nie je podvýživená. má celkom slušnú nadváhu.
takto 65 kg žena nevyzerá.
pani na foto má 75-80 kg.
a nie ,neverím že si to ty. 😉

@deti95060810 tato fotka tu uz bola. Pamätám si to na 100%.

anonym_790dc7
14. nov 2025
@catherinah

@catherinah možno má pani dvojníka. 😉

katka533
14. nov 2025

No ja nechapem tie urazky, vsetky ste asi modelky. Podla mna je to pekna postava, opaytaj sa muzov, urcite ti vetci povedia, ze vyzeras dobre

drahomirrra
14. nov 2025
@katka533

No ja nechapem tie urazky, vsetky ste asi modelky. Podla mna je to pekna postava, opaytaj sa muzov, urcite ti vetci povedia, ze vyzeras dobre

@katka533 Presne toto, da sem koment chlap a ani slovo o nadvahe, len kazdy pochvali zadok 😁

drahomirrra
14. nov 2025
@anonym_790dc7

@drahomirrra nemá 176cm. omnoho menej

@anonym_790dc7 Hej, uz som si vsimla

anonym_0ea70d
14. nov 2025

@anonym_autor úplne inak vyzera tá postava oblečená.Ja mám viac ako ty, ale úplne inak rozložené a vyzerám chudšie.Mas typickú ženskú estrogénovu postavu veľky zadok, pás budeš vždy viac priberať do spodnej casti

sevrin
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou

@anonym_autor máš dobrú postavu a zozadu ten zadok vyzerá luxusne.

rozculena
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_177ce4 asi som to nenapísala správne a zrozumiteľne, tak ešte raz. Kedysi som bola vychudnutá, ale nie je to pár mesiacov, ale 4r. Počas covidu som mala 46kg. Rozhodla som sa to zmeniť, tak som rok cvičila s trénerom. Podarilo sa mi to, pribrala som a držala som si váhu okolo 55kg. To sa bavíme o roku 2023. 😊 Zle som to popísala, no chcela len poukázať na to, že kedysi v minulosti som mala skôr opačný problem

@anonym_autor za 2 roky pribrať 20 kíl.....

nikoletta1712
14. nov 2025
@anonym_177ce4

Ja mám 165cm a 65kg, mám o polovicu menší zadok a som o dosť chudšia ako ty.

@anonym_177ce4 Tak ty musíš byť ale tiež dosť tučná…Ja mám 165 cm a keď mi váha kedysi ukazovala 57 kg, tak som nedovolila vidieť na váhe viac…Takže o “ dosť chudšia” určite nie si…;)

barbarella
14. nov 2025
@oslo1

To co je za kravinu, podla pasa meriat, ci si tucna? To kde je pani lekarka?
Ano, meria sa obvod brucha, ma byt zhruba polovica z vysky. Ale to nie je relevantne, mozes mat cloveka s depresiou, vsetko ako palicky a brucho ako pavuk, lebo je vystresovany.

Vahu urcujeme podla MAC - mid arm circumference , ale aj to je len orientacne.
Preto teraz v UK maju postele na ICU, vsetky hoisty a podobne vahu.
Vazia sa nie koli obezite, ale koli zadrziavaniu tekutin (oedema pluc, konatin...)

@oslo1
@oslo1 podľa obvodu pásu sa hodnotí kardiovaskulárne riziko, ktoré samozrejme súvisí s obezitou. U žien je norma do 80cm, u mužov do 94cm.

autor
14. nov 2025
@nikoletta1712

@anonym_177ce4 Tak ty musíš byť ale tiež dosť tučná…Ja mám 165 cm a keď mi váha kedysi ukazovala 57 kg, tak som nedovolila vidieť na váhe viac…Takže o “ dosť chudšia” určite nie si…;)

@nikoletta1712 pri 165 si nebola spokojná s 57kg? Koľko teda ideálne vážiš?

drahomirrra
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale ved vaha vobec nie je smerodajna, autorka. To musis vediet, ak silovo cvicis…

drahomirrra
15. nov 2025
chichua
15. nov 2025
@catherinah

@catherinah tiez si tu fotku pamatam a nebolo to ani tak davno

anonym_f842d1
15. nov 2025
@anonym_59c36f

Uf. Za mňa priveľa tuku. Ja mám 45 rokov, 168 CM a 56 kíl. Ber to ako dobrú radu od pani doktorky. Mňa by to nakoplo. Priškrť príjem, pridaj pohyb a bude to ok. Hlavu hore.💪🏻

@anonym_59c36f ja mam ako Ty a veru, som tucna

anonym_f842d1
15. nov 2025

Takto, mozno si na foto Ty, ale foto je upravena a este aj zle. Ked si upravila foto zozadu, mala si poupravit aj tu zboku, nekoresponduju pasy, okrem inych drobnosti a aj ked je okolie rozostrene, ani to nepomohlo, bolo treba rozostrit viac a ver, ze viem o com hovorim. A k tomu, ci je viditelna nadvaha, tak ano, je vidiet.

nikoletta1712
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nie…54-55kg…

anonym_2ba93a
15. nov 2025

Podľa priloženej foto je za mňa postava fajn, ak ti to tak vyhovuje neni čo riešiť, ale ak chceš počúvať niečo iné tak s tým niečo urob, je to také na hrane a aj tu vidno, že ako štíhla neposobíš a pre niekoho dokonca nadváha.
Pamatám si fotku v legínach, aj vtedy to bolo tak na hrane.
Skor sa zamysli nad tým ako to bude vyzerať keď pridáš foto o pol roka, na ktorej bude zasa o 5 kg viac, treba niečo zmeniť určite.
Ja mám 162/58kg a cítim sa ako oblina, nejde ani o kg, ale ako sa človek cíti, mrzia ma niektoré komentáre, snáď to berieš športovo🌸

anonym_f7c22c
15. nov 2025

@anonym_autor máš top postavu. Ja som vyžla a dala by som všetko za to vyzerať takto ale ja a pribrať toho sa nedozijem. A ten zadok? Ani nevieš koľko mužov to ocení🙂 ser na doktorku. Mne moja doktorka vkuse rypala do postavy a pritom sa sotva do stoličky zmestila. Aj doktori sú len ľudia aj oni ti môžu závidieť

aurora33
15. nov 2025

@anonym_autor doktorka má pravdu. Máš dobrú nadváhu.

anonym_177ce4
15. nov 2025
@nikoletta1712

@nikoletta1712 tučná?? práve sa chystám na stužkovú a obliekam si šaty veľkosti S 🤷‍♀️ tak neviem no.......

nikoletta1712
15. nov 2025
@anonym_177ce4

@nikoletta1712 tučná?? práve sa chystám na stužkovú a obliekam si šaty veľkosti S 🤷‍♀️ tak neviem no.......

@anonym_177ce4 Tak ja pri takej veľkosti a výške by som bola slonica…

krasnavila
15. nov 2025

Autorka dost zvlastna tema a hlavne tvoje pridavanie informácii. Aj vek je dôležitý. Nadvahu mas a lekarka zrejme reagovala na tvoj udaj 65 kg. Tiez nie je slepa. Je na tebe co s tym spravis, nie si obezna ale vekom sa ti vaha bude nabalovat aj porodmi, ak nebudes na sebe pracovat. Ja by som sa snazila aspon tych 5 kg na tvojom mieste zhodit, aby ti v buducnosti neprekazalo ked priberies 3-5 kg. Katastrofa to urcite nie je. Kazdej zeny by sa dotkla takto podana info o vahe. Ale po spracovani soku, ta to moze nakopnúť.

20mm
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou

@anonym_autor je to viditelna nadvaha, suhlasim s lekarkou.

scorpionflower1
Autor odpoveď zmazal
liv1
15. nov 2025

Odfot sa tak, ze tu fotku nebudes upravovat. Dobre svetlo, normalne brucho nie stiahnute a spredu aj zozadu. Potom realne bude clovek vediet zhodnotit. Toto je velmi upravena fotka a aj baba co je doslova tlsta ak sa dobre postavi a vyretusuje, bude vyzerat chudsie. 76 je strasne vela, vela je to na starsiu zenu a na mladu babu nehovoriac. Tak horsa troska so sebou nieco robit, bude to isto super a das dole lahko ak si mala 46 kg prednedavnom. Hlavne ale nie extremy. Skus jest normalne ale hlavne sa vyhybat sladkemu, sladkym vodam, neskoremu jedeniu a mastnym jedlam. A pojde to. ✊

liv1
15. nov 2025
@nikoletta1712

@nikoletta1712 podobne, ja mam 164 a 50/51 kg, kebyze mam 60 tak sa citim ako cisty slon. Ale tak aj zavisi, ako to maju zeny rozlozene

suesue1983
15. nov 2025

@anonym_autor No nalejme si čistého,toto nieje 65kg ani 170cm. Nehovorím ze je to zle,maká by si byt hlavne k sebe úprimná.