Výber krčných mandlí

zoli0999
10. nov 2010

Dobrý deň. Ja by som sa chcela spýtať o výbere krčných mandlí. Ako veľmi to bolí pri zákroku a potom tá bolesť ešte dokedy trvá? Dokedy budem na PN-ke? Počula som, že asi v deň zákroku sa nemôže ani piť. Ako sa dá užiť vtedy antikoncepcia, alebo mám ich na ten mesiac vysadiť? Ďakujem. S pozdravom Kristína

evina313
10. nov 2010

Ahoj, mne ich vyberali asi pred 11 rokmi, to uz som bola mamina a drzala som sa teda statocne 🙂
pokial si pamatam, trocha bolela len ta injekcia do mandli, ale bolo to skor velmi neprijemne. samotne vyberanie neboli, kedze je to umrtvene.Potom ta rana samozrejme boli, budes vypluvat krv, to je dost bleee. ci v ten den mozes pit si nepamatam, ale tusim ano, ale skor caje, take tie bylinkove co su aj na rany, repikovy, alebo taky nejaky.
jest len kasovitu stravu. daj si na to pozor aj ked prides domov, lebo ja som zjedla uz doma teplejsiu polievku a zacalo mi to krvacat, tak som sa tam zas na nejake 2 dni vratila ☹ nesmies potom velmi teple, ani sprchovat sa velmi teplou vodou, proste aby sa to nerozkrvacalo.
Nie je to nic prijemne, ale zazila som uz aj horsie veci. ale podstatne je, ze odvtedy ma hrdlo nebolelo a to som mala stale anginy.
ja to mozem len odporucit, velmi si pochvalujem.
to s tou antikoncepciou neviem, ale ved si zavolaj kludne na oddelenie ORL a aj sestricka Ti povie.
Drzim palce 😉

zoli0999
autor
11. nov 2010

Ahoj. Ďakujem za odpoveď, trošku si ma ukľudnila. Tak dúfam, že to zvládnem v pohode. No aj tak sa troška bojím, ale snáď to prežijem. Díky.

teuflerin
20. jan 2011

ahojte, chcela by som obnovit tuto temu, apoprosila by osm o odpovede niekoho, kto bol na odstraneni celkovou anestezou a teraz, nedavno....lebo som pocula ze sa toho dost zmenilo......dakujem velmi pekne

smarti
20. jan 2011

@teuflerin v téme Nosné mandle odpovedá na podobné otázky strapco13 - ona je ORL dr., skús sa jej spýtať.

teuflerin
20. jan 2011

@smarti dakujem......idem to teda pohladat 🙂