Výmena srdcovej chlopne
ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.
@miso555 sledovany som od februara 2023, kedy mi to zistili. Bol som s dychavicou, najskor u "obvodnom" a ten ma poslal za kardiologom a ten ma poslal na NUSCH (vlastne NUSCH som si potom vybral ja). A ano, kardiolog mi hovoril ze moze urgovat tu operaciu, ak by som sa citil horsie, co zatial teda nie je (subjektivne)... Citim sa rovnako, ani lepsie ani horsie... Na kontrole kardiolog tiez nezistil zhorsenie stavu.
@destelant No tak to máš fakt ze ani ani. Ked si precitas nejake clanky tak je trendom skorsia operacia kym sa nerozvinu priznaky ale slovenska realita je zas ina. Teoreticky sa nemas kam ponahlat a ani doktori ta asi nebudu do operacie tlacit. Ja som bol v podobnej situacii ale mal som uz aj pretazenu a zvacsenu pravu stranu srdca a chcel som mat operaciu cim skor za sebou kym este bola vyssia pravdepodobnost uspesnej plastiky.
@miso555 Slovenska realita je otras.jasne že sa nemá čakať až "do krvi"tie zmeny na srdci pri zajdení až po veľké príznaky môžu byť obrovské ale kardio na SR zamrzlo na bode mrazu už pred X rokmi. Je to tu bieda
@veronicka88 Nielen kardio. Lekari si vydobili svoje bez prehanania sa topia v peniazoch ale na pacientov sa to nijako pozitivne nepremietlo. Skor naopak utvrdil sa v nich pocit nadradenosti. Ich ohodnotenie nie je viazane na vysledky prace. A tych par ktorych zenie entuziazmus ev. ctiziadost. system hravo pohlti.
@luciaherakova zdravím, apríl je za dvereami... ešte stále čakáate na pozvánku? Ďakujem...
@destelant ano čakám stále nič ani pozvánka ta by mala prísť a ešte nejaký čas by mi mali dat na krv a nejaké tie odberytak asi až ten máj niekedy ďakujem za opýtanie
Ahojte znovu sa vraciam do tejto témy. Chcem sa spýtať tých co sú po vymene mitralnej chlopne . Ako sa vám darí od operácie. Mam skôr na mysli takých co sú od operácie aspoň 6 mesiacov. Ideálne však aspoň 2-3 roky. Ďakujem
@kikusenka1 ja som po operácii 5 rokov. Čo by si potrebovala vedieť? Darí sa dobre, úplne bez obmedzeni som bola aj turistika, šport, všetko. Až v lete tento rok na echu videl nejaké zhoršenie takže mám byť len bez nejakej extra fyzickej námahy a častejšie to sleduje
Môj svokor absolvoval výmenu chlopne 3 roky dozadu a stále sa sťažuje tak som chcela vedieť ako sa darí iným po vymene chlopne
@zuzanalass ahoj prosim dalo by sa s tebou o tomto pokecat? Mam par otazok..caka ma to. Budem vdacny ak mi napises: area51.csino@gmail.com

@destelant Kardiolog moze urgovat operaciu ak zistí ze je to potrebne.