Výmena srdcovej chlopne
ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.
@mimiatomi už našťastie len warfarin,ale určite v jej prípade čo najviac upraviť stravu aby čo najmenej pichala inzulín y sa jej zahojili rany...čo najviac bezlepkové a bez cukru...masážny prístroj hm...skôr by som jej zaplatila pod stromček fyzioterapeutka po rekonvalescencii nech ju pomalicky rozmasiruje;)svaly prestanú po cca mesiaci bolieť treba ozaj vydržať...všetko a dá...robota doma neutecie,nech veľa oddychuje ale nech sa prechádza koľko vladxe a pomaly pridáva dlhšie a dlhšie prechádzky...musí rozhybat krvný obeh nech chlopna funguje...nic nie je lepšie ako chôdza. Vezmi ju pod pazuchu a choďte;)rodina a vzduh robia najviac!
A ideál od bolesti panadol,v žiadnom prípade ibalgin...kludne aj každé štyri hodiny zo začiatku....@mimiatomi
@veronicka88 dakujem. Ona si musi pichat inzulin 3xdenne to uz nijako nezmenime. 😖 stravu ma preto uz upravenu.
@mimiatomi nezhoja sa jej rany...je to dosť možné...ak by sa dalo znížiť avky určite to treba skúsiť...inzulín zabraňuje hojeniu rán...každopádne srdečne pozdravujem mamku a silno drzim prsty,nevahaj napísať ip ak budes potrebovat rada pomôžem...
@romanovic Dobrý večer, chcela by som sa opýtať aký je teraz zdravotný stav manžela? My bojujeme s disekcujúcou aortou v celej dĺžke, manželovi menili oblúk aorty a stent graft má až po tepny do obličiek. Bojíme sa čo bude ďalej, hľadáme nejaké informácie čo môžeme očakávať a ako máme žiť. Ďakujem za odpoveď.
@lubos2242 Zdravotny stav manzela je v podstate rovnaky ako v case pisania prispevku. Bohuzial ma znacnu nadvahu a nevie schudnut (byvaly vrcholovy sportovec, ktory prestal sportovat, ale nezmensil porcie jedla☹)
Chodi na pravidelne kontroly a snazim sa ho vydurit aspon raz za dva roky na liecenie na Sliac, pretoze tam drzi dietu a vela sa hybe.
Nase deti maju 8 a necelych 12 rokov, muz 48 (prva operacia tusim 2001), Damoklov mec visi, ale zit sa musi....
Odkial ste, kde muza operovali? Chodi na pravidelne kontroly?
@romanovic Ďakujem za odpoveď. Potešilo ma, že ste mi odpísali a že sa máte stabilizovane. Manžela operovali teraz, prišlo to v jednej sekunde, predtým sa neliečil na žiadne choroby, je ťažké aj pre neho sa s týmto celým vysporiadať. Bola to urgentná operácia zachraňujúca mu život. Sme z okolia B.B. a vy? Operovali ho v suscch b.b., Sme lekárom vďační, že vôbec operáciu prežil. Máme dve deti, jedno je na vysokej škole a druhé má 12,5 roka. Bojím sa ako to bude vyzerať s tou brušnou aortou., keďže aj tá je postihnutá. Všimla som si tu príspevok aj od aniky11, tiež by ma zaujímalo ako sa má. Váš manžel má priznaný invalidný dôchodok? Ešte sme toto neriešili, ale aj to nás čaká. Možno by bolo dobre sa skontaktovať mimo tohto verejne prístupného portálu, nechcem tu presne popisovať detaily.
Ahojte,
v blizkej buducnosti podstupim vymenu srdcovej chlopne. Mam 34. Osobne a snad nie velmi naivne predpokladam, ze za mesiac budem moct pracovat. Chcem sa spytat, ako velmi mi tato operacia ovplyvni zivot co sa tyka obmedzeni? Budem moct aktivne cvicit, navstevovat fitness centrum, aktivne zit, proste fungovat? Som z toho dost na nervy.
dakujem
@preiso pošli mi ip mám 29 dve výmeny chlopne za sebou,po 1.op som tri mesiace ozaj nevládala pri druhej som po 2.5 mesiaci už bola v robote...Záleží od toho ako si nastavená...
@ulamachula Ahoj.Moja dcérka je tiež po operacii srdiecka a ma umelu chlopnu.Ked jej to robili tak mala 2 mesiace.cakaju nas este 2 operacie,lebo ako srdiecko rastie tak aj chlopna.Ja by som chcel vediet kolko mal rokov tvoj priatel ked ho operovali?a kolko operacii ma za sebou ked mu to robili ako dietatu tak to srdiecko rastlo a museli to asi menit.Berie nejake lieky na riedenie krvi?
Dobry den mne idu menit obidve chlopne mi budu davat umele ake mate s tym skusenosti velmi sa bojim mam dve deti a 27rokov je to ine ked mi menia obidve je to vecsie riziko ako jednu ?dakujem za odpovede
Máte niekto skúsenosti s plastickou neutrálnej chlopne? Dakujem
Plastikou mitralnej chlopne...
@veronicka88 ahoj aku cglopnu ti menili aortalnu?mna caka operacia ako sa stym zije mas mechanicke chlopne alebo protezu?mozes mi napisat prosim budem velmi rada mam par dni do operacie
@lucka511111 aj mne idú meniť obe chlopne,ja už mám viac operácii srdca za sebou takže kľudne pis. Dúfam že táto bude posledná.
@dedikatessa pošli ip;)mam umelú chlopňu, už druhú operaciu
@kaja0210 ahoj uz mam termin operacie 1augusta tak to aj ja dufam ze toto bude posledna 😊😊😊a teba budu kedy operovat?ja to mam vrodene najprv som mala len defekty na chlopni potom ako som raatla sa mi to zhorsovalo 2 operacie mi robili plastiky a tretiu kedze som chcela mat deti tak bioprotezu ta mi vydrzala 8rokov a teraz mi zistili xe aj 2chlopnu treba vymenit takze obidve umele
Prosim najde sa tu niekto kto pracuje Bratislave v cardiocentre kde vymienaju chlopne?? Dakujem
Prosím vás máte niekto skúsenosti s MUDr.martinom Benom?
@dzuzu83 ja;)čo potrebuješ...?je to najludskejsi doktor asi na tomto svete...
@monika_35
@veronicka88 dievčatá Dakujem... bude operovať môjho snúbenca a veľmi sa bojím ...potešili ste má...😉
@sue1818 ahoj mohla by som sa tá aj ja niečo opýtať. Mamka je po operácii srdcovéj chlopnr.dakujem
@veronicka88 ahoj, prepáč, ze otravujem, manžel ide na operáciu srdca, tak by som sa tiez rada nieco popytala, ak nevadí
@anjelik9993 jasné,pošli ip
Ahojte, máte niekto skúsenosť s tým, ako dlho vydrží biologická náhrada chlopne? Manžel ju ma už 10 rokov a zatiaľ sa cíti dobre.

@denisadem objednaj sa k doktorke Kardalarovej a profesorke Simkovej v Nusch v BA. Su odbornicky presne ti povedia ci ist alebo neist do toho. Ja som tehotna, chodim k nim, nechcem tu verejne rozpisovat moje problemy-nieco ako ty a oni ti povedia ci ist alebo neist do toho....