Výmena srdcovej chlopne
ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.
Ahojte, rozhodla som sa napísať sem, možno na to niekto narazí a pomôže mu to.. 6 týždňov dozadu som absolvovala plastiku mitralnej chlopne v Prahe v nemocnici na Homolce pomocou robotickej operacie - neotvárali mi hrudník, ale robili mi to z podpazušia..Ako som si zistila táto operácia sa vykonáva iba v Prahe , na SK vôbec..Tu v ČR , ju ponúkajú hlavne mladším ľuďom a aktívnym športovcov…Len upozorňujem , že táto robotická operácia nie je mozna vo všetkých prípadoch , preto to treba diskutovať s kardiológom, pripadne si naštudujte priamo na stránke Homolky…píšem to sem, ak by to niekomu náhodou pomohlo, lebo mne to pomohlo veľmi, že som to mohla absolvovať týmto spôsobom bez otvárania hrudníka…počula som, že v niektorých prípadoch je možné že to prepláca Slovenska zdravotná poisťovňa - ja mám české poistenie a žijem v Prahe..
@zuzanalass všetky operácie,ktoré sa akýmkoľvek spôsobom dajú vykonať na SR si nevieš nikde mimo vybaviť aby ti to poisťovňa apreplatila.mnw odmietli ziadost
@veronicka88 tak to je škoda, mne lekárka hovorila že na tu operaciu chodia aj ľudia zo Slovenska …tak je možné že si ju potom hradia ako samoplatcovia, len to ona nevedela …
@zuzanalass možné mal je dôvod tak áno ale chcenie či nechcenie byť operovany na SR nestačí bohuzial
@citroenlimetka dobry den, ak by ste mali cas mohla by som sa popytat na tu operaciu chlopne? Otec teraz ide a ma velky strach., dakujem 🙏
@siskasl môj manžel absolvoval operáciu aortálnej chlopne keď mal 40., teraz je to už 16 rokov. Dostal mechanickú náhradu /titánovú/ - musel si zvyknúť na to tikanie a doživotne užíva warfarín na riedenie krvi, ale ináč žije normálne -pracuje, chodíme na túry. Takže som šťastná, že na tú operáciu išiel. Mechanické chlopne vraj vydržia viac ako 25 rokov potom sa to dá znova ďalej riešiť. Buď spokojná, bude to dobré.
@danka111111 chcel by som sa opytat ci vas manzel bral pred operaciou aj lieky na tlak a ci ich musi brat aj po vymene chlopne? dakujem
@papyx ospravedlňujem sa za oneskorenie - na tejto stránke som bola len raz, ináč na ňu vôbec nepíšem. Manžel mal tlak pred operáciou aj po nej normálny - takže lieky na tlak nemusí brať. Berie len liek na riedenie krvi a 2 lieky na spomalenie činnosti srdca - aby nešlo tak rýchlo a šetrilo sa. Keď je človek ešte mladší a nemá pridružené choroby, dá sa s tým žiť, len sa nemôže nadmerne preťažovať a dávať pozor na prechodené chrípky a rôzne zápaly. Tlak by nemal byť problém - keď si ho liečite a dá sa udržať v norme. Tlaku pomáha aj životospráva, strava a pohyb a zníženie stresu /mám to odskúšané na sebe/
@dijefcatko Ahoj, mozem sa opytat kde manzelovi menili aortu? Mna to caka v blizkej dobe v Prahe
@petuscha ahoj ospramoc toho nemamkedze 9 dni ma tam stresovali s tym vedlňujem sa ,že tak neskoro pišem😉keďže som odišla na prázdno 9 dní ma hodnotili ci operovať ci ni a nakoniec ma poslai domov s tým ze momentálne to nie je možné nasledne som minulý rok bola na kontrole a zhodnotili že ma budu kontaktovat telefonicky oli
@olga154 ahoj, na Homolce mi maju 13.12. operovat hrudnu a brusnu aortu. Este predtym mi budu v BBystrici operovat obluk aorty 14.11. Ak sa teda nic nezmeni a vsetko klapne. Mam disekciu. Prvu operaciu v 2013 odvtedy len kontroly, ale zacalo to rast a uz to treba operovat, lebo hrozi, ze praskne.
@anicka34 ahoj ja mam toho tiež toho viac ,skôrnatena aorta, aortalna3 a mitralna2-3 v ba mi bolo povedané jednoducho že koli skornatenej aorte majú obavy z operacie a ozaj vieš mi povedať koľko stojí v Prahe takáto operacia len cca a tiež si sa objednala cez ich stránku a prečo niečo tu a ničo v Banskej ďakujem
@olga154 V Prahe mi to budu robit preto, lebo na Slovensku to nerobi nikto-takze to pojde cez poistovnu. Musela som cakat na schvalenie. Vsetko okolo tej prahy mi vybavoval doktor z Bystrice. Prvu fazu mi spravia v tej bystrici, lebo to roboevaju takze to by mi poistovna uz v zahranici ani nepreplatila.
@anicka34 Ahoj. Sorry, že až teraz, nechodievam už na MK pravidelne. Menili mu v BB, všetko v poriadku, srdiečko funguje 🙂
Ahojte.má niekto prosím Vás skúsenosti s Ozakyho operáciou?
Mám mať vymenu aortnej chlopne,a nepoznám nikoho s týmto typom operácie...🙏
@dijefcatko tak to je super💜
@ulamachula Dobrý deň, prepáčte ak vyrušujem, čaká ma operácia srdcovej chlopne, chcel by som sa opýtať, ako to prebieha, mám 43 rokov, ešte neviem presne kedy bude. Dakujem za odpoved
@dijefcatko Dobrý deň, prepáčte ak vyrušujem, čaká ma operácia srdcovej chlopne, chcel by som sa opýtať, ako to prebieha, mám 43 rokov, ešte neviem presne kedy bude. Dakujem za odpoved

@mimiatomi