icon

Výmena srdcovej chlopne

siskasl
25. apr 2013

ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.

destelant
25. feb 2024

@luciaherakova Hádam sa dočkáme.... len to že si neviem nič naplánovať ma dosť "žerie" ...

luciaherakova
25. feb 2024

@destelant niekde som čítala že majú strašne veľa operácii q posielajú aj do Košíc na operáciu ale rám by som nechcela ísť predsa len už má v BA dvakrát operovali na srdce tak nech aj tretíkrát to je tu ,a áno ja som si myslela ze ma zavolajú po lete nič, potom ze po Vianociach zase nič tak už nečakám a príde kedy ma prísť

luciaherakova
25. feb 2024

@asma ahoj a ty máš mechanickú chlopnu keď užívaš warfarin ,ako to zvládaš

asma
25. feb 2024

@luciaherakova ja som bola v kosiciach a bolo super .. na are nenormalne sesteicky tak sa o mna starali... Aj na izbe bolo dobre... Po tyzdni som sla domov

asma
25. feb 2024

@luciaherakova anoooo bala som sa toho ale dobre ... Su t oed,enia ale neni to ze nemozez vobec len mas davat pozor... Dam si paradajky na ranajky tak uz si nedam cez den ziadne salaty a take co nesmieme ... Da sa to a sice to velmi dlho trvalo ale mam aj warfarin mastaveny a je to v pohode... Citim sa coraz ldpske ale asi je to aj o cloveku ako znasa... Ja som skoro hmed ako slo zacala soferovat a pomaly chodit stale viac a viac

luciaherakova
26. feb 2024

@asma ahááá super teda ja mam syoho strašnú paniku budem sa cítiť ako robot asi haha a nekrvacas nerobia sa ti modriny a nejaké bolesti nemyslím od srdca ale všeobecne nemyslíš nato cely deň?

asma
26. feb 2024

@luciaherakova prve dva tyzdne som sa sledovala... Potom ma moja skvela kamoska sprdla ze mam uz s tym prestat lebo som novy clovek silne srdce ziadne sledovanie vymuslanie .. teraz uz je dobre ale prve tyzdne bola panika ... Koly warfarinu myslis asi modriny ale vobec nemam nic a to mi ho konecne po skoro 2m nastavimi tak ze ani malo ani vela ... Snazim sa sem tam si davat aj normalne salaty tak ma nastavovali tak ze som jedla lebo ved cely zivot nebideme bez sakatu a sama lekarka mi povedala ze zeleninu treba netreba sa jej uplne vzdat len to obmedzit ... Neboj sa toho viem ze mas obavy kazdy sme ich mali pred opwraciou dokonca dlho aj tu ... Spoznala som aj tu skveleho cloveka s ktorym sme si vymienali pocity a je to fajn ked vies ze neblaznis lebo vlastne aj druhy sa citi tak 🤣🤣🤣🤣kludne ak nieco bude sa ozvi

luciaherakova
27. feb 2024

@asma tak to som rada že je dobre, a čo tikanie nevadí to?

asma
27. feb 2024

@luciaherakova
@luciaherakova zo zaciatku vecer som to pocula ale uz nie je to len zvyk

luciaherakova
2. mar 2024

@asma chcem sa spýtať ešte kardiologicka mi hovorila ze potom mi soc.pois.da nejaký prístroj na meranie hustoty krvi, máte to niekto ako často sa to meria a ako dlho si po operacii

veronicka88
2. mar 2024

@luciaherakova ja mám papieriky máš cca na každé dva týždne,volám má interné hodnotu každých 8 týždňov,no dostala som ho až akonáhle som začala mať problém s tým aby ma nastavili a keď som už bola zabehnutá v hodnotách(warf beriem 8 rokov)

miso555
3. mar 2024

@destelant ohladom cakacich teminov mi na kardiochirurgii povedali ze na operaciu sa caka rok aj dva, lebo mitralne chlopne vraj nebyvaju take urgentne.

destelant
6. mar 2024

@miso555 pekne, pekne.... toz hadam sa tych operacii aj dozijeme.... 😂

luciaherakova
6. mar 2024

@destelant aj ja čakám rok ,tiež čakáte na výmenu chlopne ?

asma
6. mar 2024

@veronicka88 mne ani nespomenula kardiologické žeby som mala mať dakynsteoj na meranie ... Dnes je taká bezohľadne doba aj v zdravotníctve... Ja keby som nemala warfarin že chodím na odbery často tak ma ani raz nezávislí ani obvodná ani kardio... Obvodná mám pocit že ani nevie čo treba keďže mi aj lieky dala také čo sa bijú s warfarinom a kardio pozrela prepúšťaciu o 3m u mňa v ordinácii...

asma
6. mar 2024

@luciaherakova ja som čakala rok... Keď som sa dočkala zavolaj mi deň pred nástupom že nemajú miesto na are a malo personálu... Už som zamdlievala moja kardio má hospitalizovali u seba na oddelení a vybavila Košice na odporúčanie keďže išli sviatky a ba a nevedela prijať až možno v ianuari

veronicka88
6. mar 2024

@asma ako ti rozumiem🙈a poviem ti len jedno zmier sa s tým. Prvú op som mala v 2009 druhu 2016 bez akejkoľvek zmeny úplne totožné. A prístup lekárov mimo kardia otras. Až po mimomaternicové s druhým synom(5 rokov po op)som sa dozvedela že vlastne warf nenastavuke obvodná ale interné!a po 8 rokoch mi moja internistk a povedala že mám na takýto prístroj nárok. Ale ja mám kolísavé INR. Druhá vec pri druhom tehotenstve kedy mi clexan nevytiahol moju chlopňu mi vystrelil tromb do mozgu a to ti poveimz e bola sranda. Neuro ruky od nás preč,na kardio choďte na neuro,až sa nás ujali v KE kde sme spolu s prednostom hľadali informácie po zahraničných strankach. Nikto nemal ani snahu nás riešiť.

Všetkým držím palce. Platí že ak čokoľvek akékoľvek otázky som k dispo. Kľudne aj súkromná správa. Ak náhodou neodpisem "kopnite do mňa".

dm1
6. mar 2024

@luciaherakova ja nemám nič chodím pravidelne na krv

asma
6. mar 2024

@veronicka88 je strašný tento nezáujem ... Ja som dostala ľadvinove kolíky a obvodná ani nevedela čo mi dať koly warfarinu... Kardiologické mám pocit že salie keď náhodou zavolám či už nemám ísť na inr.. ja sama si musím zavolať že prídem na krv a keď odchádzam žiadne že prídite o mesiac ... Alebo nieco ... Nezáujem lekárov je strašný

veronicka88
7. mar 2024

@asma a nechodíš na interné?lebo u nás každému vyšetrujú quicka na internom

dm1
7. mar 2024

@veronicka88 tiez nechodim na interne, na krv chodim obvodnemu a potom uz len na kardio pravidelne

destelant
7. mar 2024

@luciaherakova cakam na plastiku chlopne... zatial "len" osmy mesiac cakam....

asma
7. mar 2024

@veronicka88 aj ja k obvodnej a ku kardiologicke neviem teraz pojdem 3m po operacii

luciaherakova
8. mar 2024

@destelant ja tiež od apríla cakam mne idú robiť dve chlopne a idú vám dávať bio alebo umelu mne dajú umelú

miso555
8. mar 2024

@destelant Ved presne tak to bolo doktor vraví "ze sa caka rok aj dva" a ja mu na to ze" to sa niektory ani nemusia dockat" a on žovialne ze" s mitralkami to nebyva take urgentne".
Ale ty uz si na operaciu indikovany? alebo este len rozhoduju o nutnosti operacie?

destelant
9. mar 2024

@luciaherakova mne idu robit plastiku

destelant
9. mar 2024

@miso555 uz som bol indikovany (aspon myslim), v juni min.rok som bol v NUSCH na koronagrafii a echu atd... ku koncu mi bolo povedane ze to bude plastika mitr.chlopne.... a ze mam cakat - vtedy este hovorili o pol roku az rok.... 🙄

luciaherakova
9. mar 2024

@destelant aha tak tu mi robili pred 17 rokmi

miso555
10. mar 2024

@destelant mal by si to mať napísané v správe. A kontrolu máš ešte nejakú plánovanú? Ono pri tých kontrolách je dôležité nepreceňovat sa. Vždy sa pýtajú či vladzes a ako sa zadychavas. Nebudú ta operovať pokiaľ nemáš subjektívne ťažkosti alebo alebo nespĺňas objektívne podmienky, radšej sa snažia operáciu odkladať.

destelant
10. mar 2024

@miso555 v NUSCH kontrolu nemam, u kardiologa mam kazdy pol roka. Naposledy bola v januari, dalsia bude v juli... Ak ma skorej nezoberu do NUSCH...