Dobrý deň prajem. Mám 21 rokov a zhruba pred dvomi mesiacmi mi začali z ničoho nič padat vlasy. Pred tým som take problémy nikdy nemala. Vlasy mi padajú takým spôsobom, že keď si potiahnem končeky vždy mi ostane jeden dva vlasy v ruke. Najhoršie je to pri cesani. Vacsinou si vyčešem okolo 48 vlasov. Pred mesiacom sa k tomu však pridalo aj vypadávanie obocia a mihalníc. Obočie a mihalnice má vkuse dráždia akoby šteklili. Žiadne lysiny nemám a ani žiadne vypadnuté miesta som nespozorovala. Na trichologickom vysetreni u pani dr. Nestorovej mi bolo diagnostikovanie telogenne efluvium a seboroicka dermatitida čo doteraz moc nechápem vzhľadom na to, že žiadne príznaky seborei v pokožke vlasov nebadám. Pani doktorka mi povedala že mihalnice a obočie mi padajú taktiež koli seboree lebo vraj sú tam taktiež mastné miesta keďže seborea vzniká v mastnom prostredí. Predpisala mi antimikotické lieky a názvom fungolon a fungicidin a vytaminy no vlasy a obočie a mihalnice si vypadávajú spokojne ďalej. Už som z toho fakt zúfalá preto by som Vás chcela poprosiť, či nemáte podobne skúsenosti, buď podobný problém alebo respektíve či ste nemali skúsenosť s pani dr. Nestorovou, ak áno či Vám liečba zabrala. Ďakujem Vám za akúkoľvek odpoveď.
@susinka1007 skús mi zistit aké lieky ti dal na tu seboreu aj nejake sampony či len lieky čo si jedla povedal ti že to prejde ? Nebola si tam odvtedy čo sa ti stav zhoršil
@susinka1007 čo je to sedimentacia anj to môže byt dôvod ? a teba ale hlava nesvrby ani lupiny nemáš vo vlasoch a oboci nie ?
@susinka1007 a dali ti na ti nejake lieky že to môže byt ten dôvod?
Ja som myselal ze pridem o vsetky vlasy aj mihalnice. Mne pomohlo az pitie aloe vera gelu a pouzivanie aloe vera samponu a spreju prvej pomoci odvtedy mam svaty pokoj, vlasy po pas a stale rastu aj ked striham😊
na vlasy skus nejaku lepšie kozmetiku, na mihalnice toto, dost si to chvalia https://www.darcekyvychytavkychudnutie.sk/MAGNETICKE-MIHALNICE-6-kusov-pinzeta-d1885.htm a na obočie neviem
@gab_riella len toto podla mna nie je celkom najrozumnejsim riesenim, skor som za to aby sa riesil problem preco vznikol, kde vznikol, co sposobuje padanie a tieto veci, nie totok 🙂
ahojte, prosim va smozem sa spytat po case ako sa vam dari s vypadavanim vlasov? :(
@sulky dobrý deň 🙂 u mna to nakoniec bolo odôvodnené rýchlou stratou hmotnosti a stresom po cca 5/6 mesiacoch sa mi to samo ukludnilo a teraz vlasky padajú už “normálne”. Čo som brala ako podporu a aj stále beriem sú vitamíny na vlasy forcapil. Tie mi pomohli ale efekt je možné badať až po cca 3 mesiacoch.