Vypadávanie vlasov po Covide
Ahojte, chcem sa poradiť, máte niekto skúsenosť v vypadávaním vlasov po prekonaní covidu? Na internete som našla o tom zopár článkov no nič konkrétnejšie a už som zúfalá. Rapídne mi padajú vlasy, bola som aj na vyšetrení u obvodnej a všetky testy mám ok. Vlasy mi padajú po celej dĺžke, nemám kruhy ani celkom holé miesta, ale vlasy padajú doslova po hrstiach a nové nerastú žiadne. Bojím sa, že budem plešatá :(
@kacenocka2 ďakujem ❤️ no nie je to najlacnejšie.... možno kaderníčka má za lepšiu cenu ako podnikateľka a tak spýtam sa mojej kaderníčky.
Teraz som si dala cibuľový zábal ....uf budem smrdieť určite no nevadí nech pomôže.
@ira25 v lekarni si sa nepýtala na nejaky pripravok? Tam by daco isto odporučili
@ira25 Tie aminexil ampulky kupite bezne v lekarni
Vyraba ich Loreal ale aj Vichy.
Je len na Vas pre ktoru znacku sa rozhodnete, obsah je rovnaky.
Bezkonkurencne najnizsia cena bude pri nakupe cez internet.Skuste pogooglit kto ma najlacnejsie.Pred kupou si treba uvedomit ze na celkovu liecbu budete potrebovat dokupit 2-3 balenia.Aby to malo vyznam. Takze nieco to stat bude.
@kacenocka2 hej poradili šampón a methionin už tu spomínaný...
@anima9 niesu voľnopredajné ?
@kacenocka2 Aminokyselina methionin je vo viacerych druhoch volnopredajnych pripravkov na vlasy a nechty.Da sa kupit ale vie Vam ho dat na predpis kozny lekar. Vtedy je skoro zadarmo.Uz si nepamatam ci som vobec nieco doplacala.
Nerobia ho v kazdej lekarni iba v takych kde vyrabaju magistrality.
Aj vám tie vlasy čo vypadávali boli také tenké?
No ale ja mám všade no na oblečení v posteli na podlahe vo vani na hrebeni a či česem alebo nie je to jedno padajú ako lístie zo stromu v jeseni.😫
@kacenocka2 Otazka patrila asi @ira25
Zdravím, takýto problém som riešila aj ja. Prekonala som ťažší covid a moje vlasy si to odniesli. To bol extrém čo mi vypadol. Už som myslela že si z tých vlasov budem parochne vyrábať. Toľko doplnkov stravy , vitamínov, šampónov dokonca aj cbd oleje som vyskúšala a stále nič. Tých vlasov mi vypadlo možno menej ale stále. Však ale to poznáte. Jedine čo môžem za mňa poradiť je taký kolagén tuším že už je na Slovensku. Mne ho ségra posielala zo zahraničia vital proteins sa volal. Vyskúšala som aj iné ale tento je z rýb takže mi sadol a naozaj sú tie vlasy aj hustejšie. Ale ako hovorím každému sadne niečo iné a ja len z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť
Tiež som si tým prešla. V septembri covid a koncom decembra mi začali padať vlasy. Našťastie som riadne “vlasatá” takze malo z čoho padať ale bolo to naozaj hrozne vypadávali mi celé chumace a pramene vlasov po sprche 🙄 zašla som sa poradiť k dermatologicke a začala som s mezoterapiou. Chodila som každé dva týždne dokopy na 7 sedení. Brala som vitamíny na vlasy Forcapil a Metinonin. Našťastie to zabralo a cca za 3 mesiace všetko prešlo a začali rast vlasy na miestach kde už som mala hole kuty. Teraz je to už 10 mesiacov a vlasy mám ako predtým krásne dlhé a husté naspäť 🤞🏽🤞🏽🤞🏽
@katulka94 to čo máte od dermatologa predpísané boli nejaké kortikoidy? Mne len teraz začali padať po 3. Covide a už mám 4 aktuálne ale ja ich bohužiaľ take husté nemám keďže mi extrémne vypadali po prvom Covide ešte len teraz sa mi dali ako tak dokopy … padajú mi extrémne tiež zvažujem kožnú
@kikuta nebrala som žiadne kortikoidy chodila som na mezoterapiu to znamená že mi mini vpichmi vpravovali do pokožky celej hlavy vitamíny ktoré podporujú rast vlasov. Je to trosku nepríjemne ale uz po cca 4 sedeniach som mala drobné nové vlasky. Plus tie vitamíny čo píšem vyššie tie som si kúpila v lekárni a mala som snimi už dobrú skúsenosť keď mi padali vlasy po pôrode. Plus som sa samozrejme dala o cca 10cm ostrihat aby som mala ľahšie vlasy a obmedzila som na nejakú dobu umývanie vlasov a bohužiaľ som musela vydržať umývať len raz za týždeň. Musím povedať že to bolo naozaj veľmi zle a asi keby to nezastavim skončila by som holohlava. Dermatologicka mi hovorila že po covide chodí veľa žien ku ním až so šatkou na hlave ako im padaju vlasy ☹️ Našťastie fakt do 3 m začali vlasy rast a padanie sa zastavilo a pomalicky všetko išlo k normálu. Držím palce 🙏🏽
@danielajanko Ahoj, už je to rok a pol, čo si písala. Daj prosím vedieť, ako to vyzerá s Tvojimi vlasmi. Ďakujeme🙂
@duratlicka Ahoj, moje vlasy mi krásne dorástli. Všetko sa dalo do poriadku a vlasy boli zase krásne. Teraz momentálne zase bojujem proti vypadávaniu, takže nemám možnosť poslať fotku, ale už to nie je vina covidu, ale popôrodné vypadávanie 😁
@danielajanko Ďakujem za povzbudivú odpoveď. Chce to len trpezlivosť.
vypadávanie prestalo až po ukľudnení seba samej, v mojom prípade to bolo zapričinené stresom

@ira25 mne to objednala kaderníčka .. Ale videla som to aj na nete