icon

Výpočet invalidného dôchodku.

stevka072
10. okt 2019

Zdravím všetkých, chcela by som sa opýtať, či niekto viete alebo máte skúsenosti s výpočtom invalidného dôchodku. Dnes mi bola uznaná invalidita 50% na ústnom pojednávaní. Mám 22 rokov a študujem na vš. Po strednej škole som však tri mesiace pracovala, pracovný pomer som skončila ešte v skúšobnej dobe a následne som bola evidovaná na úrade práce, kde som vykonávala absolventskú prax. Takže rok po strednej škole som nebola evidovaná ako študent. Neviete ako sa v tomto prípade postupuje pri výpočte? chcela by som vedieť či je potrebné doplatiť si dôchodkové poistenie.

Strana
z2
martin122
13. apr 2021

@stevka072 no už si ho asi dostal ale ajtak ja mám 23 žiadosť podanú od 20 mal by som mať pokles 50 tým pádom sa to počíta od 20ak máš menej ako rok odrobene v mojom prípade pol rok tak 0,67krat 0,5 krát 14,2107 x miera poklesu 50 vychádza to okolo 238 je to nejak podobne u teba ?

odab
2. feb 2022

@mogaa a co ak ten cigan pracovať naozaj nemoze?

thelovelybones
31. aug 2022

A dôchodok z mladosti treba mať odpracované roky ak mám 36, rokov a postihnutie od narodenia? Dá sa poprípade doplatiť spätné roky? Aká je výška? Ďakujem

Strana
z2