Dobré ráno, prosím objavilo sa u Vás čosi podobné?
3 mesiace sa mi na tvári objavujú vyrážky, akoby akné no myslím, že to bude niečo iné vzhľadom na môj vek (37). Na tvári, v oblasti brady mám jednu výraznejšiu vyrážku, ďalšie 3 nové vytvorené, svrbia. Pri zatlačeni na ne sú bolestivé. Zatiaľ ošetrujem pleťovou vodou a gélom na akné. Na kožné som objednaná.
Ahoj,mne sa stalo podobné, neskôr mi diagnostikovali intolerancie, po zmene stravy sa pleť vyčistila úplne sama.
@veverkaa2 Mne sa takto zápalové vyrážky začali robiť presne na brade. V dospelom veku tiež. Mamka mi vrvaela, že jej sa takto vyhadzovali, keď mala helikobaktera. Mamka sa s tým trápila rok a Liečba pomohla iba antibiotiká zvnútra. Ja som to nejaký čas ešte nechala tak, no vyhadzovali sa mi asi pol roka. Potom som mala zubnú operáciu po ktorej mi kvôli zubom nasadil chirurg protizápalové širokospektrálne ATB. A okrem toho, že pomohli na zuby, tak vyrážky zmizli a už sa neobjavuju. Brada sa krásne zhojila a vycistila. Teda zrejme som mala nejakú baktériu v tele - možno aj toho helikobaktera.
@lienka9 ja používam už rok a pol krém denný a nočný od Balea proti vráskam. Myslím, že keby to mám z týchto kremov prejavilo by sa to už dávno, navyše odkedy sa mi objavujú tieto vyrážky krémy Balea nepoužívam každý deň. Už sedím v čakárni u kožnej som zvedavá čo na to povie. Na ošetrenia pleti chodievam raz za pol roka do salóna
@tinka_1807 ďakujem za príspevok. Práve čakám na kožnom. Ešte dnes idem objednať preventívnu prehliadku u obvodnej, že mám doniesť najprv kartu a už potom mi povie kedy prísť na odbery krvi
Aj u mňa boli vyrážky dôsledkom intolerancie na mlieko
@veverkaa2 ja to mam hormonalne (ubytok estrogenu vekom) Trochu to zmiernuje La Roche Cicaplast krem. Bezlepkova dieta ani veganska nepomohla.
@strawberry0797 ďakujem. Lekár Vám na to nič nepredpisal?
@strawberry0797 ja som skúsila zatiaľ toto čo má syn na akné, najprv som mala pocit, že to aj pomáha no teraz už ani nie. Raz za mesiac sa mi pod okom vytvorí akoby polmesiac- červený fľak...ten keď som ukázala lekárke povedala, že to je hematom hoci ja som sa pod okom nikde nebuchla
Často ma z ničoho nič začne štipat celá tvár, niekedy ju mám úplne celú červenú a horúcu
@veverkaa2 antikoncepciu, odmietla som
Ja mám vyrážky na brade a na spodných lícach. Používam kozmetiku od Cerave, Loreal a Nivei. Vyrážky zatiaľ prestali po prejdení na paleo a nízkosacharidovú stravu. Taktiež som prešla na laktofree veci. Prvé výsledky prišli už po týždni po zmene stravy. Uvidím, ako to bude pokračovať.
@strawberry0797 ja HAK neuzivam od decembra 2020
@strawberry0797 ozaj ak náhodou nebudem spokojná z týmto kožným lekárom zaplatí zdravotná poisťovňa vyšetrenie kožné 2 krát po sebe? Máte skúsenosť? Máme tu viacej kožných no iba tu bola ešte voľná časenka na dnes
@veverkaa2 skus sa opytat na infolinke tvojej zdrav. poistovne.
@strawberry0797 kožné vyšetrenie hotové. Dostala som antibioticku masť na vyrážky + čistiaci gél. Kontrola o 4-6 týždňov. Práve zháňam imuno- alergológa na ten test možnej potravinovej alergie
@veverkaa2 ja som mala nieco podobne,ale mala som velmi vyrazne na cele ale v podstate aj po celej tvari sa mi zacali tvorit,predtym som nemavala vyrazky..a ja som si odsledovala,ze mi zacal robit zle krem na tvar a kozmetika,plus som zacala chodit ku kozmeticke 1x za mesiac cca a vyrazna zmena.od kozmeticky mam krem aj sprej s koloidnym striebrom a ten vie zazraky.