icon

Vyšetrenie u iného gynekológa ako samoplatca: Je to možné?

28. júl 2025

Mám taký problém v tehotenstve. Chcela by som počuť druhý názor a teda nejako sa dostať k vyšetreniu kultivácii z posvy. Nakoľko má trápi spinenie a všetko už je vylúčené len ster z posvy mi môj gynekológ nechce spraviť. Že keby mám infekciu tak mám teplotu.. a ja začínam tušiť že to bude z toho. Aj keď som mu hovorila že cítim dole diskomfort tak ako keby má nepočúva a vlastne nič mi nepredpise., už som z toho taká nešťastná. Myslite že by som takéto vyšetrenie mohla absolvovať u iného gynekológa ako samoplatca?

pribinak
28. júl 2025

@anonym_autor áno. A ak nie si spokojná tak môžeš aj zmeniť gyn

anavixy
28. júl 2025

Urcite ano.

petkaaj
28. júl 2025

Samozrejme môžeš ísť aj inde na vyšetrenie, len si zaplatíš ako samoplatca.

autor
28. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor áno. A ak nie si spokojná tak môžeš aj zmeniť gyn

@pribinak ako poviem pravdu nie som spokojná veľmi ale už som skoro v polovici. A keď som aj na začiatku tehotenstva chcela ísť do nejakej súkromnej ambulancie tak mi rovno povedali že tehotné neberú takze asi by to bol problém.. tak to už musím nejako vydržat. Ako co sa týka ultrazvuku tak pozera riadne bábätko to zas nemôžem povedať. Ale už v minulosti som mala tento problém s kultivaciami u neho problém.. takze preto by som chcela ísť inde na vyšetrenie.. on mi proste len pozrie že odkiaľ ide spinenie, urobí pH a pH je v norme tak to ďalej nerieši a pozrie ultrazvuk. Ale tak ja sama na sebe cítim že to nie je ok a že tam nejaká baktéria bude.

jaskolka
28. júl 2025

Môžes kľudne ísť inde a odporúčam aj zmeniť úplne gynekológa,lebo zápaly sú v tehotenstve časté ,ale neliečené sú zvlášť rizikové.
A argument,že keby máš infekciu,tak máš určite aj teplotu...to čo je za gynekológa? 🙈

pribinak
28. júl 2025

Z ktorého si mesta? Baby ti poradia dobrého gyn

autor
28. júl 2025
@pribinak

Z ktorého si mesta? Baby ti poradia dobrého gyn

@pribinak Bratislava ak mi viete niekoho poradiť s kým ste boli spokojne..

nika11103
28. júl 2025

https://www.navstevalekara.sk/lekari/gynekolog-...

Mudr . Blaskova v Dúbravke , mne tu tiež bola poradena , zaplatila som pred tromi rokmi 60 eur, ale išla som dovnútra na minútu presne , pozrela ma kompletne a ešte mi dala aj fotku ( môj gynekológ v tom čase nemal možnosť robiť fotky z ultrazvuku , mal strašne staré Sono ). Takže mne to za ten pocit kľudu a istoty stalo .

autor
28. júl 2025
@nika11103

https://www.navstevalekara.sk/lekari/gynekolog-...

Mudr . Blaskova v Dúbravke , mne tu tiež bola poradena , zaplatila som pred tromi rokmi 60 eur, ale išla som dovnútra na minútu presne , pozrela ma kompletne a ešte mi dala aj fotku ( môj gynekológ v tom čase nemal možnosť robiť fotky z ultrazvuku , mal strašne staré Sono ). Takže mne to za ten pocit kľudu a istoty stalo .

@nika11103 aj ste k nej prešli? Alebo len ste tam boli na vyšetrení ako samoplatca?

nika11103
28. júl 2025
@anonym_autor

@nika11103 aj ste k nej prešli? Alebo len ste tam boli na vyšetrení ako samoplatca?

@anonym_autor nie nie , neprešla , ja mám roky rokuce svojho ženského , len on už je pán na dôchodku . Len v tehotenstve som sa stále niečoho bála a asi bol podobný ako vás , že nič nechcel robiť “navyše” , a ja som sa bála o dieťatko , tak som potrebovala nejakú istotu . Pani doktorka mi povedala , že je všetko v poriadku , takže som už bola pokojná a ostala som u svojho dodnes . Samozrejme sa potom pritrafilo veľa veci , vysoký tlak , slabé cítenie pohybov atd , tak som potom ešte asi dvakrát navštívila pohotovosť . Ale vždy
Bolo všetko chvalabohu v poriadku . Ale spomínam si , že mi vtedy hovorila , že ak by som sa u svojho cítila
Nekomfortne , vedela by ma prijať . Ale bola naozaj zlata , pozrite si na tej stránke jej hodnotenia , tam snad neni jedna jediná negatívna alebo neutrálna recenzia , všetko úžasne . Skúste uvidíte moc držím palce , ale návštevu u nej určite neoľutujete ❤️