Mám ho stále od 82 do 95. Čo vôbec znamená, je to života ohrozujúce? Kardiológicka povedala že keď to bude takto nasadí mi lieky. Mám 28 nerada by som ešte brala lieky. Mám mierny defekt predsienovej priehradky. Môže to mať súvis? Idem meniť kardiológa, môj nejaví veľmi záujem.
@euka210 môže to mať súvis s pôrodom? Ale už pred 10 mesiacmi že hormóny či hlúpost?
Nie je to zivot ohrozujuce. Maly defekt s tym nesuvisi. O co ma mat kardiolog vacsi zaujem? Inak, hypertenziu by nemal riesit kardiolog, ale obvodny lekar, v krajnom pripade internista. Dalsie vyserrenie u ineho kardiologa je zbytocne plytvanie casu odbornikom, potom ostatni, ktori kardiologa naozaj potrebuju, maju k nemu dlhe cakacie doby a aj preto to tu vyzera tak, ako vyzera...
@janickadr ospravedlňujem sa vôbec som netušila že tlak sa môže riešiť aj s obvodnym. A nebojte sa nikoho by som neukratila, išla by som ku súkromnému ktorý má voľné termíny až až
82 je nic.. do 90 by to lekarka ani neriesila moja, nad to riesi, ale napr. MOJA lekarka tvrdi, ze kazdemu sem tam vyleti tlak,cize ak mam bezne tlaky v pohode do 90/130 (cize vykyvy rozne 82/124, 90/128.. atd atd.. milion kombinacii, riesit to nebude a ani obcasne vyssie hodnoty, podla nej netreba.
Ja by som zbytocne po xy lekaroch za toto nebehala, tlak je nieco co dokaze aj prakticky lekar vysetrit, dokaze urobit ekg, atd.. ak nejake vykyvy su, posle internistovi a pod, na konzultaciu. Netreba hned lieky pchat. NA DRUHEJ strane,ty mas nejaky problem, tak musi lekar rozhodnut vzhladom na tento stav. Lekara by som hend nemenila, je ich malo.. ale napr. by som sa objednala k inemu aj ked iba pre "druhy nazor"-
@simca06022011 ďakujem pekne za odpoveď 🙂 môžem sa spýtať keď ekg bolo v poriadku tak sa nemusím báť?
ano, na to staci aj internista.
Fuu...v takom veku spodny 95...ano je to uz vela a je to hladanie priciny a liecenia.
Moj manzel mava spodny taky vysoky 90+ a uz par rokov berie na tlak lieky.