icon

Vysoký tlak z infúzie: Má niekto podobnú skúsenosť?

adkamajky
17. jan 2025

Dobrý deň bol som hospitalizovaný z vertigom na Ušnom oddelení dávali mi kortikoidy infuzne a mával som vysoký tlak 190/130 , chcem sa opýtať či mal niekto podobný problém z infúzií, , za odpoveď vopred ďakujem

zzzzza
17. jan 2025

@adkamajky môže byt súvis.. Skúste tekuté magnézium

luccija
17. jan 2025

@adkamajky môže byť...muž dostával kortikoidy v nemocnici na chrbticu a tiež mal vyšší a tvrdili, že to z toho

ina2405
17. jan 2025

@adkamajky kortikoidy môžu zvýšiť tlak

mihula
17. jan 2025

@adkamajky aj ja som z kortikoidov mala vysoký tlak a vyskočil mi aj cukor.Rozhadzal mi cely metabolizmus,ktorý dávam rok do poriadku.Podla dr to bude na dlho

adkamajky
autor
17. jan 2025

@mihula mne museli prestať dávať infuzie lebo som mal veľmi vysoký tlak,

adkamajky
autor
17. jan 2025

@luccija mne tiež tvrdili , ale píšem no či má niekdo takú skúsenosť, lebo stáva sa aj to že človek ktorý má z tým skúsenosti poradí lepšie než nejaký doktor alebo sestrička

adkamajky
autor
17. jan 2025

@zzzzza magnosolv mám prášky

nevenka
17. jan 2025

@adkamajky moja mamina, dostala infuziu s kortikoidmi na bolest ramena, ambulantne a hoci berie lieky na tlak, mala dost vyrazne probleny s tlakom, musela si davat tabletky pod jazyk, postupne sa jej to upravilo.

taktotedanie
17. jan 2025

@adkamajky kortikoidy ti tlak zvysuju takisto ako cukor

michaela329
17. jan 2025

@adkamajky moja mamina, chodila kvôli chrbtici. Museli jej prerušiť liečbu kvôli tlaku.

adkamajky
autor
17. jan 2025

@nevenka no to aj mne dávali pod jazyk tabletky a ťažko išiel dole

adkamajky
autor
17. jan 2025

@michaela329 tak isto ako aj mne , síce napriek tlaku 190/130 chceli dať ďalšie infúzie ktoré ja som odmietol keďže som sa začal báť o svoj život

adkamajky
autor
17. jan 2025

@taktotedanie ale dosť výrazne

michaela329
17. jan 2025

@adkamajky u nej teda skúsili aj lieky, aj navýšiť lieky, ktoré berie. Nepomohlo, nemohla naďalej pokračovať. Inak je stabilná tlakovo, lieky jej fungujú. Len tie infuzky nemôže.

adkamajky
autor
17. jan 2025

No to je niečo hrozné tye infúzie,

taktotedanie
17. jan 2025

@adkamajky no bohuzial kortikoidy su dvojsecna zbran

nevenka
17. jan 2025

Moju mamu ani neupozornil doktor, len zrazu cez 200 tlak. Hruuuza.

marca12
17. jan 2025

@adkamajky ano aj u nas tak bolo. Kortikoidove infuzie zvysuju tlak. Nedavali ti v nemocnici tabletku pod jazyk?

20erika07
17. jan 2025

@adkamajky ahoooj, tak predsa lezis v nemocke? Pamätáš sa na tvoju predošlú diskusiu, tak nakoniec tie točky máš z ucha? Silné vertigo bolo?

adkamajky
autor
18. jan 2025

@nevenka tak ako to je choré vidia že sú vysoké tlaky no itak bi chceli dávať ďalej

adkamajky
autor
18. jan 2025

@20erika07 Ahoj , pamätám, no skúšali mi to preliečiť v nemocnici teda tye moje točky no bez výsledku , práve že ako píšem tak z infuzii som mal vysoký tlak, no a museli mi prestať dávať ich pochopiteľne lebo to bi asi dobre nedopadlo , neviem nestihla zabrať ani liečba no ale mám pocit jak som tam ležal že je mi ešte horšie

adkamajky
autor
18. jan 2025

@marca12 dávali keď už videli 200 tlak keď človek už môže dostať aj infarkt , aj to až vtedy keď som si vypýtal sám inak bi ich to možno ani nenapadlo dať, no proste dačo hrozné,

adkamajky
autor
18. jan 2025

@20erika07 a teraz do konca povedali že z vysokého tlaku , ale ten bol z infuzii pravdepodobne.,.proste je to niečo hrozné človeku nevedia jedne závraty vyliečiť poriadne ach