Výtok z bradavky

chiaramonika
27. nov 2013

Ahojte Maminy, potrebujem poradiť. Pri stlačení pravej bradavky mi vyteká žltá nezapachajuca lepkava tekutina. Kojila som naposledy pred rokom a pol. K doktorovi som objednana az desiateho decembra. Máte s tym prosim niektorá skúsenosť ? Za odpovede poprípade rady Vám ďakujem.

kazunomiya
27. nov 2013

@chiaramonika mám skúsenosť s galaktoreou (mliečny sekrét v prsníkoch) - dosť som si o tom študovala, lebo ma to tiež znepokojilo a už som tu písala do viacerých tém, lebo zjavne je to dosť časté (súdiac podľa toho, koľko žien sa na to pýta).
V zásade poviem toľkoto: Môže to byť príznak hormonálnej poruchy, treba si u endokrinológa nechať vyšetriť hladinu prolaktínu a hormónov štítnej žľazy (oni vedia, čo majú skontrolovať), mňa poslala gyn okrem endokrinológie aj na sono prsníkov. Ćasto je to tým prolaktínom (ak je jeho hladina zvýšená). To sa dá liečiť liekmi alebo sú aj iné možnosti (mal by napr. pomáhať vit. B6 vo vysokých dávkach, ale to nemôžem odporúčať). Niekedy sa však žiadna príčina nezistí (napr. ja som mala všetko v norme) a vtedy sa to nerieši, pokiaľ ťa to neobťažuje. To mám potvrdené aj od jedného ďalšieho gynekológa, s ktorým som to konzultovala. Treba si však nechať skontrolovať tie hormóny, keby tam náhodou bol problém.

chiaramonika
autor
27. nov 2013

Ďakujem veľmi pekne. Si zlata.

babaker
27. nov 2013

@chiaramonika mam tiez podobny problem. hormony su v poriadku, sono prsnika tiez v poriadku. lekar v podstate skonstatoval to iste ako u @kazunomiya . pokial ma to neobtazuje, neriesi sa to. nech ti urobia potrebne horm. testy, sono a uvidis. vela stastia 😉

chiaramonika
autor
27. nov 2013

Ďakujem a tiez ste baby mali ten výtok žltý a takým lepkavejsi na dotyk ?

kazunomiya
27. nov 2013

@chiaramonika inak ale este treba spomenúť, že tento príznak môže byť vedľajším účinkom niektorých liekov (napr. niektorých antidepresív). Ak sa žiadna príčina nenájde, tak som čítala vysvetlenie, že sa predpokladá, že je to spôsobené zvýšenou citlivosťou tkaniva prsníkov na prolaktín.

chiaramonika
autor
27. nov 2013

No praveze neuzivam ziadne lieky len pred týždňom som si zakúpila vitamín E inac nic

kazunomiya
27. nov 2013

@chiaramonika no taký hustý bieložltý, áno. Niekedy aj priesvitný. Približne ako kolostrum (teraz to viem porovnať). Inak mne to prešlo na začiatku tehotenstva ale už v 11tt sa mi začalo tvoriť kolostrum.

bobatko
27. nov 2013

ahojte aj ja mam taky isty problem moj gyn. mi povedal ze je to sposobene potratom nakolko som ho mala komplikovany lebo som potretila jedno mimi v maternici a o mesiac zistili ked som odpadavala ze mi este jedno mimi nechali vo vajickovode ako mimomaternicove a to mi uz zacalo rozozierat vajickovod a aj vajecnik. a od decembra minuleho roku mam vytok ale nie len taky slaby . mne tecie mlieko ja ho mam kremove ako ked som kojila maleho. a vsetky testy mam ok

kazunomiya
27. nov 2013

@chiaramonika vit. E by to nemal spôsobovať, ten má práve priaznivý vplyv na prsníky (mám odskúšané na bolestivé prsníky pred menses)

chiaramonika
autor
27. nov 2013

No ja ho mam taky žltý ale nie priesvitny skôr mliečny a lepkavy na dotyk

kazunomiya
27. nov 2013

@chiaramonika tak to ja neviem ako rozne to moze vyzerat, ale pripada mi to z tvojho popisu podobne ako som mala ja.

chiaramonika
autor
27. nov 2013

Ako baby nechcem vypadať ako koza no ale samovysetrenie prsníkov si robím každý tyzden. Opatrnosti nikdy nie je dost 🙂 a teraz tieto dva dni som spozorovala tuto zmenu. Vystrašila som sa veľmi a dufam ze to nie je nic vážne.

dari226
27. nov 2013

ja som otehotnela prvy x pred 6 rokmi a tak v priebehu teh.sa zacalo u mna tiez toto a mam to dodnes mlieko mi nikdy uplne neodislo ked sa zohnem a nemam podrpsenku po sprche tak citim ,ze vysla kvapka

chiaramonika
autor
27. nov 2013

@dari226 praveze mne to nevyteka samovoľne ale len ked si stlacim tu bradavku. Inak nie

tinagregori
27. nov 2013

ak mozem poradit, tiez som to mala, este pred otehotnenim, nevytlacat a natierat visnovskeho balzamom,
asi po tyzdni sa to zacalo same zatahovat a vytekanie tiez prestalo.

dari226
27. nov 2013

@chiaramonika mne sa to stava sem tam a ked si potlacim tak ci tak ,lekarka tiez len ze hormonmy to bude

chiaramonika
autor
27. nov 2013

Ste naozaj zlate. Diky moc

chiaramonika
autor
13. jan 2014

Moze to byt aj stitna zlaza ? Uz mam aj taky neprijemny pocit v krku . Ako su klucne kosti tak v strede kde je ta priehlbinka a vytok mam stale len taky mliecny z oboch prnikov. Doktor ma dal na 16teho.sa bojim nakolko toho 10teho decembra son nemohla byt na SR

abika26
2. jún 2015

@chiaramonika ahoj ako si dopadla?vsetko ok?aj ja mam to vytekanie ale este som to neriesila len na sono prsnikov som bola.

vilmuska_v
2. jún 2015

@chiaramonika daj potom vedieť diagnózu ....

vilmuska_v
2. jún 2015

@kazunomiya bolí to aj ???

kazunomiya
8. jún 2015
1zuzka2
10. feb 2022

Dobrý vecer aj mne sa stáva že keď stlačíme bradavky tak mi vijde biele jak keby zaschnuté mlieko neviem čo to znamená tehotná nesom a mám aj vtiahnuté bradavky do vnútra už dlho take mám a prsia mám malinké mám dakto stym skúsenosti a ku gynekológovi sa bojim ísť poraďte mi dakujem

sena1111
15. okt 2023

Ahojte chcem sa spitat mam veru 10rocnu je puperte a peka jej sprsnuku biela tekutina prosim vas moste mi poradit