icon

Význam lekárskych skratiek

25. aug 2025

Ahojte chcem sa spýtať neviete niekto náhodou čo znamenaju tieto skratky ? Mám primerany nález z kolonoskopie všetko v poriadku v závere a neviete mi povedať čo znamená toto ? Algicky sy malej panvy k dif dg+ ost dg ? Lebo mám ísť na mr malej panvy......je to niečo také že treba zistiť príčinu akože tej bolesti konkrétnej? Ďakujem za odpovede,skúšala som na nete pozerať akurát algicky mi našlo že je bolestivý ale tie skratky za tým neviem nejako nájsť konkrétne,ďakujem

anonym_b96d5d
25. aug 2025

Skús celú správu prepísať do chatu GPT, prípadne rovno odfotiť a začierniť osobné údaje, AI dokáže veľmi dobre opísať správu laikovi ľudskou rečou.

bolarazjedna
25. aug 2025

Bolestivý syndrom v diferenciálnej diagnostike - čiže akurát je to v procese rozlišovania/rozpoznania, čo spôsobuje tie bolesti. + tvoje ostatné diagnózy uvedené v kartotéke

autor
25. aug 2025
@bolarazjedna

Bolestivý syndrom v diferenciálnej diagnostike - čiže akurát je to v procese rozlišovania/rozpoznania, čo spôsobuje tie bolesti. + tvoje ostatné diagnózy uvedené v kartotéke

@bolarazjedna aha takže to prvé čo vlastne spôsobuje tie bolesti treba zistiť a to druhé ostatné diagnózy ktoré mám uvedené v kartoteke,ďakujem pekne za odpoveď myslela som si že vlastne treba zistiť pricinu tej bolesti len som nevedela hlavne to druhé ost dg .....ďakujem ešte raz za vašu odpoveď

danniiee8
25. aug 2025

Ako ti radí niekto vyššie - odfot nález do Chat GPT a napíš nech ti to preloží ako úplnému laikovi do laickej reči. Budeš tam mať všetko presne. Používajú to moji rodicia a popravde z tohto sa vždy dozvedia viac ako od lekára

marek775
25. aug 2025

Algicky syndrom je bolest, (malej panvy), len napisany takym divnym sposobom. Dif.dg je diferencialna diagnostika a ost. dg je ostatna diagnostika.