Z čoho všetkého spočíva gynekologická prehliadka?

silvika1881
16. okt 2013

Ahojte, všetci - chcem sa spytat - nebola ste niektora teraz niekedy na gyn.prehliadke? co by mala obsahovat - ja som bola pred tyzdnom a lekarka mi robila cytologiu a "pozrela" ma len sondou zvnutra - sono brucha - s gelom mi nerobila - je to ok??? ci teraz staci uz len ta sonda?

marduliena
16. okt 2013

Ja som bola pred mesiacom brala my krv lebo aj tabletky berem, sono brucha a cytologiu to bolo všetko.

jana121212
16. okt 2013

mne len pozrie bez sondy a prehmata mi brucho. ale idem ho menit.

Gynekologickú prevenciu absolvujú ženy od 18 rokov, resp. od prvého tehotenstva raz ročne. Vyšetrenie obsahuje najmä:

základné vyšetrenie vrátane vyšetrenia prsníkov pohmatom,
ultrasonografické vyšetrenie malej panvy brušnou alebo pošvovou (intravaginálnou) sondou,
ultrasonografické vyšetrenie oboch prsníkov vrátane regionálnych lymfatických uzlín (raz za 2 roky),
vyšetrenie mikrobiálneho pošvového obrazu,
vaginoskopiu, kolposkopiu.

Doplnkom prevencie je mamografia prsníkov. Raz za dva roky ho absolvujú ženy od 40 do 69 rokov, raz ročne ženy bez ohľadu na vek s pozitívnou rodinnou diagnózou a individuálne ženy s patologickým nálezom. Poistenky Dôvery môžu absolvovať toto vyšetrenie už do 10 dní.

Preventívne cytologické vyšetrenie absolvujú ženy od 23 rokov. Prvé dva odbery sa robia raz ročne. Ak sú výsledky v poriadku, pokračuje sa v trojročnom intervale. Skríning sa vo veku 64 rokov ukončí, ak sú ostatné 3 cytologické nálezy negatívne.

tilly24
16. okt 2013

myslim ze sono brucha sa robi len ked si po porode, popripade po cisarskom

sisaha
16. okt 2013

sono sa robi, ale cez posvu - vidi vsetko co vidiet ma - povedala by som ze presnejsie., zvonka sa robi iba tehotnym a po porode.

zigzag
16. okt 2013

mne po porode sono nerobili vobec, ale myslim, ze gyn prehliadka by mala skontrolovat aj vajecniky, to sondou si nevidiet .neviem, ja ked som bola s vajecnikami, tak mi robili klasicke sono po bruchu,,,,

cerez
16. okt 2013

Odber krvi, meranie tlaku, vaginálne sono, klasické sono, berie vzorku z krčka maternice, kontroluje prsia, mne pozerá aj jazvu po cisárskom. Snáď som na nič nezabudla.

alex31
16. okt 2013

bola som minuly tyzden .... robila mi presne to iste ako u ... cerez ... + krv ide aj na pecenove testy kvoli antikoncepcii