Zahryzla som si do pery. Ako liečiť opuch?
Ahojte zahryzla som si v utorok veľmi do pery strašne to bolelo a urobilo sa mi toto je to opuchnuté a boľavé. Dávala som si ja to aj alpu aj tu fialovú vodičku no bez zmeny neviem čo s tým aby to prešlo. Robí mi to problém aj pri jedení aj celkovo to dosť boli. Ďakujem

Je to aft najlepsie ked vezmes palicku do usi das na to tamtum verde a prilozis nan. Stipe to ale potom to znecitlivi. Aspon teda mne to pomaha
Afta. Natieraj hnedou vodickou z lekarne to je ina ako fialova, , mne to len s touto prejde. Pripadne herbadentom, tantum verde. Plus bkomplex, probiotika. Aj tyzden to moze trvat.
Afta pomáha aj camistat gél ono to po ňom aj trošku otrnie
@modrykolibrik áno tak som robila s alpou je to úľava len už to je skoro týždeň a nič sa nelepší a chcela by som niečo čo pomôže nie len znecitlivie
@hradnapani a z čoho sa urobila tá afta? Veď ja som si len zahryzla do pery
Moze to byt znak, ze nemas vporiadku imunitu. Ja som mavala afty ale chvalabohu uz nemam dlhe roky. Teraz ma trapia herpesy v nose
@autorka Objavenie sa áft v ústach má mnoho príčin, pričom ako hlavný dôvod vzniku je oslabenie imunitného systému. Ústa vo svojej prirodzenej mikroflóre obsahujú desiatky mikroorganizmov, ktoré spolu nažívajú v harmónii. Akonáhle sa však táto harmónia naruší, môže sa v ústach, ale aj kdekoľvek inde na tele, objaviť infekcia, ktorá sa prejaví práve vznikom ústnych áft.
Nedostatočná hygiena zubov a úst, nedokonalosti v chrupe, či nádcha alebo zápal mandlí tento stav len zhoršujú. Imunitný systém treba v prípade objavenia áft podporiť zvýšeným príjmom vitamínov či minerálov, alebo aj rôznych rastlinných výťažkov, ktoré imunitný systém pozitívne posilnia.
Je to afta. Kúp si glimbax a nasad Bkomplex. Afty sú z nedostatku vit.B.
Ako napísali kočky vyššie, je to afta. Mám s aftami bohaté skúsenosti🙈 Presne, keď si takto zahryznem, vždy sa mi spraví. Ale moja dentála hygienička mi povedala, že to môže byť aj zníženou imunitou. Mne sa vytvoria vždy po "blbom zahryznutí" alebo keď použijem zle umytý pohár, príbor v reštike. Ja väčšinou používam na liečenie Kamistad senzitiv gél, trošku to tú aftu znecitlivie a má aj hojivé účinky. Liečba trvá väčšinou týždeň.
Nasad B-complex, C-cko a vyplachuj usta s roztokom Herbadent.
Žienky ale ja to mám len jeden kus toto a tam som si zahryzla bolelo to a vzniklo toto nemám toho viac v ústach nič len toto
@ivuska027 teraz som bola na krv všetko som mala ok len nedostatok kyseliny listovej dosť veľký nedostatok tak to by aj mohlo byť lenže ja to mám od vtedy ako som si zahryzla do úst
to nevadi, je to ranka, ktora sa zle hoji, treba podporit jej hojenie
Ďakujem vám krásne pôjdem zajtra teda do lekárne pokupit niečo z toho čo ste mi poradili a snáď mi to čím skôr prejde.
Afta 😂 to si fakt nikdy predtym nemala??Oslabena imunita,vyceroanie,nasadit Bcko odporucam.A Glimbax je dobry na cokolvek zapalene v ustach vratane zapaleneho hrdla aft a roznych podobnych somarin.
ahoj mne pomoha potriet propolisom
@maminkadeticiek nikdy som to nemala fakt. Počula som už o Tom ale nemali to ani moje deti ani ja
@adrianasmolko ale asi sprej či?? Lebo mám mastičku ale to sa zle keďže to mám zvnútra
Repikovy alebo salviovy caj nemas doma? Aj to je dobre na vyplachovanie.
Vo vlhkom prostredí sa rany hoja horsie + sa ti to stále odiera pri jedení. Stačí dezinfikovať ( už spomínaný Tantum ,propolis, aj riedeny Betadine môžeš na sliznice)a hlavne po jedle. A musím pochváliť, máš krásne zuby 🙂.
ja mam propolis tekuty od vcelara a na vatovu tycinku si davam stipe ale pomaha
Poskodila si si sliznicu, preto sa spravila. (Ja som si pravidelne od bývalého zubára doniesla) Na afty funguje Béčko. To Ti povie ako lekár, tak lekárnik, a teda aj prax je taká. Glimbax ako jediny nestipe, hojí a umrtví. Mam s tým nechcené skusenosti ako decko a aj môj syn máva.
To je poškodená sliznica, keďže v ústach je vlho, ranka je biela.
Zahojí sa to aj samé, alebo daj repík, riešený betadin, alebo tantum verše ak už veľmi chces. Ale zahojí sa to aj tak
@kp7333 salviocy sprej som si ma to dala na noc
@marianeta ďakujem 😊
Zapalilo sa ti to
Skus corsodyl alebo tamtum vetde