icon

Zákaz vychádzania a výlet do prírody.

vaness110
10. apr 2020

Ahojte. Zaujímalo by ma či by niekto vedel podrobnejšie na čo sa vzťahuje zákaz vychádzania. S priateľom bývame obaja s rodičmi, a chceli by sme ísť autom do prírody, na bicykloch a tak. Len niekde som sa dočítala, že takto nemôžu chodiť ľudia z rozličnej domácnosti. Vedel by mi niekto 100% povedať, či môžme ísť spolu do prírody alebo nie? Chcem sa vyvarovať problémom. Ďakujem 🙂

sara07
10. apr 2020

@tslobik záleží ako si to vysvetlíš
predtým bolo doporučenie obmedzenei soc, kontaktov
teraz je zakaz soc. kontaktov
ale ten skončí lebo všetci su mimo
a v podstate je čast čo to ma v paži, čast to dodržuje a čast robí hovädiny
fakt skutočne potom vôbec nemá vyznam že sedíme doma bez prace, tak všetko zrušme a podme do prace , deti do školy a bude klud
potom ako maju urobit nejaké prognozy alebo riešit niečo na základe čoho, sype sa to celé
na jednej strane savujete vyvarate ruška ako ... na druhej strane ignoracia zvyšku asi tak

tslobik
10. apr 2020

@sara07 takéto nenormalne vysvetlenia ignorujem. Lebo sa na také stupidity nedá slušne reagovať. Nemám už čo dodať.

maciatkolulu
10. apr 2020

@mogaa predpokladám, že si čítaš túto diskusiu, dokonca si odporučila mladej babe, nech sa v pohode stretne s priateľom a tým poruší nariadenie a pritom moralizujes v téme druhej, ja neviem, ale ako čítam, tak čítam a vidím, že sa na to zvysoka ser.e,tak potom o com to je??? Prečo sa ekonomika ruinuje? Podľa mňa zbytočné. Každý si povie a co... Véd tam chalúpka, tam kamoška, tak sused, tam obchodík, tak hlinu a kvetinky, tam mama pečie, nooo

marion09
10. apr 2020

@lianka123 dotazníky neviem.ale známeho keď prechádzal do iného okresu sa pýtali kam ide a on išiel do práce ale nemal pri sebe pracovnú zmluvu tak ho vrátili späť a tak si vzal dovolenku lebo sa mu neoplatilo vracat

marion09
10. apr 2020

@tslobik
@laila22 veď to,ten zakaz je blbosť

mogaa
10. apr 2020

@maciatkolulu prepáč ale predpokladám že tá baba sa s priateľom stretávala aj doteraz....ak s niekým chodím tak sa s ním nestretávam len počas Veľkej noci🙂ale ak myslíš že ak sa kočka s frajerom nestretne 4 dni a predtým aj potom sa s ním stretáva že to nejako výrazne ovplyvní koronakrízu - tak ok🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
10. apr 2020

@mogaa nie, nepredpokladám nič, ale sa nemala stretávať ani predtým... Ci nariadenia sú len pre niektorých? Alebo ako?

ajka0207
10. apr 2020

@lianka123 u nas ano, a zastavuju tak kazde tretie auto.

lianka123
10. apr 2020

@marion09 fiha. A to bol aky okres?

lianka123
10. apr 2020

@ajka0207 sranda, ze u nas smer 2 okresy nic.

mogaa
10. apr 2020

@maciatkolulu nie som taká naivná aby som si myslela že mladí zaľúbení ľudia sa zrazu prestanú stretávať lebo je tu korona....podľa niektorých predpovedí tu má byť ešte rok , rok a pol alebo dokiaľ nebude účinná vakcína....to že odporúčania vidíš inak ty alebo ja je nepodstatné, ale 18-20ročnej babe nevysvetlíš že sa nesmie zrazu stretávať s frajerom....hlavne ak denne chodí do práce lebo robí v banke alebo je to predavačka....pri nás napr,.stále funguje Amazon a stovka ľudí sa tam denne stretáva v práci....niekto si to vysvetlí tak že na pár mesiacov sa zavrie v byte aj s deťmi a aj potraviny rieši donáškou a následne všetky potraviny dezinfikuje alebo odkladá do mrazničky či na slnko, niekto používa zdravý rozum a chodí s rodinkou aj von a potraviny nedezinfikuje a dokonca sa ani hneď po návrate z obchodu neprezlieka do iného oblečenia....z môjho pohľadu je oveľa menší problém ak sa stretávajú dvaja frajeri raz u jedného a raz u druhého ako keď vidím vonku denne stretávať sa partiu puberťákov z celého sídliska...ja sa riadim pánom Krčmérym - odporúčam pozrieť si jeho videá na YouTube - veľmi múdro tam vysvetľuje čo je pri epidémiách najväčší problém...

marion09
10. apr 2020

@lianka123 Humenné

hettinka
10. apr 2020

@monika4991 čo je moc? Že pracujúci sedia doma a ťahajú homeoffice, matky sedia doma na OČR lebo škôlky sú zatvorené, obchody sú zatvorené, szco majú zisk 0,00€, republika ide do krachu, my všetci musíme vydržať, ale mlade páriky nevydržia pár týždňov jeden bez druheho a musia sa stretávať? Ne nech sa nepototo. Inokedy sedia len na mobiloch a vypisujú, ale keď je núdzový stav, musia behať po lúke spolu.
A asi nepôjdu 2 metre od seba, či?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
10. apr 2020

@mogaa ale ja tomu rozumiem, všetkému

laila22
10. apr 2020

@evamarek77 zákaz vychádzať? Véd do prírody sa môže ísť. Pod pojmom zákaz vychádzať si predstavujem, že nemôžem prekročiť prah domu, bytu smerom von.

jana_eyre_2
10. apr 2020

@laila22 to nič, tu si ženy veľmi často nariadenia vykladajú podla seba a fakty preskakujú..

dokonca keď aj upozornis na fakt, že samotní odborníci, čo vytvárajú všetky pravidla - odporúčajú pobyt vonku v prírode s ľuďmi s ktorými žiješ, začnú ta obviňovať, že nedodrzujes nariadenia.. to tu teraz tak chodí...

kittykat22
10. apr 2020

Baby sorry ale niektore z vas su uplne blbe - az to boli. Podporovat ludi ako obist zakaz lebo chcu ist AUTOM DO PRIRODY? To fakt mate IQ pouzitej konfety? Nemusi mat clovek mozog jadroveho vedca aby vedel, ze zakaz je tu preto, aby nakaza neprechadzala jednej rodiny do druhej cez jedneho infikovaneho clena. Preto sa mame drzat len s ludmi vo vlastnej domacnosti. Podpora stylu - ako ti to dokazu? No nedokazu. Ale ak bude niekto z nich chory, tak zmetie aj druhu rodinu - je asi jasna. Ale dochadza vam, ze takto to bude robit 1/3 obcanov, tak tu budeme tu zatvoreni do bohvie kedy. Som rada, ze mate tolko penazi, casu a priestoru aby sme tu boli zahrabani do leta. Dochadza Vam, ze Nemecko ma prisnu karantenu a aj tak maju 121 000 chorych?

23121974
10. apr 2020

@evamarek77 Do prírody sa ísť môže...

hettinka
11. apr 2020

@kittykat22 Nemecko začalo s opatreniami neskôr, a pomalšie. Okrem toho, je ich cca 17x viac ako Slovákov. A tiež si myslím, že tam Turci rovnako u nás osadníci, opatrenia neriešia.

laila22
11. apr 2020

@kittykat22 do prírody v rámci okresu nikto nezakazal ísť.

jana_eyre_2
11. apr 2020

@kittykat22 a kedy začalo dodržovať karanténu Nemecko? Vieš, alebo to zámerne neuvadzas?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marion09
11. apr 2020

@kittykat22 tebe tiež ten prehnaný stres dobre vymyl mozog

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lucka1222
11. apr 2020

celé toto nariadenie je úplne zbytočné ... počas 5 dní sa nemôžeš stretávať s "cudzími" ľuďmi, ale že od utorka ideš do práce, kde si s ďalšími 100 ľuďmi v jednej hale, to už nevadí 🙂 že cestuješ v plnom autobuse ľudí, to tiež nevadí 🙂 že nakupuješ v plnom Kauflande, Lidli, Tescu ... je tiež ok 🙂 a povedzme si pravdu - kto naozaj chcel, tak ten si tú rodinu cez sviatky aj tak pobehá, môže byť nariadenie aké chce ... Ja sedím cez sviatky doma, ale to neznamená, že teraz pol roka sa nestretnem so svojou sestrou, či inou rodinou, lebo korona ...

maciatkolulu
11. apr 2020

@evamarek77 rodiny si nezlikviduju o to strach nemám, ale ekonomika bude v riti, ženy to poznali, fantázia budeme doma do septembra, maturanti majú radosť, proste hrôza. A pritom aj tí vyššie spomínaní Nemci idú pomaly uvoľňovať život do normálu. Ako mi písala nejde o počet nakazených, ale o priebeh, asi by rakúšania nezačali tiež s postupným otváraním pri tom čísle nakazených, ale ľudia už asi nečítajú, že je väčší počet uzdravenych denne ako nakazených... Na jednej strane sa tešíte ako nosíte ruská, pomaly iu aj zverí vonku aké máte opatrenia a na druhej hľadáte cestičky ako to obísť, lebo to je zase prehnane😂😂😂
Inak bufet na železnej budebotvoreny😂😂😂hôr sa byť o flek na parkovanie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
11. apr 2020

Hor sa biť o flek na parkovanie...