icon

Žalúdočné kŕče po užití Sumamedu: Čo robiť?

12. jan 2025

Ahojte, berem sumamed a citim krce v zaludku. Napriek tomu, ze som si ich nedala na prazdny zaludok a beriem probiotika. Mam pokracovat v liecbe? Zatial som vzala 1tabl z 3. Dakujem za rady.

Strana
z2
karolina553
12. jan 2025

Keď si zobrala len jednu tabletu, ešte nemôžeš vedieť ci ti je z nej zle. Ja by som si dala aj druhú aby som zistila ci to nebolo z niečoho iného. Ale nechcem ti zle poradiť, tak radšej zavolaj doktorke

kp7333
12. jan 2025

Sumamed je tazky na zaludok, preto sa uziva po jedle. To jedlo by malo byt syte, nie zeleninovy salat a pod. Uziva sa len 3 dni jedenkrat za den,to vydrzis.

karolina553
12. jan 2025

Práve som si to koli tebe študovala, a odborník písal ze sú to len vedľajšie účinky a ze treba nasadiť probiotika. Nič iné.

valikasikulova
12. jan 2025

Aj mne je vždy z neho zle aj sa vždy po 💩 a môžem sa aj najesť aj probio užívať a nepomôže....minule som mala amoksiklav a ten úplne v pohode aj nalačno....

autor
12. jan 2025

@valikasikulova a nic nehrozi? Ze sposobi zapal zaludka abo vred, abo roztrhnutie?🙉

autor
12. jan 2025

@karolina553 cize probiotika a dalej brat?

autor
12. jan 2025

@kp7333 ked je to NU, netreba vysadit? 😁 atb nebravam, tak neviem🙂

valikasikulova
12. jan 2025

Nie určite neboj, keby si mala podozrenie ze sa liecis na vredy tak by lekár prispôsobil liečbu atb 😊😊

misslilac13
12. jan 2025

Výdrž to, summomed je dobrý, zaberie. Mne stále predpisujú dalacin alebo klacid a tie sú horšie ako samotná choroba.

deti95060810
12. jan 2025

určite dobrať.. veď to sú len 3 tabl.
ja som užívala nepríjemné antb. 21 dní na helicobaktera... a dala som to. samozrejme probiotiká k tomu.

ada_alica
12. jan 2025

Momentálne ho užívam, daj si ho s poriadnym jedlom a máš po probléme, tiež som si dala bez jedla však nemám prazdny žalúdok (som si myslela)a do hodiny má napínalo, zjedla som rožok a ustúpilo to....🙂

karolina553
12. jan 2025

Ano

autor
12. jan 2025

@misslilac13 v com? Je ti po nich zle? Ja mam hit, dalacin ani klacid nemozem.. atb som nebrala dlho..

autor
12. jan 2025

@ada_alica najedla som sa a dala, tak uvidime🙂

1fifinka1
12. jan 2025

No práveže sumamed sa ma nalačno brat inak neucinkuje účinna látka. Upozornila ma nato lekárka aj teta v lekárni. Tuším dve hodiny po jedle, alebo hodinu pred jedlom tak to píšu v letáku.

taktotedanie
12. jan 2025

Nie neprerusuj liecbu

ada_alica
12. jan 2025
tanika
12. jan 2025

Ahoj ja msm tiez HIT atibiotika som nejedla asi 2 roky a tersz ms zo čaká na mycoplazmy 3 balenia sumamed , zchytala som ich od dcéry len v utorok som objednaná na orl na vytery no hrdlo aby zo nebolo skreslené musim vydražiť ja mam dutiny chytene od 24.12, ( KO , crp vsetko v norme bez teploty … u obvodnej 27.12. Vytery negativne rtg pplúc neg. Len rtg dutin bol opuchnuté dutiny bez hladiny . 😏 vysli mi iba hranicne chlamýdie a pozitivne mycoplazmy. Zatekajú mi hlieny do hrdla joj trocha kasel cele zle . Bojim sa atb nakolko mam nie ze krce v bruchu ale opucham v tvari cervena a vyrážky y normalne sa bojim …
Ty na co berieš sumamed ????

tanika
12. jan 2025

@taktotedanie poprosim vas pani doktorka v piatok mi obvodna na základe výsledkov krvi z 27.12. hranicne mycoplazmy ale z vyteru pcr serologie my vysli teraz v piatok pozitivne aktívne mycoplazmy ( 3 balenia sumamed )
Ja mam problemy od23.12. Dutiny Bolesti v čelných ja som ich mala operované dva krat takze chronicky dutinar konecne som si vybavila termin este minuly týždeň primárovi co ma operoval ze ma vyšetrí v utorok doobedu . Som bez teploty crp v piatok 1,9 len čelo boli . Zatekaju hlieny trocha obcas kasel, hrdlo cervene neboli proste mi to cestuje dva dni dobre pozom opäť čelo na striedačku . Ja neviem mam si nasadit ten sumamamed ? Lebo oni mi budú robit odbery výter z nosa a hrdla. Nebolo by to skreslene ? Dakujem moc za odpoveď moja obvodna si mysli ze tie dutiny problem mi ro ia tie mycoplazmy ze tam sa mi to vrazilo 😏😏😏

autor
12. jan 2025

@tanika dutiny. Po 14dnoch alterna liecby som nakoniec siahla po atb. Vkuse mi to vyrazalo do licnych kosti a usi aj napriek tomu, ze soplik je uz bezfarebny a fukam len rano po zobudeni. Avsak mi to chytilo asi uz aj 3klanny nerv.. tak uz ma to nastvalo a nasadila som ich. Krce mam hrozne, ale dutiny, hlava, usi prestali boliet uz po 1.tabl. crp som mala nizke, ale sudim, ze to bola dala bakteria. Dufam, ze ju usmrtim a zase budem nat roky pokoj.. travenie budem davat zase dlho do poriadku😪😏

autor
12. jan 2025

@tanika inak v 2019 som na mykoplazmy brala 2bal sumamed a zabrali. Odvtedy sa nevratili🙏

autor
12. jan 2025

@tanika a mykoplazmy vysli aj v nose? Striekala si si aspon koloid striebro? Abo vincentku s kvapkou citricidalu? Sople mas farebne? Ja som mala zlte, ale uz su bezfarebne a problemy aj tak pretrvavali..

iwesska
12. jan 2025

Kazde ATB sposobuju traviace tazkosti,to nie je dovod na vysadenie. 3 dni to vydrzis.

tanika
12. jan 2025

Atibiotika ziadne neboli este …Vytery este 27.12. Hrdlo nos negativne crp stale nizke iba raz 12.2 hodnotu malo rtg iba opuch dutin , len hlava čelo, trocha usi . Inak ako na hojdačke mycoplazmy mi vysli z krvi hranicne 27.12. Odber ale 9.1. Som isla opäť k Mudr. Konecne robila po sviatkoch a urobila pcr ster z hrdla a v piatok 10.1. Ze iz ma vysledok ….mi volala poobede ze 3 balenia sumamed mi dava ze aktívne mycoplazmy mam nic nevyslo .
Ze uz nemusim ist teraz v utorok ns orl primárovi ze to mi robis tie mycolazmy. Ale js sa po prve bojim reakcie ale hlavne ci nebudu skreslené vysledky vyterov co mi ma robit primát orl co ma operovsl v minulosti … leze od vcera opäť bolesti v čelných dutinách v hlave crp v piatok 1,5 bez teploty hlieny ziadne číre len zatekanie , hrdlo červenkasté…. Uz by som si ich aj dala …..neviem vo spravit .
Mala som Iva medzi sviatkami pamycon aerinazu 1x denne , mometasone

autor
12. jan 2025

@tanika tak uz vydrz teraz do ut, potom nasadis, ak chces ist na orl..

tanika
12. jan 2025

Este som ti zabudla napísať ze hlieny z nosa číre od zaciatku vazne by som povedals ze som bez nadchy . Do nosa vincetku , konvičkovala, vsetko mozne suche teplo, kortikoidy do nosa….ja uz neviem čo s tymi dutinami robit🙈 zeby ozaj atb mi treba

taktotedanie
12. jan 2025

@tanika ked mate lieky treba zacat brat
Nekonvickovala by som rozhodne!

tanika
12. jan 2025

@taktotedanie ja viem že ich treba brat…. len v utorok mam ist na orl kde ma operovali a ze mi bufu robit odbery ked som si promtne vybavovala termin nevedela som o tych mykoplazmach….. len aby neboli skreslené tym sumamedom ??? Či ?

taktotedanie
12. jan 2025

@tanika po dvoch dnoch mozu a nemusia

tanika
12. jan 2025

@taktotedanie ja to vydržím počkam uz do utorka…… keby to bol piatok isto si tie atb dám …bolo dobre ale sa mi to vratilo opäť cca 5.1. Zase dutiny len vcera sme mali pohreb a obávala som sa tych atb reakcie a kŕče ked tam budem … ďakujem ❤️za radu a pomoc a ozaj môžu toto spôsobovať mycoplazmy problem hlavne dutiny , hrdlo, zatekanie hlienov …trocha kasel??

Strana
z2