Zápach a divný nos po prekonaní Covid-19
Ahojte baby. Prekonala som v októbri covid 19 a asi po 2 mesiacoch som sa jedno ráno zobudila a začala mi strašne smrdiet cibuľa. Horúčky som nemala už mi nič nebolo ale mne stále smrdí.
Po prekonaní mi lekár nastavil protizápalovu stravu plus sledovanie pH a diétu ale pach som necítila... Žeby u mňa prebiehala ketoza v organizme?
Ten istý pach cítim aj z moču. Mala som ho vyšetrení v labaku je negatívny žiaden zápal nič.
Prosim poraďte mi co robiť :(
Bojim sa ze mi odišlo časť receptoru na vône...
@kamoska_z_konika zhruba 3/4 roka sa mi to vracalo na normálnu úroveň. Ale prezradím vsm srandu. Minulý rok v novembri som bola tehotná a všetky veci od jari až po voňavku mi smrdeli tak preexponovane ze som mala dosť(cibuľa to síce nebola ale jar som teda dlho používať nemohla)
@sheyla95622 ja už 1 rok a 2 mesiace nemám chut a čuch 😞cibuľa, paprika ako oparfemovana … tiež šunka a maso katastofa, čo sa mi trochu vrátil čuch a necítim rovnako vône. Moc úplne inak vonia podobne ako Taktiež cítim dym z cigariet tam, kde sa nenachádza žiaden fajčiar… az tak autenticky, že má štípu oci a nos akoby som bola v zafajcenom bare…
🙈skúšala som všetko aróma spreje, olejové lampy, sacky s kávou a inymi afrodiziakmi, bylinkové kúpele… snad aj nemozne…more, otužovanie, vitamíny vo vysokých dávkach …. Nič zatiaľ nezabralo. Okrem toho neskutočná unava k tomu. 🙈
Skúste si kúpiť Hapci v lekárni takú tyčinku do nosa co sa inhaluje. Niekto písal že treba trénovať čuch tak som to niekolkokrat za deň inhalovala. Ja som vyše roka tiež nemohla ani cítiť cibuľu, mäso, vajcia, voňavky. Kolové nápoje mi chutili ako chemikália 🙈 . Neviem či pomohlo to ale už som ok. Stojí to minimálne takže za skúšku to myslím stojí 🙂
@katikarcoolka to s tou colou mám aj ja už od roku 2021! Asi 3 mesiace po covide som mala coca colu s vyliala som ju celú lebo som myslela že je pokazená... Po nejakom čase som mala Pepsi a to iste.. Nepijem tie nápoje často ale ešte aj teraz keď si občas dám, stále tam cítim akúsi chémiu...
Zlepšil sa vám niekomu ten čuch po dlhšej dobe? Mám rovnaký problém. V apríli som prekonal covid keď som nemal čuch asi 2 týždne a teraz po 3 mesiacoch z ničoho už 3 deň všade cítim cigaretový dym.
Okrem toho mám veľké problémy s močovými cestami a mechúrom od prekonania. Fungujem na tabletkách od bolesti a hyperaktívny mechúr. Na vyšetreniach u urológa bolo samozrejme všetko negatívne. Mal niekto podobné problémy po covide?
@pentelkaxyz ahoj, prejde to. mne extremne smrdeli vajička, niektoré parfémy ale že extra, ako keby mam v nose plesne a udeny dym dokopy, neviem to inak špecifikovat 😀 postupne to prešlo. arytmiu srdca mam bohužial doteraz ale ja som prekonala X kovidov a musim povedat, že už nikdy to nebude somnou to isté , hlavne rozumovo. mám pocit, že viac zabúdam, že si menej pamätám. naschvál čítam mnoho kníh a učím sa, ale neviem vytrénovať mozog :( ak sa ešte aj dnes najde niekto, kto si myslí, že kovid bol iba chripka, tak ja som príklad, že vobec nie.

Čaute. Ja som prekonal Covid 10.11.2021. Po polroku som začal mať divné chute a aj čuch. Mám to doteraz. Bol som aj u lekára a robil mi vyšetrenia a všetko mám ok. Už som potom u neho nebol. No mne vadí to, že cítim svoje telo ako vydáva čudný pach aj keď som sa okúpal. Kamarát mi povedal že voniam, keď sme išli spolu do práce. Som mu povedal, že ja cítim zo seba čudný smradľavý pach. Kamarát cítil, ako mám na sebe parfém. Som zvedavý, dokedy budeme mať tieto problémy. Som si aj vypočul od rodiny , ze si vymýšľam. Povedali mi, že som hypochonder.