Zápal trojklanného nervu po plombovaní zuba
Dobrý deň , na spodnej osmičke po výmene amalganovej plomby a oprave kazu pod ňou ktorý bol hlbší mi začali bolesti tvare. Na začiatku som bolesť a čudný pocit na dolnej čeľusti pripisovala “rane” po oprave zuba. Po týždni pribudol aj pálivý pocit a mravčenie na hornej čeľusti. Nakoniec mi bol na pohotovosti diagnostikovaný zápal trojklanneho nervu , sekundárny po zubnom zákroku . Bolesť sa stále vracia , neurológ mi dal Timonil 150, 2x denne dnes všeobecný lekár pridal Prehabalin(Lyricu) tiež 2x denne , v zube ani okolo zápal nie je bola som na zubnom RTg aj CT… zubár tvrdí žúr kaz bol síce hlboko no nerv nezasiahol…čo robiť vytrhnúť opravený zub čo to všetko spôsobil a dokedy ma budú bez nejakého vysvetlenia dávkovať liekmi ? Je to na veľmi dlho? Ako mi naznačovali…Ma prosím niekto podobne skúsenosti? Ďakujem Maja
@maajda Plomba s týmto ale naozaj nič nemá, veď nerobil kanaliky… Nebola si v prievane? Nemavas otvorené okno v aute?
Podla mna primarne zub nie je na vine
@maajda Plomba s týmto ale naozaj nič nemá, veď nerobil kanaliky… Nebola si v prievane? Nemavas otvorené okno v aute?
@anonym_04d5e8 no pri plombovani som aj napriek anestéze zacítila bolesť kaz vraj bol hlboký no zubár stále tvrdí že nervov sa nedotkol..no v prívesného priamo úplne nie ale robila som z domu tie dni 8 hod pod oknom otvoreným na vetračku plus ráno v tých horúčavách čo boli som prievan rýchlo v byte robila
@lindayaaa áno zatinam, neraz sa na to aj zobudím… nosím ešte aj Invisiligne a veru aj počas dňa zahryzavam dlahy
@maajda pytam sa to preto lebo som mala podobny problem. Chodila som k orl zubarovi a potom mi zistili ze mi skripaju zuby. A zatinam sanku. A to mi sposobilo tieto bolesti pri uchu na lici, mierne mi to napuchlo. Lebo sa mi presilil čeľustny klb a to opotrebenie a zapalenie klbu ma bolelo ako keby som mala zapal trojklanneho nervu. A vzdy mi to zacne pri silnom strese. Ze akoby som mala prievan alebo ma zacne akoby vnutri v hrdle pobolievat na tej strane, potom akoby ucho. A to mam vsetko z toho klbu ze nan stale nevedomky tlacim a blizim si.
@maajda pytam sa to preto lebo som mala podobny problem. Chodila som k orl zubarovi a potom mi zistili ze mi skripaju zuby. A zatinam sanku. A to mi sposobilo tieto bolesti pri uchu na lici, mierne mi to napuchlo. Lebo sa mi presilil čeľustny klb a to opotrebenie a zapalenie klbu ma bolelo ako keby som mala zapal trojklanneho nervu. A vzdy mi to zacne pri silnom strese. Ze akoby som mala prievan alebo ma zacne akoby vnutri v hrdle pobolievat na tej strane, potom akoby ucho. A to mam vsetko z toho klbu ze nan stale nevedomky tlacim a blizim si.
@lindayaaa prosim vas pritom bolel aj nejaký zub alebo iba ta sánka a ucho ?
@ivanaa346 no v podstate vsetko a kazdy den sa mi zdalo ze ma boli nieco ine. Raz som si myslela ze zub, potom ucho, potom
lice, . Nevedela som presne identifikovat ze kde.
@lindayaaa ATA boelst bola veľmi silná, lebo mne to akoby iba na chvíľu vystrelí bud do zuba alebo ucha alebo snaky a zase je chvíľu dobre a opakuje sa to veľakrát cez deň to vystrelovanie bolesti .Teraz už to mate ok ? Zabrali tie lieky alebo co vám pomohlo nakoniec ? A ďakujem za odpisanie
@lindayaaa ATA boelst bola veľmi silná, lebo mne to akoby iba na chvíľu vystrelí bud do zuba alebo ucha alebo snaky a zase je chvíľu dobre a opakuje sa to veľakrát cez deň to vystrelovanie bolesti .Teraz už to mate ok ? Zabrali tie lieky alebo co vám pomohlo nakoniec ? A ďakujem za odpisanie
@timea301196 Nosim dlahu na noc. Kazdy den.
@ivanaa346 Ta dlaha a jedine flector mi zabral , mne doslova az ta licna kost pod okom puchla. Som nevedela z coho. A ani by ma nenapadlo ze to je zo zatinania. Ale kazdy to moze mat z niecoho ineho. A bolest bola taka skor stála. Hlavne ked som isla nieco tvrde zjest alebo zivla vtedy to riadne pichlo
@ivanaa346 Ta dlaha a jedine flector mi zabral , mne doslova az ta licna kost pod okom puchla. Som nevedela z coho. A ani by ma nenapadlo ze to je zo zatinania. Ale kazdy to moze mat z niecoho ineho. A bolest bola taka skor stála. Hlavne ked som isla nieco tvrde zjest alebo zivla vtedy to riadne pichlo
@lindayaaa Aj ja veľmi začínam v noci zuby lebo ráno mam až stuhnuté sanku celu z toho...kto robí tu dráhu obyčajný zubar ?
@lindayaaa A tiež vas boleli zub ked ste zahryzla do niečoho tuhého?

@maajda ja len taka otazka mimo, zatinate zuby? Napr v noci skripete?