icon

Zapálená dierka po náušnici

happymom
29. sep 2021

Ahojte prosím pekne čo na zapálenu ušnú dierku ?? s čim si to mám potierať dcérke som kúpila nové náušnice zlaté a toto sa jej stalo Dakujem za vaše odpovede 🙂

Zapálená dierka po náušnici
evkamotka
29. sep 2021

Mne sa takto zapalovali zo zlatych nausnic usi, vobec nam nedoplo, ze som pravdepodobne na zlate alergicka. Potierala som si to framikoynom mastou a pomedzi to pretrela alpou. Ked sa to vyhoji, skuste radsej strieborne alebo este lepsie-z chirurgickej ocele

lenka7477
29. sep 2021

Presne tak, alergia na zlato . Zabar kamilky a potieraj pár dní . Skús striebro , ak máš doma aj svoje náušnice . Alebo ak v tvojom okolí niekto náušnice nastreluje - tak ich kúp. My sme sa tak trápili cez 2 roky, striebro, zlato, biele zlato ...nakoniec som kupila nastrelovacie a je po probléme. Hlavne vždy náušnice namoč buď do alkoholu , alebo prevar vo vode.

happymom
autor
29. sep 2021

@evkamotka
@lenka7477 nemyslím že je alergická na zlato dcéra nosila zlaté náušnice 9 rokov. Potom jednu stratila tak sme kúpili nové a po týždni toto

lenka7477
29. sep 2021

A nemá tam vred ? Zdá sa mi tam taká hrčka akási .

happymom
autor
29. sep 2021

@lenka7477 asi áno je tam niesla hrčka a je to celé tvrde

marika39
29. sep 2021

ja by som skúsila ako bábätkám , najprv dezinfikovať liehom a potom framykoinovú mastičku.

happymom
autor
29. sep 2021

@marika39 mám doma len fungicidin môžem použiť aj ten ?

lenka7477
29. sep 2021

@happymom to bude asi dôvod - skúste preliečiť najskôr to - neboj dierka nezarastie za týždeň , ani za dva . My sme tak fungovali mesiac , každý 2-3 deň sme namastili náušku framykoinom, potom bactrobanom - prevliekli cez dierku a zas vytiahli .

happymom
autor
29. sep 2021

@lenka7477 framykoin je na predpis ?

sono2
29. sep 2021

@happymom áno je
Fungicidin je na plesne. To je úplne niečo iné.

marika39
29. sep 2021

@happymom nie som si istá, ja som ho dostala v pôrodnici, skús hodiť do googla či je voľnopredajný

jeliz59
29. sep 2021

Ja som používala betadine repik a striedala som aj silný roztok ( prevarena voda+ lizicka čajová soľ,)
Masť framykoin alebo baneocin....a moja sestra chváli dettol antisepticky roztok vo forme spreju a z DM drogerie sprej na rany mivolis 🤗

kvetinka1797
29. sep 2021

ked predtym so zlatom problem nemala, tak to isto nebude alergia na zlato.. mozno ste kupili fejk a niesu vobec zlate ..alebo boli spinave od prachu, nevydezinfikovane🤷

happymom
autor
29. sep 2021

@kvetinka1797 náušnice stali 190€ tak dúfam že nie fejkove som kúpila 😢

janinah
29. sep 2021

Potrebuje ATB mastičky a tá je na predpis.je možné.ze to zhnisa a bude treba malý chirurg.zakrok

evkamotka
30. sep 2021

@happymom ok. Mozno teda nahoda, každopádne liecba plati

lenka7477
30. sep 2021

@happymom ano je na predpis