Zapálené hlasivky - preskakujúci hlas

missviolet
22. máj 2022

Ahojte,
neviem sa nejako vystrabit z choroby, prvy tyzden som bola na theraflu, cmulala dorithricin, davala kalciovy sirup, v hrdle ziletky, klasika tazke prehltanie, hrozne sucho v hrdle atd. tie ziletky su uz skoro okej, ale hlas mam stale strasne namahany, rozpravam minimum a zniem ako mutujuci pubertak uz 11 dni (u doktorky som bola stvrtok az), uplne mi preskakuje uz po 2 vetach a vyslovene citim namahu hlasiviek, boli ma to pri rozpravani.
Tak som teda sla k doktorke, mam antibiotika augmentin, plus cmulat homeovox, na odpuch sliznic Aescin, pit vincentku.
dodrziavam vsetko, ale s tymi hlasivkami ziadne zlepsenie. Som jedina skolitelka v praci, mame newcomerov a nutne ich potrebujem skolit, takze som uz kusok zufala, cim dlhsie sa to odsuva, tym horsie v praci, pretoze su nahradou za odchadzajuceho pracovnika.
S cim mate dobre skusenosti na hlasivky? dakujem velmi pekne za rady

dijka143
22. máj 2022

@missviolet skusk kalciovy sirup

kristiii
22. máj 2022

@missviolet mne pomohlo kalcium, ale priamo do žily u doktorky, to som počula zlepšenie v podstate okamžite

missviolet
autor
22. máj 2022

@dijka143 ten uz som skusala, dve flasky, nic... bezne byva dobry, to mas pravdu

pinkgirl
22. máj 2022

@missviolet na hlasivky a stratu hlasu sa mne osvedčilo cmulat Panthenol tbl 3xdenne - odporúčam tie od fy Generica, majú jablkovú príchuť. Toto mi poradila ešte moja detská dr.🙂.

katooshik
22. máj 2022

@missviolet ahojky. Nedávno som to riešila sama so sebou,ja odporúčam: hlasovy kľud,ak sa dá,čo najmenej rozprávať, ak musíš rozprávať tak potichu, šepkanie je pre hlaasivky náročnejšie ako rozprávanie. Celý deň mať uviazanu šatku okolo krku. Zvlhčovať hrdlo- čiže popíjať vlažné nápoje, veľa tekutín, inhalovať Vincentku, ďalej cmulat panthotenove pastilky napr Hydropastilky od Genetická, B komplex,C vitaminz a Calcium. Ak máš aj hlieny,alebo si mala tak ACC long,ktorý rozriešiť hlieny,uľahčí vykašliavanie a tym očistí aj hlasivky. Držím palce,skoré uzdravenie

missviolet
autor
23. máj 2022

@pinkgirl dakujem, skusim

missviolet
autor
23. máj 2022

@katooshik dakujem pekne, urcite vyskusam tieto rady

dadalinka15
5. nov 2023

@missviolet dobrý den, čo vám nakoniec pomohlo? Vyriešili ste to?

missviolet
autor
5. nov 2023

@dadalinka15 pamatam si ze zabrali zlate pastilky a hydro pastilky