icon

Zarastá mi necht na prste nohy

psicek12345
11. júl 2022

Zarasta mi nechet na palci na nohe ide mi s toho hnis a mam to cerveno fialove..urobila sa mi tam neprijemna tvrda koza tak som ju dal prec teraz to je fajn ale vyzera to hrozne boli to pri chodze a ked mam nohu v topankach neviem co mam robit mozno to znie divne ale koza pri nechte sa mi oddelila od druhej..da sa to aj nadvihnut a vidim tam maso pravdepodobne. Co som cital a pozeral tak to nemam take hrozne asi ale stale neviem co stym.

psicek12345
autor
11. júl 2022

@psicek12345 a mam 13 rokov neviem co stym a chcem nejake rady predtym ako to poviem mame aby nerobila paniku a dam jej precitat.. mam aj screenshoty nejakej diskusie aby nerobila paniku hned zase ze zomriem.. mal som to na pravej nohe aj a to som si sám vyliečil ale toto sa mi nejako nedarí..

viestta
11. júl 2022

@psicek12345 žiadne rady ti netreba. Povedať mame a ísť k doktorovi. Fialový palec už prestáva byť maličkosť, ktorú treba tajiť.

andreakg
11. júl 2022

@psicek12345 máme povedz nech ti nájde dobrú pedikúru,tam ti pomôžu a ukážu aj ako sa máš doma starať o nechet aby nezarastal.V lekárni treba kúpiť betadine,a dávať,aby vytiahol hnis

psicek12345
autor
11. júl 2022

@viestta tak nieje zase fialovy a ani celý.. je červený opuchnutý. Mal som aj horšie. Len mi to nejde vyliečiť samému. Nech to skúsi ešte mama a keď nie tak..

psicek12345
autor
11. júl 2022

@viestta kúsok je červený.

viestta
11. júl 2022

@andreakg betadin je dezinfekcia, hnis vytiahne zábal z ichtyolu alebo visnevskeho balzam

psicek12345
autor
11. júl 2022

@andreakg čo som čítal tak na pedikúre ževraj to bolí ako fras keď to robia ale ževraj to stojí za to.. a u lekára je že buď sa mu nebude chcieť stým babrať tak strhne celý nechet alebo to v niektorých prípadoch urobil aj dobre.

marcellka32
11. júl 2022

Červený palec opuchnuty určite nezatajuj mame, treba ísť na medicinalnu pedikúru...čím neskôr, tým horší je stav

psicek12345
autor
11. júl 2022

@marcellka32 dobre ďakujem. Už som to aj mame chcel ukázať ale vyzeralo to troška zle a teraz som si to ešte viac dokazil.. dnes nechcem má toho veľa tak aby nedostala šoky.. zajtra jej to ukážem.

martul
11. júl 2022

@psicek12345 no poviem ti to takto. Môjho syna bolí už aj to keď sa mu na palec pozriem. Nedovolil mi sa toho ani dotknúť vatovou tyčinkou. Zobrala som ho pedikerke a vieš čo? Za 20 min mu to ošetrila, vyčistila a usmiaty išiel domov. Dala mu tam takú sponu čo za 2-3 týždne sama odpadne, dezinfekciu natierať betadinom. Neboj sa.

3petka
11. júl 2022

@psicek12345 dezinfikovať. Ja som tiež nechcela ísť k pedikérke som strašne náchylná na nohy. Treba zmeniť obuv zrejme je malá alebo úzka. A mne pomohlo dlho dlho si pod nechet zatláčať vatičku namočenú v alpe a tým ten necht nadvihnúť. Niekoľko krát do dňa som menila keď to bolo zapálené. A to som bola pred tým ešte aj na chirurgii strihať ale nepomohlo.

cherrystone
11. júl 2022

@psicek12345 v raci je centrum pedikury tam to riesia, zavolaj si.

psicek12345
autor
11. júl 2022

@martul jeej to fakt? Keby som vedel ze to takto lahko.. a prosim ta u tej pedikerky bol v okoli BA? Ak ano isiel by som tam

psicek12345
autor
11. júl 2022

@3petka aha no ja som si tam daval vselico no nic asi musim tej pedikerke

renab
11. júl 2022

@psicek12345 vymocit v prevarenej a osolenej horucej vode, zabalit na noc s ichtoxylom, ktory vytiahne hnis. A smer pedikerka.

simsalabim
11. júl 2022

@psicek12345 osetria to aj na chirurgii. Ak je to moc zle, daju aj atb.

martul
11. júl 2022

@psicek12345 my sme okres NZ, ale v ba ich je určite veľa. Hlavne povedz máme a nech ona niekomu zavolá a objedná ťa.

martul
11. júl 2022

@simsalabim no u nás ti ošetria tak, že strhnú celý necht a dovi dopo. A tá bolesť....no to ani za svet dieťaťu nespravím

loliki
11. júl 2022

@psicek12345 Vygoogli pedikérku, ony sa s tým stretávajú často a vedia ti pomôcť.

marcellka32
11. júl 2022

@martul už sa nestrhaju nechty, dáva sa spona, je to bezbolestne

simsalabim
11. júl 2022

@martul na to mas usta, aby si sa ozvala 🤷‍♀️ Ja som to riesila s dvomi detmi z 3, opakovane a nikdy chirurg nenavrhol strhnutie. Raz mala dcera aj celkove atb. Vtedy to mala hrozne.

psicek12345
autor
11. júl 2022

@simsalabim ja by som si to nenechal strhnut. Keby chce strhnut odchadzam.

simsalabim
11. júl 2022

@psicek12345 ved ok 😉 Inak mne ako dietatu po uraze nechet strhli (bol uz oddeleny od nechtoveho lozka) a nic tragicke to nebolo.

betka233
11. júl 2022

Suhlasim s @renab ze najprv vymocit v slanej prevarenej vode, to strasne pomaha, potom "ocistit" alebo povytlacat co sa da, zdezinfikovat s alpou, betadine, domacou a namastit s framykoinom ale este lepsi je bactroban... mne sa to takto zahojilo a mala som to fakt zle...

martul
11. júl 2022

@simsalabim veď aj som sa. Len som písala moji skúsenosť, my tu máme chirurga takého mäsiara.

martul
11. júl 2022

@marcellka32 veď o tom s písala

psicek12345
autor
11. júl 2022

@simsalabim kolko sa to hojilo? Lebo budúci tyzden mi nieco pôjdu s tym urobit tak ci do 10. Augusta budem OK?

simsalabim
12. júl 2022

@psicek12345 nepamatam. Ale do 10.8. urcite budes fit aj s rezervou.

psicek12345
autor
12. júl 2022

@simsalabim dakujem