Závislosť na Diazepane
Dobrý den,
myslím, si, že som závislá na diazepane respektíve používam čípky na migrénu s obsahom diazemapu a každý druhý den ma libí hlava, bola som na neurologii no žiadne lieky mi nezaberajú brala som viacero každý den sa brali migrény sa vracali a potom som mala od bolesti a tie zaberali len na začiaku a potom nie, prosím, dá sa tomu nejako vyhnúť? nič iné mi na migrény nezaberá ☹
Tak potom treba zájsť v januári za neurológom a uvidíte čo Vám povie. Ťažko radiť sa cez fórum. Nabudúce treba zájsť za nejakou šikovnou magistrou v lekárni keď už nie za lekárom.
Ahoj !Ja pri Tvojich problemoch by som sla po vysetreniach a k psichyatricke tiez. NIE V ZLOM ZMYSLE LEBO TAM NECHODIA BLAZNI ALE ABY Ti urobila vysetrenie a liecbu.Ja po operacii hlavy kedze som na 30 rokov mala krvacanie do mozgu chodim pravidelne kazdy polrok na kontroly.A beriem oxazepan a to len vtedy ak som nervozna a tiez antidepresiva.Pytala som sa ci uz si to mozem vysadit lebo je to uz 7 rokov od operacie ale lekarka povedala ze nie lebo u ludi po operacii mozgu moze prist epilepsia.Chvalabohu nemam ju. A k psichiatricke chodia aj vyssie postsveny ludia.Tiez si urob neurologicke vysetrenie a poziadaj o magneticku rezonanciu tu Ti da neurolog aby videli presne ci tam nemas niejaky problem.
@viva13 je rozdiel mat 120/80 ako 120/90. Aspon moja mamka sa lieci na hypertenziu (vys.tlak) a Dr.povedala,ze musime drzat tlak spodna hodnota na 80, ze 90 je uz dost. A to mala mamka tlak aj 190/100... podla toho jej nastavili aj lieky a bolesti hlavy prestali. U teba by som fakt zasla za inym neurologom a nechala si urobit komplex.vysetrenia + napr.merala sintlak kazdy den rano, na obed a vecer, v klude, ze aky to ma priebeh, ci to moze byt tym.
ahojte všetci! tak som bola na neurologii lekárka mi prišla na to, že mám stuhnutú šiju,bola som aj na RTG dostala som lieky na 1 mesiac a počas toho užívania ak vydržím bez tohoto ergotamínu tak to potom zvládnem.Je tomu už 3 týždne a za tú dobu som si ani jednu čípku nedala.Hlava ma bolela 1x za týžden,zabrali mi volnopredajné lieky,teraz chodím na rehabilitácie,masaže,akupunktúru a cítim sa skvele.
Doporucujem Ti zmenu neurológa. Existuje vela moznosti liecby migreny, pokial mas tak caste migrenozne zachvaty, urcite je na mieste preventivna liecba / predstavuje mnozstvo druhov preparátov/, ktora Ti znizi pocet zachvytov + akutna liecba sos pri zachvate - v sucasnosti zo skupiny triptanov. Antimigrenozne cipky su brontosaurom v terapii.
@viva13 To Vám gratulujem. Ja by som tiež rada prešla na niečo iné, ale neviem. Objednala som u neurológa, tak uvidím ako ma bude liečiť. Bolesti mám zo stuhnutej krčnej chrbtice, spazmy...Migrény som mávala od mladosti. Teraz ma boli hlava raz na jednej strane, raz na druhej....Tieto klasické tabletky mi nikdy nezaberali.
@lilly2014 Tak krčná chrbtica je riešenie! ja som v decembri 2013 mala migrény každý den,objednala som sa na neur. a pozrela mi krk, že je to jasné, poslala ma na RTG a tam sa to potvrdila,uplne stuhnutá šija.Predpísala mi 2 lieky,ktoré som brala 3-4týžde.Popri užívaní, som cjodila na rehabilitácie,masaže,akupukt. doktorka mi povedala, že to bude ťažký boj, ale ked zvládnem ten mesiac bez užívania toho ergotamínu, že potom to zvládnem vysadil, bol to veru tažký boj, ale vyhrala som ho,dnes je jul a ja som od januára bez čipiek. Mám kamarátku, ktorá má tiež takéto stavy od nej som sa k čípkom dostala, len sa ráno zobudí a už si musí dať čipku, čo ju bolí hlava, ja mám migrény viac ako 15rokov, daržím palce, toho neurologa by som skusila 🙂
@viva13 fuha... ale aj mne povedal neurolog, ze v prechode to zmizne 😀 /mam 31r.../
odkial si? v dedinke, odkial pochadzam, je fantasticky neurolog, v BA na mna kukaju v lekarnach, ze odkial mam ten recept???? / je to dedinka 25 km od BA/. Vdaka nemu som mala po 7r dva mes bez migren, akurat dnes som k nemu objednana...
dalsia moznost je homeopatia... ked som bola teh, prve mesiace boli STRASNE, hlava ma nonstop bolela, lieky som nemohla, bolo to peklo... potom homeopatka mi dala nejake "lieky" a do konca tehu som nevedela co su to migreny.... nevyhodou je, ze som ich musela brat nonstop /ale stale lepsie ako ta sialena bolest 😔 /
este dalsia moznost, co som ja neskusala, ale kamoska, kt. mam tiez kazdu chvilu migr, povedala, ze jej zabera ten aloe vera gel - broskynovy..
no drzim palce, viem co je to za bolest.......
Ďakujem za príspevky, súhlasím, že veľmi záleži od neurológa. Ja som z Piešťan. Ja mám tiež stuhnutú šiju a spazmy. Chodím na fyzioterapiu, trochu to pomáha. Lieky užívam na uvoľnenie, od bolesti bolesti hlavy okrem tých migrénových čipkov si nedávam iné. Keď mám zablokovanú chrbticu tak ma hlava boli nonstop. Na migrénu som uživala sumatriptany, ktoré mi pomohli prvý krát a potom už neúčinkovali. Lieky, ktoré blokujú migrénu, sú to vlastne lieky na schizofréniu, ak si dobre pamätám, som prestala užívať, lebo ma prestala bolesť jedna strana a začala druhá. Ja mám už 54 a som po gynekologickej operácii. Takže v mojom prípade je tam asi veľa faktorov. Ale neviem, čo by som dala za to, aby ma aspoň týždeň nebolela hlava 😉 .
Ahojte,
Ahojte, gratulujem autorke, ze nakoniec na migrenu nieco nasla. Ja mam migreny cca 25 rokov, bola som u X neurologov, riesila som aj chrbticu, na rehabitaciach, akupunkture, liecitelov a skusala som vsetko mozne, ale nakoniec sa vzdy vratim k tomuto cipku, ktory aj ked niektori uz nechcu predpisovat, je moja posledna zachrana. Som z neho den mimo, ale vzdy lepsie ako 3 dni mimo z migreny. 😉
PS: a sumatriptany a ine -triptany mi zabrali na zaciatku a potom uz nie, bolo mi z nich akurat viac zle...

@viva13 podla toho co pises, potrebujes Ty profylakticku liecbu. takato liecba sa indikuje prave pri takych castych migrenach ako mas ty...Len neviem či všetky tieto prispevky budu pre Teba prospešné, pretože ako čítam
4. mar 2012 si založila temu(Silné a časté migrény), kde žiadaš o pomoc...Tam si uviedla že :citujem(jediné čo mi poradila suseda ergotamínové čipky,tie už beriem cca 3 roky to mi jediné zaberá,no bojím sa toho diazepanu čo obsahujú. Prosím poraďte mi niekto som už vážne zúfala,teraz navštevujem tretieho neurologa,čo mi nevedia pomôcť,prípadne nepoznáte nejakého odborníka napr. v Bratislave? kopec žienok Ti poslalo velmi prospešné rady na liečbu...vyskúšala si aspon jednu? prepáč, zúfalý človek robí zúfale činy ale čo od nás očakávaš? možno ma odsúdite ale nerozumiem ??myslím že potrebuješ pomoc ale odbornu...🙂pekny večer