icon

Zavodňovanie, progesterón a PMS

zobaka
26. apr 2021

Ahojte, mozno tu ma niekto skusit, tak sa skusim opytat. Trpim zavodnovanim organizmu, na preventivnej prehliadke vsetko ok. Pred menstruaciou je to neznesitelne, ale trpim tym, aj pocas celeho mesiaca, cez ovulaciu je to trosku lepsie. Ked som skumala cim by to mohlo byt, vyslo mi, ze mam zrejme nizku hladinu progesteronu. Trpim depresiami, zlym spankom, zavodnovanim a mam sice pravidelny cyklus, ale skrateny. Rozmyslam, ze jedine obdobie, ked som nebola zavodnena bolo tehotenstvo, ked mi nasadila dr. Duphaston, to som len behala na wc, uplne som odpuchla. Do HAK sa mi nechce. Je tu nejaka zena, ktora ma, mala podobny problem a vyriesilo to nasadenie hormonov? Dakujem 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
zobaka
autor
26. apr 2021

@viestta ano to viem, bola som na vysetreni, tym, ze mam aj dalsie priznaky, myslim, ze v tom ulohu zohrava progesteron, chcela som cisty, ale vraj je lepsia HAK, ale tu som v zivote nebrala. O rok mam 40 a nechcemnist do takej zmeny.

asia83
26. apr 2021

@zobaka Lepok môže spôsobovať zadržiavanie vody v tele, prípadne zvýšený príjem vody, ktorú už obličky nevedia pustiť von a zadržia ju v tkanivách. No príčin je xy, skúste sa opýtať na gynekológii, ako si môžete pomôcť s tým hormónom. Telo zadržiava vodu keď sa bráni niečomu, čo sa deje v tele (infekcia, choroba...)

janetinka27
27. apr 2021

@zobaka treba riesit aj ten progesteron. jeho nedostatok moze zle vplyvat na sliznicu maternice, kde po dlhorocnom nedostatku progesteronu mozu zacat prebiehat rozne zmeny. treba to sledovat.

zobaka
autor
27. apr 2021

@janetinka27 po gynekologickej stranke som v poriadku, len som sa stazovala dr. na neznesitelne pms, vykyvy nalady tyzden pred menstruaciou, mam zly spanok celkovo, zavonovanie, cyklus skrateny, zavodnovanie, hovoril, ze by nasadil HAK, len ked mne sa tak do HAK nechce nikdy som ju nebrala

zobaka
autor
27. apr 2021

@asia83 ano aj lepok to robi to som si vsimla, ze ked vysadim muku splasnem

asia83
27. apr 2021

@zobaka Ja som kvôli tomu lepok vynechala úplne. 😉

tracka
3. máj 2021

@zobaka mám presne ten istý problém hrozné sa zbožňujem ale už cca 10 pred ms a cez tak do 4 dňa..potom sa to zlepšuje..ale cyklus mám tiež krátky cca 26 dní a teda keď to poratam tak som zavodnena väčšinu mesiaca..pijem zihlavu skusam vsetko mozne na odvodnenie a nic dokonca rano ked si zmeriam obvod lytka tak večer je toto o 4 cm hrubsie!!!bola som aj najprv a že všetko ok

janetinka27
3. máj 2021

@tracka mne pomohol na odvodnenie urologicky caj

tracka
3. máj 2021

@tracka hrozné sa zavodnujem

tracka
3. máj 2021

@janetinka27 vyskúšam ešte aj ten

zobaka
autor
4. máj 2021

@tracka ahoj a u nejakeho doktora si bola? ja sa niekedy vazne uz bojim

luccija
4. máj 2021

@zobaka mám to isté.Nohy ako balvan, ráno oci opuchnuté, nálada zlá...ani kalendár nemusím pozerať viem, že sa to blíži u mňa hneď po ovulacii.
Lekár by Ti mal spraviť hormonálnu profil ja idem na prevenciu a tiež zvažujem ATK som po 40 tke
Skúšala som čaje, gynex, pupalku hormóny neoklames😉

zobaka
autor
4. máj 2021

@luccija ano, pms mam uplne strasny, dr. vravel, ze jedine HAK mi s tym pomoze, zajdem tam sa porozpravat, ked tak vyskusam progesteron, ten odvodnuje a ked nebude dobre vysadim

kalianka
15. nov 2024

@zobaka ahoj, pomohol progesteron na pms? Mne doktorka predpisala utrogestan, mam take PMS, ze mi ide odvalit hlavu

zobaka
autor
15. nov 2024

@kalianka ja som to nakoniec neskusala, vystrasil ma, ze by som mohla otehotniet vdaka nemu