Závrate a hnačka

nikuliak
16. apr 2015

Ahojte, už fakt neviem, kam sa obrátiť, tak skúsim tu. Mávam už asi pol roka zdravotné prolémy - stáva sa mi, že mi zatočí hlava, je mi na odpadnutie, som celá bledá, trasú sa mi ruky aj nohy, napína ma na vracanie a je mi strašne zle od žalúdka a k tomu väčšinou dostanem aj hnačku... Trvá to možno pol hodinu takýto stav, potom som ešte hoďku - dve taká slabá, ale hnačka väčšinou ostane aj dlhšie... Mám to už pol roka, ale posledné dva mesiace hrozne často - aj dvakrát do týždňa. Bola som na magnetickej rezonancii mozgu a gastroskopii, ale všetko bolo v poriadku.. Nemáte s tým nejaké skúsenosti?

sasena21
16. apr 2015

Ahoj, skús si dať urobiť testy na potraviny. Hlavne na laktózu a lepok. 😉

nikuliak
autor
16. apr 2015

@sasena21
Ahoj, to som si dala tiež a všetko vyšlo negatívne.. akurát bola pozitívna histamínová intolerancia, ale to už bolo pred dvomi rokmi čo som robila tie testy a beriem na to tabletky... každopádne ďakujem za tip!

sasena21
16. apr 2015

Nie je za čo. Možno Ti to po čase prejde ja som mala také problémy od 9 rokov asi tak dva roky, bola som aj v nemocnici a nezistili mi nakoniec nič. Odvtedy mám (musím poklopať) pokoj.

nikuliak
autor
17. apr 2015

@sasena21

Mala si tiež závrate aj hnačku?

sasena21
18. apr 2015

Ja som mala hnačku a zvracanie. A dosť často, už som bola len kosť a koža keď som šla do nemocnice, lebo som nič neudržala v sebe.

astika
19. apr 2015

Ja som bola na tom podobne, len som nemala hnačku, ale zvracala som z toho točenia. U mňa to súviselo s krčnou chrbticou, 2x som ležala na neurológii kvôli tým točákom, bola som aj MR, nič mi poriadne nezistili. Ten stav je hrozný, lebo naozaj Ti zostane zle ako po jazde na kolotoči. Cpali do mňa infúzie a lieky proti zvracaniu. Časom to prešlo, keď som sa na to nesústredila a príliš sa nepozorovala. I teraz sa mi občas stane, vtedy si treba ľahnúť a nohy vyššie ako hlava a pomaly zhlboka dýchať.

nikuliak
autor
21. apr 2015

@sasena21

Fúha to je dosť drsné. A čo ti nakoniec zistili, že máš? Alebo čo ti pomohlo, ako ti to prešlo?

sasena21
21. apr 2015

No mňa narýchlo prepustili z nemocnice kvôli tomu, že tam bola chrípka a ja už som nemala žiadne problémy. Napísali mi, že mám CROHNOVU CHOROBU, ale to vyšetrenie čo mi robili nevyšlo. Asi tam len museli niečo napísať. Brala som nejaké tabletky a mala som aj diétu ako pri CROHNOVEJ CHOROBE, ale potom primár povedal, že už to nemusím držať. Na strednej som bola ešte raz na tom vyšetrení a tam sa nepotvrdilo, že mám CROHNOVU CHOROBU. Takže vlastne nič. Teraz môžem zjesť fakt hocičo.

111lena
26. dec 2015

Po salmonele sa mi často vracá hnačka spolu zo závratmi,triaškou, u dokrorky som bola, vš. Vyšetrenia mám za sebou, všetko v poriadku, držala som diéty, obmedzila som mliečne,no nič nepomáha. Dokonca mi lekár povedal,aby som nedržala žiadnu dietu, jedka všetko, mliečne tiež. Nasadila mi probiotiká, no stále sa mi to vracia dookola. Som zúfalá. - mali ste niekto pod.problém?? Za všetky radi budem vďačná

anov
26. dec 2015

Ja mam presne tie iste problemy zrazu sa mi začne točiť hlava zimnica a nakoniec hnačka. Začalo sa to po pôrode. Absolvovala som gastro vyšetrenia plus kolonoskopiu testy na alergie a nič. Doktor povedal že je to intolerancia laktózy od vtedy som na bezlaktozových výrobkoch plus probiotiká ale nie som si ista či je to mliekom vraj aj stres k tomu prispieva

zuzlabovska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macik34
16. nov 2019

@zuzlabovska mozes byt dehydrovana. Ne h ta mama vezme k lekarovi a smecta je super

adriana1988
30. apr 2021

@nikuliak ahoj ako si na tom teraz? Dostala si sa z toho?

beata2012
5. mar 2022

Ahoj, ja mavam dlhsie to iste, histaminova dieta pomaha, len tu je tazke dodrzat, bez lepku to je ovela lepsie, ale staci zjest nieco vysokohistaminove a je to znovu. Odporucam vyskusat histamin. dietu bez lepku.