Zažili ste nad ránom zvláštny stav?
Asi okolo pol 6 rano sa mi stala cudna vec. Bola som v takom polospanku nakolko pri mne spi 2 mesacny syn, spala som ale vnimala som zvuky napr aut na ulici... a naraz mi zacalo hrozne piskat v hlave, prirovnala bysom to k ladeniu frekvencie na radiu (?). A nemohla som sa pohnut, nemohla som pohnut rukami, nohami, otvorit oci proste nic. A v hlave som to normalne vnimala hlava uz bola zobudena... bolo to strasne.. bala som sa ze mam porazku alebo co... trvalo to asi pol minuty, ani neviem a z nicoho nic to prestalo. Ostala som extremne vydesena... co to mohlo byt? Ma niekto skusenost?
Takto priateľ opisoval spánkovú paralýzu. Hlavne tú prebudenosť a neschopnosť sa pohnúť.
spankova paralyza
Bola to spánková paralýza. Žiadna porážka. Buď rada, že len pol minúty. Ja mávam dlhšie a vidím pritom veci, že ty by si už asi volala exorcistu, že máš doma satana.😃
Ja som toto par krat zazila, jediny rozdiel je v tom ze mne v hlave huci, akoby mi tam isiel vlak. Je to dost blby pocit, no…
ako baby písali paralýza. Ja to mam roky vidim nerealne veci, postavy, ako na mne niekto sedí. Poradim ti nebojuj stym. Snažim sa stale upokojiť povedať si čo to je samozrejme v mysli. Sústrediť sa na prst na ruke a pomaly nim pohnuť. A vtedy sa pomaly preberiem. Je to hrozny pocit a dlho mi trvalo príst na to čo pomáha. A ešte jedna vec v 99 percentach pripadov sa to stane keď zaspavam na chrbte.😊
@pjeria1 😱 myslela som si, že s tým spaním na chrbte to mám len ja, príp som si to nejako “domyslela”, ale rovnako! Alebo aj keď mám ešte ruky a nohy nepokrčené a ležím na chrbte, no niečo na tom bude..
autorka, vtedy si treba len v hlave hovoriť, že je to toto, a ono to proste prejde, veľmi nepríjemná vec..
mne sa to stalo iba raz.....bolo to hrozné,ja som si začala v duchu opakovať,že musím sa zobudiť...

Skús pozrieť niečo o spánkovej paralýze. Podobá sa mi to na to.