icon

Zdravotné problémy u dospelého a očkovanie

3. aug 2023

Ahojte zdravotnici,
viete mi prosim poradit, ci je dlhodobo zvyseny krvny tlak, zvyseny cukor a cholesterol, chronicky unavovy syndrom u dospeleho problemom na ockovanie proti hepatitide typu B? Moze toto ockovanie zhorsit zdravotne problemy? Dakujem

Strana
z2
autor
3. aug 2023

@akvi Ved presne na toto narazam, ze nikto to nevie riesit, nikto mi nevie pomoct. Ja by som velmi rada isla za odbornikom, keby som vedela, kde ho najdem.
Vies co, som na tom tak, ze mam dni, ked nie som schopna vstat a ist sa napit vody, co mam tak zatiahnutu rucnu brzdu, obrazne povedane a dni, kedy je to o nieco malo lepsie, ale tym lepsich dni je podstatne menej, ako tych horsich.
Ale do prace proste ist musim, nevychadzame s jednym platom, ako ide teraz vsetko stale hore a este ked strasia, ako pojdu energie od noveho roku hore a s tym aj vsetko ostatne. Proste si to fakt nemozem dovolit.

stanulienkat
3. aug 2023

Píšeš, že nemáš depresie. OK, ale aj tak si začínam myslieť, že tvoj problém je psychicky, ktorý vyúsťuje do fyzických ťažkostí. Rozhodne ti držím palce, aby si sa dala dokopy a posilni zdravotníctvo.🙂

autor
3. aug 2023

@stanulienkat Podla coho toto usudzujes?

stanulienkat
3. aug 2023

Neviem..unava, nechut do vsetkeho, nevladzes. Mozno si len vycerpana z deti, domacnosti, vztahov?? Mylit sa mozem..

autor
3. aug 2023

@stanulienkat Ja nemam nechut do vsetkeho, nic take som predsa nikde nenapisala. Deti mam velke, na strednej skole, manzelstvo ok. Netriafas dobre.

stanulienkat
3. aug 2023

Tak drzim palce, aby si dobre doriesila.

akvi
3. aug 2023

Ja ťa chápem, ako vravím, mám v rodine.
@stanulienkat ona má určenú diagnózu. Ja som milo prekvapená, že vôbec nejaký dr zistil, čo to je. Pretože väčšina dr hneď povie, že depresia. Lenže unavovy syndróm nie je depresia, človek nie je bez nálady kôli psychike, ale kôli tomu, že reálne nevládze. A nevládze kôli fyzickým procesom v tele. Liečba je zdĺhavá, pretože príčina nie je rovnaká u každého. Treba absolvovať veľa testov, chce to skúseného diagnostika.

Autorka, ak chceš, napíš mi správu, pošlem ti link, možno ťa to zaujme a keď budeš chcieť, nájdeš tam aj pomoc.

hladamematku
3. aug 2023

no ja ako prezident imunologickeho zdruzenia ti hovorim.....to vazne???????neches sa na to spytat tych co tomu rozumeju?

autor
3. aug 2023

@hladamematku Ak sa vyznas v imunologii, vedela by si poradit, ci teda moze toto ockovanie uskodit na dg, ktore mam a zhorsit ich? Prip vytvorit nove problemy?

Strana
z2