icon

Zdurená lymfatická uzlina pod pazuchou

teodozia
10. nov 2019

Mám pod pazuchou zdurenú lymfatickú uzlinu. Krv na hematologii OK, usg a mamograf tiež OK, CRP-16 a poslala ma hematologička na biopsiu, ale chirurg mi povedal, že on by do toho nezasahoval...Neviem, čo mám robiť, nemáte niekto skúsennosť?

amylee1910
11. nov 2019

@teodozia posluchla by som chirurga

simca_13
11. nov 2019

@teodozia aj ja by som počúvala chirurga, keby niečo tak už sa to prejaví v krvi, ja mám tiež aj pod pazuchou a aj v hrdle raz sa zdurili a už sa nezmenšili... všetko je ok, nič ma nebolí

nikpa
11. nov 2019

@teodozia Skús s výsledkami konzultovat aj inde, u ďalšieho lekára ak sa nevieš rozhodnúť.

teodozia
autor
12. nov 2019

@simca_13 a akú máš asi veľkosť pod pazuchou...ja už som asi pred pol rokom mala menšiu, chodila som na lymfomasáže a sa mi zmenšila, ale teraz sa mi znovu zväčšila, neviem, či nie tým, že mi stúplo CRP na 16, lebo predtým som mala nižšie...

teodozia
autor
12. nov 2019

@nikpa tak neviem s akým, pretože u nas to rieši asi hematologička a tá ma poslala na tú biopsiu a ja som si ju ako na doporučenie chirurga nedala urobiť. Teraz, k nej sa nemôžem ani ukázať...

nikpa
12. nov 2019

@teodozia je bohužiaľ normálne, že jeden dr má iný názor ako druhý a je potom smutné, keď na to takto dopláca pacient, že sa boji vrátiť k jednému z lekárov. Ja som to zažila s cystou v prsníku, jeden povedal biopsia druhý že netreba, nakoniec som sa rozhodla neísť. Skús pogooglit dalsieho hematologa alebo chirurga na konzultáciu, určite nie sú jediní vo vašom okolí.

nikpa
12. nov 2019

@teodozia este ma napadlo, že by si sa mohla poradiť s obvodnym lekárom, možno ta niekam odporučí

teodozia
autor
12. nov 2019

@nikpa problém v tom, že hematologička jediná v meste a ešte ku všetkému - studená, ako psi čumák... a obvodná je OK celkom, lebo ona najradšej vypíše výmenný lístok a pošle k odborníkovi, ale tiež je názoru, že trebalo zobrať vzorku...

nikpa
12. nov 2019

@teodozia ak si dala na chirurga aspoň si daj záležať na pravidelných kontrolách a uvidíš co sa bude diať. Ja tiež trpnem ale vydupala som si u lekára ktorý nesúhlasil s biopsiou, na začiatok kontroly po pol roku. Poprípade sú rôzne fóra kde sa môžeš spýtať na názor odborníka, prepiš nález a počkaj na odpoveď 🙂
http://www.europacolon.sk/poradna/

teodozia
autor
13. nov 2019

@nikpa píšem všade možne a väčšinou dostávam odpoveď, že zmeniť chirurga, t.j. že som si mala dať urobiť tu biopsiu...

teodozia
autor
13. nov 2019

@nikpa napísala som tam...

diannas
24. mar 2025

@teodozia ahoj ako to nakoniec dopadlo s tou uzlinou ?

teodozia
autor
5. apr 2025

@diannas no ako, agresívna forma rakoviny...

diannas
6. apr 2025

@teodozia naozaj ach a mala si ju velmi veľkú alebo sa ti zväčšovala ?
Ja mam toez bola som na sone a povedali ze je ok len ze ju preto velmi cítim ze je hned pod kožou ale vraj ne v pohode. Ale stale mam obavy ze ci je to ok ju maz zväčšenú

teodozia
autor
6. apr 2025

@diannas tak na začiatku bola ako oriešok, ale ked som o rok začala liečbu bola vo veľkosti hlavičky novorodenca....ona sa zväčšovala postupne, smerom dovnútra...