Zhoršený ekzém a čo s ním?
Ahojte baby, minule som tu písala tému ohladom ekzému na tvári, kde mi nič nechcelo na to zabrať. No tak len pre info, ten ekzém pri ústach mi zmizol myslím si že sám, trošku to mám ešte suché a objavili sa mi červené miesta aj na čele, ale teraz mám iný problém. Som ekzematička a používam dlhé roky krém, ktorý mám v situácii kedy sa ekzém ukáže, odskúšaný a osvedčený. Len ten problém je, že som sa dozvedela že tú spoločnosť čo vyrába krém niekto iný odkúpil a krém sa sťahuje z trhu. Pýtala som sa asi v každej lekárni, obvolala som ich asi 20 a všade mi povedali že to nemajú a asi ani mať nebudú. Som úplne zúfalá, absolútne neviem čo budem robiť, lebo kortikoidy odmietam, nakoľko mi nepomohli. Teda pomohli na 3 dni a potom zas to isté, ba horšie. Teraz mám ekzém aj na tele a horší sa mi to, len neviem čo si mám na to dať, keďže ku kremu sa neviem dostať. Pozerala som aj na internete inak, ale nikde ho nemajú na sklade a tam kde majú, tak krém je o polovičku drahší a neoplatí sa to. K tomu by to dlho trvalo, kým by prišiel. Prosim baby, neviete o niečom zaručenom, čo by mi na 100% pomohlo, čo je dostupné v lekárni a máte to vyskúšané? Prosím len mi neradte nejaké prírodné veci nakoľko mi to nepomáha vôbec. Ďakujeeem 🙂
@lucynka777 no neviem kde ste si davali robit testy lebo tie sukromne sedia na 100% ale nemusite mat rovnake prejavy na tu ktoru potravinu
Mne je veľmi zaujímavé že kožná vám nikdy nepovedala ze je to z vnútorného problému a z trávenia. Na výške keď sme mali dermatovenerologiu (kožné) nám primarka kozneho vždy opakovala ze chodia k nim ľudia s koznymi vecami a vzdy je to problém zvnútra, problém criev a trávenia ale ze aj napriek tomu to oni vždy riesia iba lokálne. Čiže jasné že len budú zarábať masticky a somariny... My sme sa trápili pri dcerke taktiež, do polročnej chceli pchat kortikoidy a somariny. Vyskúšali sme všetko možné. Mňa ako zdravotnik a ktorý mal aj farmakologiu uplne nicilo používať všetok ten bordel, hlavne keď sám farmakologiu ti opakuje akoby oni tie veci nebrali (samozrejme pri niektorých diagnozach to bez toho naozaj nejde). Hovoríte ze prirodne veci vám nezaberali, myslite lokalne? Lebo ak máte celý život ekzem tak ssa to naozaj musí riešiť vnutorne a je to záležitosť criev. Ci už spomínané probiotika, alebo nejaká dieťa ale hlavne vy tie creva.a travenie musíte dať doporiadku. Mojej dcerke nakoniec zabralo až pitie aloe vera gélu. Čistý, prirodny, nic ine. Ale vieme co je aloe vera. A aké má účinky, mne zachránilo mocove cesty a zabránilo užívaniu atb aj 4 krat do roka. Čiže ak ste nevyskusali všetko tak vyskúšajte a kludne mi môžete napísať, poradím. Aj krémy, hovoríte ze vam zabera ale ekzem sa vracia a podobne. To je jasný príklad toho ze príznaky len potláčať a to telo nie je v poriadku. Držím prsty 😊
@lucynka777 ja to isté, som od mála útla a mám rýchle spalovanie po mamine aj po babke. Obe sú tiež útle ženy a ja nevyčnievam. A keď som držala túto diétu tak už som vedela že je zle. Z mojich vtedy cca 53kg som mala ledva 45kg a už to bolo dosť vidno. Skratka som odkázaná sa stravovať tak že zjem všetko, akonáhle niečo vylúčim tak už chudnem. Ekzém som zrejme zdedila po mamine, jej sa to počas puberty prejavilo ale ako otehotnela, tak jej ekzém zmizol a doteraz sa nevrátil😃 sranda. No dúfam že to bude aj môj prípad. Lebo fakt nechcem žiť celý život s týmto a byť odkázaná na nejaké maste a diéty.
@gabika0825 ja som na tom uplne rovnako. Z nejakych 51 som schudla na 45. Teraz mam uz vyse roka 46 a neda sa mi pribrat. A to uz ani nedojcim a jem vsetko.
Kazdopadne velmi velmi dakujem! Nezvyknem sa zapajat do diskusii, ani ich citat. Toto bola cista nahoda, ze som si precitala tvoj prispevok. KREMIK UZ MAME OD VCERA DOMA 👍 a co som sa v lekarnach pytala, fakt nikde nie je a ani nikto nevie ci bude skin cap ☹️
@gabika0825 ahoj, vyskusala si probiotika? Je nejaka zmena?
@lucynka777 ako prosim pokracujete?
@loliki áno probiotiká mám, užívam ich, ale nejaký rozdiel som si nevšimla... teraz momentále ekzém zmizol keďže si ho natieram, ale na rukách sa mi robí myslím na dlaniach keď si to nenatriem tak sa mi to nezlepší.
@gabika0825 a to prosim natieras tym scin cap?
@telly4 Áno tým 😊 Je najlepší.
Keby ste chceli, môžete skúsiť krém blue cap, robím v lekárni a veru, Skin cap nevieme ani my zohnať. Občas si pacienti pýtali ten blue cap. Spätnú väzbu som naň síce nemala, ale zloženie vyzerá veľmi podobne
@gabika0825 aj na dlaniach? To je neprijemne. Praska ti koza, alebo len svrbi? Mne sa teraz tiez zhorsilo na rukach, kupila som si regeneracny krem a nejaka alergicka reakcia asi. Po nej ma zacali svrbiet, cervene vyrazky, vysusene. Tak som si ich prestala natierat, nech sa koza spamata z tej "regeneracie". Dufam, ze aj probiotika ti pomozu, potrebuje to cas.
@som_ponorka
@loliki
@gabika0825 zienky toto je vraj nahrada noveho majite skin cap. Dnes mi v lekarni povedali ze tam bol distributor a ze to ide z tych istych liniek len pod novym nazvom a lacnejsie ale vraj zlozenie by malo byt presne to iste. Tak neviem no
@telly4 urcite tento krem? Lebo toto je na nohy s kyselinou salycilovou 😁 ja prejdem ak bude treba na blue cap. Myslim, ze to je taka najprijatelnejsia nahrada. V cechach je dokonca viac predavany blue cap ako skun cap
@telly4 vsak si kupte skin cap na nete, ved ho maju vsade.
Kocky a ako riesite makeup okolo oci? MAlujete sa? Mate nejaku osvedcenu kozmetiku?
Inak ja som mala kedysi hrozny ekzem na pokozke hlavy pod vlasmi. Pobehala som lekarov, nic. Na nete som vycitala ze pitie bylinnych a zeleneho caju moze ekzematikom zhorsovat stav. Ja som vyradila caje, pijem len ovocne a zlepsenie o 95%. Skuste mozno vam to zaberie aj na tie oci. Ja som vypila aj liter zeleneho za den. Mne tie oci su isia s niecym inym teraz, tak hladam , skumam a skusam.
Okrem toho si oci umyvam vincentkou, a mam taku pletovu vodu z lekarne s koloidnym striebrom, tak si okolo oci pretieram aj tym a obcas to striedam borovou vodou. Okolie mi to dost ukludnuje, ale bohuzial stale prim ma kortikoid, len aby som sa s nim netatierala
STAle, tak to skusam striedat takto.
Po sviatkoch nebieham na probiotika, tak dam vediet.
A som rada za tuto diskusiu, dost mi pomahaju vase rady a skusenosti. Dakujem
@uglybetty1234 Ja som keď som bola mladšia mala aj chvílu v okolí očí, ale to mi spôsobil jeden odlíčovač, akonáhle som ho prestala používať, ekzém sa ukludnil, no stále tam bol, tak som si vtedy na predpis zohnala hydrokortizónovú mastičku-zdá sa mi že sa to takto volá(keď nie, opravte ma) a iba som sa asi týždeň nemalovala, nech sa pokožka zregeneruje a zmizlo to a už sa nevrátilo. Skús tú mastičku a určite si tam nedávať tolko kozmetiky ako dávaš. A striedanie prípravkov. Najhoršia vec. Veľa šťastia
@loliki Nie normálne sa mi začal iba tvoriť, nie je to až v takom hrôzostrašnom stave, nakoľko to vždy podchytím. Ale teraz som nehala naschvál chvílu pauzu, že či sa osvedčia probiotiká, ktoré beriem už skoro mesiac. No na ekzém to u mňa nemá žiadny vplyv🙁 bohužial....
@lucynka777 Aj o blue cape som počula, len som si nevedela spomenúť vždy na názov 😃 Takže je to teda to isté? Ten blue-cap sa dá v pohode v lekárni zohnať?
@gabika0825 blue cap majú aspoň v normálnych distribuckach a netreba ho objednávať od výrobcu priamo, takže aj keby ho nemali, na druhý deň ho vedia objednať.
A ta kozmetika cerave určite nie je to co Skin cap. Vyrába to výrobca loreal, ktorý má aj vichy a la roche a toto je ich nová rada na obyčajnú suchu kožu. Na ekzém skôr robia to la roche posay. @telly4
Mne pomohlo uplne vylúčiť bežnú kozmetiku,trápila som sa asi tri mesiace s exzemom okolo ust. Teraz si davam len krem ktorý je doma robený, bez konzervantov a parfumacie, a ked ma napadne natieram si miesto kde bol exzem ichtyolovou mastou. Pleť mam čistú ako bábätko. Očividne mi vadili krémy (používala som drahé, aj z lekárne a problém stále pretrvaval). Tak možno aj tebe pomôže vrátiť sa k prirode a bude to fajn. Len necakaj zmeny za tri dni, mne trvalo mesiac kým sa pleť vyčistila.
Viete co je problem zienky ze teraz zozeniem ten skin cap ale potom uz nie tak co budem robit. A toto mi s tym cerave naozaj povedali v lekarni tak nechapem
@evora29 A ako si robíš ten krém. To by ma zaujímalo. Ja pleť nemám nejak zlú už, skôr to telo. Ichtyol mi nepomohol, takže to už mám odskúšané.
@som_ponorka Ja som si teraz do zásoby objednala 2 balenia Skincapu, keby náhodou. Keby som to už minula tak si budem teda pýtať ten Blue cap...
@telly4 Možno im to povedali z lorealu, aby im to pomohli predávať, keď je to novinka, ale radšej skus ten blue cap
@gabika0825 Pozri na nete je kopa návodov. Objednas si suroviny na to, a sama doma si uvaris akt ti vyhovuje. Ci mastnejsi, ľahší na ráno pod makeup atd. Prip.pozri stránky ako sashe, tam vela žien predava domácu bio kozmetiku
@gabika0825 dajte si v lekarni zarobit krem z 2% kyseliny mliecnej 🙂 to je uplna topka na premastnenie. Ten blue cap ma podobne zlozenie, najviac sa priblizuje skin capu. Ma iba o cosi menej zloziek

Skin cap- pocula som na to same dobre ohlasy. Musim si aj ja kupit. Ja mam teraz ekzem okolo oci, strasne nieco. Tak vyskusam ako zaberie