Život s fajčiarom
Chcem sa spytat ako odnaucit partnera fajcit? 😲 Zijeme spolu tri roky, v nasej domacnosti su dve deti /synovia 13 a 15 z predchadzajucich vztahov/ Partner fajcil uz ked sme sa zoznamili ale vtedy sa to este dalo - max 10 cigariet denne. Pritom mi tvrdil, ze nefajci ked som ho este nepoznala dobre. S postupom casu sa "vypracoval" na 20 cigariet denne a vadi mi to cim dalej viac. Nielenze vecne smrdi od cigariet ale tym ze fajci v byte, aj ked pri otvorenom okne, ten cigaretovy smrad citim vsade. A su tu este deti. Preco by mali dychat cigaretovy dym? Dohovaranie nepomaha, povie mi, ze fajci lebo je nervozny zo mna 😕 Vazne mi to lezie na nervy a uvazovala som aj nad tym, ze odidem, ale v ostatnych smeroch je vsetko v poriadku, je pozorny, starostlivy atd.... Este aj v mojom aute fajci, sice ho uprace ale dovtedy je vsade cigaretovy popolcek. Ide mi to strasne na nervy a uz fakt neviem co mam robit ako ho presvedcit aby aspon v pritomnosti mna a deti isiel fajcit von. Balkon nemame. 😒 Ja som nefajciarka, vzdy som bola aj budem a vedel to o mne od zaciatku ze nemam rada cigarety. Keby aspon menej fajcil - ako ho motivovat?

Pokial si to neuvedomi tvoj partner a nebude on sam chciet tak sa budes moct aj na hlavu postavit a neprestane - alebo prestane a po chvilke zacne znovu. Staci aby v robote mal partiu, ktora fajci a neodnaucis. Jedine vyhlasit no smoking zony - napr doma nie(anina balkone), v aute nie, hlavne ked s nim idu deti, a pod. A potom uz len velku 5litrovu flasu a do tej hadzat rovnaky obnos ako on minie na cigy ty do flase aby si uvefomil co preflaka na smrade tak mozno tonim pohne