icon

Život s obsedantno-kompulzívnou poruchou

13. nov 2025

Pekný deň. Už niekoľko rokov sa liečim na OCD. Teda skôr pokúšam sa liečiť. Nikdy to nebolo nič veľmi vážne a vždy sa to dalo tak nejako vyriešiť. Avšak ako sa mi narodila dcéra, situácia sa skomplikovala. Mám stále nejaké hlúpe strachy a mám pocit, že vlastne neviem rozlíšiť čo je vážne a čo nie. Napríklad teraz hej... Mám strach ktorý trvá presne dnes už 3 mesiace. A stále ma to drží. Ide o to, že sme boli s rodinou na pikniku. No a keď sme odchádzali a ja som skladala deku, omylom som dala ruku do myšacej diery alebo čo to sakra bolo. Nevenovala som tomu pozornosť. Lenže potom som si pretrela oko a zrazu nastal zlom a myšlienky v mojej hlave začali pracovať na plné obrátky. Čo ak tam bola pred chvíľou nejaká myš alebo komu tá diera patrí, zanechala tam sliny a ja som si to teraz dala do oka? A čo ak bola tá myš chorá napríklad na besnotu? Pripadá vám to smiešne? Bohužiaľ toto je moja každodenná realita. Dokonca aj teraz keď to píšem ide mi hlavou, že čo ak mi tu niekto napíše, že tam je naozaj riziko nákazy. Psychológov už som vystriedala 2 ešte sa chystám k jednej psychologičke tak dúfam, že už to bude v poriadku. Nechcem takto prežívať svoj život. Naozaj ma to trápi. Chcem byť pre svoju dcéru silnou dobrou mamou a nie aby sa zo mňa stala nejaká troska. A čo chcem od vás? Neviem. Možno radu a možno sa len vyrozprávať. Možno počuť názor hocikoho iného nech už bude akýkoľvek.

anonym_760ce8
13. nov 2025

Poznám to, tiež mám OCD.
A ešte k tej besnote. Keby ju ta myš mala, tak by si tu už dávno nebola.
@anonym_autor

anonym_8ce7c9
13. nov 2025

Ja to nemám až takto. Ale mne sa stalo toto...v lete sa to stalo tomu chlapčekovi v aštúrove s tou meňavkou, čo zomrel. Bola to tragédia...a mňa to poznačilo v tom smere, že som bola v septembri na pobyte v kúpeľoch. Všetko bolo ok...až kým sa mi pri plávaní nedostala do nosa termálna voda. Akosi to potom na mňa doľahlo a ja som sa strašne dva týždne bála, že čo ak...predsa len to bola teplá termálna voda v bazéne. Nuž našťastie som prežila.🤣 Ale si vezmi, ako to človeka ovplyvní, takáto udalosť. A to ja milujem vodu aj plávanie. Ale odteraz už len buď v mori, alebo v bazéne, ale buď so štipcom alebo strašne opatrne.. mňa hlavne desilo to pomyslenie, že ak náhodou, tak je to rovno rozsudok smrti...😮‍💨

elenajezova
13. nov 2025

Predtým som nejakú vodu v nose pri plávaní neriešila...dobre, nebola som nadšená, keď sa mi dostala do nosa, bolo to nepríjemné. Ale po tomto nastúpil ten hrozný strach. Akože som cítila, že je to v podstate hlúposť, ale to pomyslenie, že čo ak...

nikoletta1712
13. nov 2025
@anonym_8ce7c9

Ja to nemám až takto. Ale mne sa stalo toto...v lete sa to stalo tomu chlapčekovi v aštúrove s tou meňavkou, čo zomrel. Bola to tragédia...a mňa to poznačilo v tom smere, že som bola v septembri na pobyte v kúpeľoch. Všetko bolo ok...až kým sa mi pri plávaní nedostala do nosa termálna voda. Akosi to potom na mňa doľahlo a ja som sa strašne dva týždne bála, že čo ak...predsa len to bola teplá termálna voda v bazéne. Nuž našťastie som prežila.🤣 Ale si vezmi, ako to človeka ovplyvní, takáto udalosť. A to ja milujem vodu aj plávanie. Ale odteraz už len buď v mori, alebo v bazéne, ale buď so štipcom alebo strašne opatrne.. mňa hlavne desilo to pomyslenie, že ak náhodou, tak je to rovno rozsudok smrti...😮‍💨

@anonym_8ce7c9 Ako môže žena ( dospelá predpokladám) dať smajlíkov v téme o smrti…

marianna6
13. nov 2025

bola som v holandsku a dala som si tam nejkate hribiky odvtedy je vsetk ok

elenajezova
13. nov 2025
@nikoletta1712

@anonym_8ce7c9 Ako môže žena ( dospelá predpokladám) dať smajlíkov v téme o smrti…

@nikoletta1712 áno, dospelá 53 rokov a nebola to žiadna téma o smrti, moje nervy. ...bolo to odľahnutie, že som sa trápila tie dva týždne zbytočne. Ak keď mi tie dva týždne nebolo všetko jedno...netreba hneď všetko brať vážne a katastroficky.

nikoletta1712
13. nov 2025
@elenajezova

@nikoletta1712 áno, dospelá 53 rokov a nebola to žiadna téma o smrti, moje nervy. ...bolo to odľahnutie, že som sa trápila tie dva týždne zbytočne. Ak keď mi tie dva týždne nebolo všetko jedno...netreba hneď všetko brať vážne a katastroficky.

@elenajezova Ale ten môj komentár nepatril tebe.

ikonica
15. nov 2025
@nikoletta1712

@elenajezova Ale ten môj komentár nepatril tebe.

@nikoletta1712 prvy komentar zjavne pisala anonymne a druhy uz zabudla dat anonymne... Obe su od jednej osoby...

nikoletta1712
15. nov 2025
@ikonica

@nikoletta1712 prvy komentar zjavne pisala anonymne a druhy uz zabudla dat anonymne... Obe su od jednej osoby...

@ikonica Aha, jasné…To mi nenapadlo…Ďakujem🙂…