Život so psoriázou

salome51
25. nov 2016

Dnes mi kožná lekárka potvrdila že mám psoriázu. Mám ložisko na krku, bruchu a v podpazuší. Ten krk mám veľmi zapálený. Zasahuje to aj do vlasov. Lekárka má hneď chcela poslať na liečenie do Smrdákov, ale to samozrejme nie je možné, veď mám doma 3 mesačné bábo. Predpísala mi masť na zápal a na premasťovanie kože a nejakú vodičku do vlasov. Zakázala mi používať penové tužidlo aj lak na vlasy. Rada by som poprosila tie ktoré máte skúsenosti a touto chorobou o nejaké rady, čo pomohlo vám, možno niečo prírodné. A čo vlasy? Bojím sa či mi nevypadajú. Mám dlhšie jemné vlasy bez objemu ktoré si natáčam a potrebujem kopu laku na vlasy aby ako tak vyzerali. Keď si ich neupravím budem vyzerať ako zmoknutá kura 😢

calin
25. nov 2016

Ahoj. Mne pomaha jedine skin cap v spreji https://www.pilulka24.sk/skin-cap-spray-200-ml cim skor to zredukujes tym lepsie. Dalej - olivovy olej ( znicis ale oblecenie aj postelne pradlo, ale pomoze ) a na koniec indulona - len na telo.. Nezanedbavaj a nebude sa ti to sirit. V lete samozrejme pomoze - more a slnko. Ja to mam od svojich 23 rokoch - dnes mam len 2- 3 loziska na tele...horsie je to vo vlasoch 😥.

martina1305
25. nov 2016

psoriaza sa musi riesit vnutorne a da sa to aj prirodnymi prostriedkami, bez neziaducich ucinkov. pisala som o tom v tejto teme, pridavala som aj fotky https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/psoriaza/

csenibaba
25. nov 2016

Ahoj ja mam psorio uz od detstva cca 28 rokov(a nikdy v zivote ma neposlaly do kupelov). vyskusaj si radu vyrobkov od Dr mullera Ichtyiocare ,maju sampon,mydlo atd.Mne pomozu.

salome51
autor
25. nov 2016

Ďakujem za rady. Chcela som vám každej odpovedať osobitné, ale netuším prečo sa mi nedá odpísať vám keď kliknem na "odpovedz". Mne povedala kožná že poisťovňa plné hradí pobyt v kúpeľoch. A ako to riešite s tými vlasami? Manžel sa smial že si mám dať trvalú 😂.

lutam12
25. nov 2016

Ahoj...mne sa prejavila psoriaza po prvom tehotenstve a striedmo som pouzivala kremy od koznej - na tie najhorsie stavy....maximalne vyuzivam indulonu ako sa da. Mam loziska na kolenach , vo vlasoch. Miesta mam male cca 1cm siroke hrubej koze. Nesvrbi ma to. mojevloziska po prelieceni zmiznu a opat sa povurcitej dobe vratia. Odporuca sa vraj makrobioticka dieta- uplne vylucenie muky, cukrov. Ale zatial som sa k tomu nedostala lebo dojcim drobceka. Ake kremy ti predpisala.

mdb
25. nov 2016

Môžem Ťa poprosiť ? Mám ten istý problém, psoriázu vo vlasoch a začína mi to prechádzať aj na krk. Akú masť Ti predpísala na zápal kože a čo Ti dala na premasťovanie? Ak máte niektorá psorku vo vlasoch prosím poraďte. Za pár dní sa mi urobí vo vlasoch hrubí nános kože, veľmi to svrbí. Potrebujem to premastiť a bezbolestne vyčesať. Potom už mám už takú kortikoidnú penu čo mi predpísala kožná. Ďakujem za odpoveď.

salome51
autor
26. nov 2016

Kožná mi predpísala na zápal kože miešanú masť ktorú vyrobili v lekárni, na premasťovanie kože Excipial krém, po sprchovaní mám olejovú prísadu Balneum hermal plus (je to čo kúpeľa, ale nikto sa asi nekúpe každý deň) ktorú si natieram ba pokožku a potom ešte opláchneme vodou. Do vlasov mi dala vodičku Alpicort. Mňa tiež hlava veľmi svrbí a tak isto aj krk. Tá miešaná masť celkom pomáha.

mdb
26. nov 2016

Opravujem vo svojom príspevku gramatickú chybu. Správne hrubý nános kože

mdb
26. nov 2016

Ďakujem za odpoveď. Prajem Ti pekný deň. Verím, že nám niekto poradí kto má psoriázu vo vlasoch. Tu na MK je veľa diskutujúcich ktoré chcú úprimne pomôcť.

csenibaba
26. nov 2016

Ja mam aj vo vlasoch,preto viem ze ichtyocare sampon pomoze..

iffushka
26. nov 2016

Z mojej skusenosti na telo obycajna biela vazelina jedine

salome51
autor
26. nov 2016

Csenibaba ďakujem za rady. Ten šampón skúsim. Naozaj nemôžem používať ani penové tužidlo či lak na vlasy? A čo farbenie vlasov či trvalá.

csenibaba
26. nov 2016

Farba,a voda na trvalu stradne strasne ti bude stipat pokozku hlavy,ale tuzidlo a lak(lebo nie su s priamom kontakte s pokozkou) mozes len vynechaj krk.

salome51
autor
26. nov 2016

csenibaba
Super, lebo moje vlasy bez tužidla a laku sú denne mastné a vyzerám ako zmoknuta kura 😂.

bianca1212
27. nov 2016

Tie čo máte psoriázy, prosím o radu. Prišli mi výsledky z krvi a mám potvrdenú psoriázu. Mám to aj v hlave. Kožná mi povedala že najlepšie sa mi to bude v hlave premasťovať a liečiť ak sa ostrihám na krátko. Myslíte že je to nutné? Celý život nosím dlhé vlasy. Som z toho zúfalá.

mia407
27. nov 2016

Najdolezitejsie co sa musi urobit, su testy a to gynekolog,vyter z hrdla a nosa..a najnajnajdolezitejsie mat vsetky zuby v poriadku.tieto 3 veci zhorsuju psorku.ja som bola na tom tak,ze mi trcala 3 cm maso nad kozou a nemohla som si ani lahnut.a aky krem,to zistis sama co ti robi dobre.ale more je naj..cize fakt pozriet kazdy zub.ked je to ok,vycisti sa ti krv a nebudes mat v tele spustac.

calin
27. nov 2016

@bianca1212 urcite sa nemusis strihat - hlupost. Ono je aj par veci co by psoriatik ani nemal konzumovat - vsak si pozri konkretne nejake clanky. Mne sa na hlave osvedcil len ten skin cap - ktory ked si pravidelne nanasas psoriaza zmizne velmi rychlo...len je to dost drahe 35€ /200ml ale potom mas aspon 2 -3 mesiace pokoj..to iste plati o moru - prelieci ale znova sa zacne objavovat. V zime to byva najhorsie..v lete na ustupe - teda je to individualne.

salome51
autor
27. nov 2016

mia407 tieto veci mám v poriadku našťastie. Verím že mi to prejde a zlepší sa to. Ale vďaka za rady.

salome51
autor
27. nov 2016

bianca1212 inak aj mne povedala kožná že si mám skrátiť vlasy aby boli menej namáhané. Tak naozaj neviem. Možno sa dám podstrihnúť. Ale určite sa nebudem strihať na krátko.

salome51
autor
27. nov 2016

calin
Objednala som si ten Skin cap. Verím že zaberie.

nuska
27. nov 2016

Odporúčam Vám Aloe vera gel so žihľavou. Prečisťuje telo a je super hlavne pri psoriázačh. Nehovorím, že pomôže po vypití jednej fľaše, ale určite sa pravidelným užívaním zlepší stav. Ak by ste chceli, píšte, ešte do konca mesiaca je super cena.