Zlé okuliare
Ahojte, od malička nosím okuliare a nikdy s nimi nebol väčší problém. Občas sa stalo, že som menila dioptrie a bolo to cítiť, napríklad ma pri nosení nových okuliarov pár dní bolievala hlava, ale vždy to bolo také "normálne". Avšak teraz som po dvoch rokoch navštívili novú optiku, zmerala mi zrak (len jedným prístrojom, čo bolo čudné pre mňa), vybrali sme rám a o dva dni boli okuliare hotové. Dnes som si po ne prišla a keď som ich nasadila, neskutočne sa mi zatočila hlava, videla som úplne rozmazane. Povedala som to aj pani, čo v optike robí, ale povedala, že na okuliare si musím zvyknúť, že sa mi zhoršil zrak. Lenže keď ich mám na očiach cítim strašný vnútroočný tlak, vidím akoby extrémne ostro z niektorých uhlov, ale až tak nepríjemne, ale väčšinou vidím akoby také vlnovky a najmä keď sa pozriem dole alebo hore, tak úplne divne, ako keby som mala proste nejaký stav, je to hrozne nepríjemné a neprírodzené. Tam mi povedali, že to je normálne, že si zvyknem. Nechala som tam už tak z mála čo mám pár stoviek. Aj som si poplakala. Pýtam sa vás teda, je to normálne? Fakt si oko musí zvyknúť? Nechcem kvôli tomu oslepnúť alebo sa zblázniť, lebo ja nosím okuliare stále a pozerať sa na svet takto, ako keby mám v sebe neviem čo môže byť zlé pre mňa asi z dlhodobého hľadiska. Mám aj nejaké možnosti? Pretože každopádne ja si už u nich merať zrak nedám, bála by som sa, že mi ho opäť zle odmerajú a budem za blázna, že či som si to nevšimla pri meraní, ale tí, čo chodíte, tak viete že cez tie hrubé okuliare, čo vám tam dajú pri meraní s ani nedá posúdiť, či je to v pohode. Možno je to aj moja chyba, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo, prvý krát. Ďakujem za každú odpoveď.
nemáš šeroslepotu? že či ak v optike bolo slabšie svetlo si videla slabšie a neprečítala skoro nič a vyšli vysoké dioptrie a teraz ked ideš na slnko alebo je jasno a sú odtiahnuté žalúzie máš dioptrie silnejšie ako by si mala mať...
@marsmykkok Nemám.
Ja som bol u oftalmológa na vyšetrenie zraku dal som si spraviť okuliare za 220 euro no div sa svete uplne špatne na pravom oku žiadna zmena čo teraz kde reklamovať v optike to spravili podľa receptu ja neviem je toto už na zbláznenie zmerali mi to v optike skúšal som si no ok .sklamalo ma že lekar zmeral zle nenameral ako profesionál a laik dobre? Kam sme to dospeli no skúmam ako ďalej neviem okuliare sú mi na nič

.moze byt aj rozdielnost dioptrii-ja mam s tym problem, ak mam rozdielne dioptrie- teda podla merani by som mala mat, lebo jedno oko je o dost lenivsie ako druhe ako to nazvala ocna😀 ale ja som sa nedokazala pozerat na svet, rovno mi zdvihlo zaludok a mdloby. Odvtedy vopred aj u ocnej aj v optike upozornujem, ze neznesiem rozne dioptrie na ociach, skla u mna musia byt rovnake bez ohladu, ze meranim by som mala mat jedno oko silnejsie a jedno slabsie....