icon

Zlomenina metatarzu a chôdza

mimanr
12. júl 2022

Ahojte, mali ste niekto takuto zlomeninu?Som po operacii 7 tyzdnov a mam pomaly zacat naslapovat, noha je vsak stale taka fialova,opucha a ked sa pokusim na nu stupit,je to akoby som stala na nejakej hrude.Ako dlho Vam trvalo,kym ste sa rozchodili?Mali ste nejake komplikacie?Absolvovala som doteraz 2 tyzdne rehabilitacii na rozcvicenie sliach a svalov, clenok mam este zatuhnuty, najma ked zdviham prsty nahor, boli to. Vdaka, ze sa podelite o skusenosti.🌷

Strana
z2
suzinkaf
7. máj 2024

@erikahun mala som vcera kontrolu a teda mne o dva týždne ze dajú dole sadru, to by bolo po 6 týždňoch. Tak snáď to vyjde

erikahun
8. máj 2024

@privejt fuha to fakt netuším.. ja som take pichanie nemala:/ ako stale ta noha zaboli, ake uz to je uplne v pohode ovela lepsie. Skúste sa spýtať lekara, ked ju budu davať dole🙂

erikahun
8. máj 2024

@suzinkaf super, tak by to mohlo byť ok, dajte vedieť ako ste dopadli😊

privejt
13. máj 2024

@suzinkaf
@erikahun mne majú dávať dole stredu napíšem vám ako s chôdzou

privejt
14. máj 2024

@erikahun inak mali. Ste aj vy väčšie palce?

suzinkaf
14. máj 2024

@privejt no ja keď dlhšie sedím mam všetky palce potom opuchnuté. Uvidím ako to.bude bez sadry ale asi to ešte potrvá kým noha prestane opuchat.

privejt
14. máj 2024

@suzinkaf ďakujem za odpoveď upokojilo ma to ze to nemám len ja😊

privejt
15. máj 2024

@erikahun dneska mi dali dole dlahu. Nasledne mi povedali ze mam chodiť ešte z barlami a nemám dostupovat na Petu. Povedali mi ze to mam rozhýbať. Idem si po radu ako ste to vy rozhybali. Ďakujem za odpoveď

erikahun
16. máj 2024

@privejt mne kazali stúpať klasicky celou nohou už a bez barlí a ccičenia mi neukázali, len že mám chodiť a tým to rozhabilitujem. No jeden dokor vravel ze este by som nemala ohýbať tu nohu uplne hore a dole skor do boku, ak som dobre pochopila.. no cvicila som ako prislo kym ma to moc nebolelo. Ked bolelo tak som robila iny cvik. A tie prsty som spuchnuté nemala. Kedy máte kontrolu?

privejt
16. máj 2024

@erikahun rehabilitáciu mam na 28.5 a kontrolu 4.6. Ale ja neviem lebo povedali skúšať ale ne pristupovať na Petu tak ja už neviem

suzinkaf
22. máj 2024

@erikahun mozem sa este opytat kolko vam trvalo od momentu ked ste znova zacali na nohu naslapovat, az kym ste vedeli chodit bez barli? a chodili ste nejak docasne aj s jednou barlou?

erikahun
23. máj 2024

@suzinkaf po 4 tyzdnoch som skúsila stúpiť na nohu - nohu som mala ale v sadre ešte, ale uz som skušala chodiť- pri malých deťoch nechodit 4 týždne bolo dosť😃 a od kedy mi dali sadru presne po 5t som uz chodila, takze hned po zložení sadry a nemala som nikdy len jednu barlu;) chodila som hned bez len som krivala ;) uz chodim normalnd ald behat si netrúfnem stale ;) zlomila som nohu 11 tyzdnov dozadu;)

privejt
28. máj 2024

@suzinkaf ahoj dnes som bol na rehabilititaci hneď ako som bol na elektroliečbe tak hneď som vedel už chodit len Krivám ešte rehabilititacie mam 2 až 3x do týždňa

privejt
30. máj 2024

@erikahun a vy ste mali rehabilitáciu?

erikahun
30. máj 2024

@privejt nie mne vobec nedali rehabilitacie:/ a to som sa na ne pytala a ze netreba

suzinkaf
5. jún 2024

@privejt tak to je super, ja som zacala stupat na nohu asi po tyzdni odkedy dali dole sadru a postupne chodit, najprv doma, teraz uz aj von chodim. ale noha boli pri chodzi, cim som dlhsie na nohach tym viac boli. ale myslim ze sa to zlepsuje kazdym dnom. tiez mam este elektroliecbu

privejt
29. jún 2024

@suzinkaf elektroliečba pomáha veľmi

ajja1
27. sep 2024

@suzinkaf prosim, absolvovali ste laser? Na co je laser dobty? Dakujem

suzinkaf
27. sep 2024

@ajja1 áno absolvovala. Je to na uvoľnenie stuhnuté svalstva myslím, proti bolesti. Pomohlo mi to.

ajja1
27. sep 2024

@suzinkaf dakujem

merrykondrk
23. okt 2024

@erikahun čítam že máte zlomeninu ako ja, nemala som operáciu, dlahu som mala 2t a už je dole ale mám tam zboku hrču, máte to aj vy? 😂

erikahun
24. okt 2024

@merrykondrk áno🙂 ja to už budem mať predpokladám navždy😃 je tam vidieť tu kosť 😃 ale už ma ta noha veľmi nebolí, len občas prídu také dni;)

Strana
z2